Primarni cilj sluge

23

Naše nastojanje … jest Njemu ugoditi . —2 Korinćanima 5:9

“Naše nastojanje …” („… naš cilj…” engl. izvornik bibl. prijevoda) Potrebni su svjesna odluka i trud kako bi primarni cilj stalno zadržali pred sobom. To znači danomice, iz godine u godinu, držati se najvišeg prioriteta; a naš primarni cilj ne smiju biti ni zadobivanje duša, ni osnivanje crkava niti  njihovo probuđenje, već samo traženje načina „Njemu ugoditi“. Nije to nedostatak duhovnog iskustva što dovodi do neuspjeha, već nedostatak nastojanja kako bi zadržali naš pogled usmjeren i usredotočen na pravi cilj. Barem jednom tjedno ispitajte sebe pred Bogom kako biste provjerili, doseže li vaš život onaj standard koji on ima za vas. Pavle je bio poput glazbenika koji ne razmišlja o odobravanju publike, nego traži pogled odobravanja svog dirigenta.

Bilo koji cilj koji imamo, a koji nas u najmanjoj mjeri odvraća od središnjeg cilja da „steknemo Božje odobravanje” (2. Timoteju 2:15) može rezultirati našim odbacivanjem u daljnjoj službi za Njega. Kad razaznate kamo cilj vodi, shvatit ćete zašto je toliko potrebno stalno „gledati Isusa“ (Hebrejima 12: 2). Pavle je govorio o važnosti vladanja vlastitim tijelom kako ga ono ne bi odvelo u pogrešnom smjeru. Rekao je, „Ja dakle… strogo upravljam svojim tijelom i držim ga pod stegom, da se ne bi dogodilo, da Bog odbaci mene…“ (1. Korinćanima 9:27).

Moram naučiti sve povezati s primarnim ciljem, bez prekida ga održavajući. Moja vrijednost Bogu javno, mjeri se prema onome što sam zapravo u svom privatnom životu. Je li moj primarni životni cilj ugoditi Mu i biti mu prihvatljiv, ili je to nešto manje, bez obzira koliko to uzvišeno zvučalo?

– Oswald Chambers – kapelan britanske vojske

Imam li svojih ciljeva, težnji i želja, koji me sprečavaju ostvariti Njegov cilj i ugoditi Mu? Iskreno…?

PODIJELI