Novo izdanje iz Kršćanske Sadašnjosti

Šimun Šito Ćorić
Putokazi s jednog planeta

Kako to izgleda kada svestrani franjevački redovnik 50 godina putuje svijetom i napiše knjigu o svim zanimljivostima koje je tijekom desetljeća zapazio?

A ako je riječ ne samo o franjevcu, nego i o misionaru, književniku, glazbeniku, psihologu, sveučilišnom profesoru i hrvatskom iseljeniku?

Knjiga Putokazi s jednog planeta zapis je o takvom životu. Autor fra Šimun Šito Ćorić je u svoje priče utkao cijelog sebe i svu širinu i dubinu svojih interesa, znanja i iskustava. Tkanje fra Šitovih priča uvijek je uzajamno, isprepleteno nitima primanja i davanja, zauzete znatiželje i istinskog susretanja. Pritom se uvijek vraćao vlastitim korijenima, hrvatskim otiscima na planetu, hrvatskim iseljenicima. Tako nam je podario ne samo vlastito životno iskustvo, s mnoštvom autobiografskih elemenata utkanih u cijeli niz izvješća sa svojih putovanja s gotovo svih kontinenata, nego je donio i cijeli niz nepoznatih ili manje poznatih podataka o životu i svijetu kroz koji je prolazio.

U brojnim kratkim tekstovima moći ćete pročitati zanimljivosti koje je doživio i opazio. Moći ćete prepoznati otvorenost, poniznost i prijateljstvo prema drugima i drukčijima. Moći ćete saznati zašto su Sioux Indijanci živjeli zadovoljnije od današnjih Amerikanaca, o čemu je fra Šito razmišljao dok je bio onkološki bolesnik, kako je odlazio u posjet Hrvatima u Haagu, pa i vlastitom bratu, i još mnogo drugih zanimljivosti.

PODIJELI