Predavanje o ovisnosti u OŠ Grigor Vitez

74

Poštovane kolegice i kolege,

pozivam Vas na predavanje na temu Ovisnosti o tehnologiji koje će sutra, 27.11. u 18,00  sati u OŠ Grigor Vitez (Kruge 46), Zagreb održati prof.dr.sc. Zoran Zoričić, dr. med. specijalist psihijatar (tema: Adolescenti i ovisnost),  Ivan Ćelić, dr. med., specijalist psihijatar (tema:Utjecaj prekomjernog korištenja Interneta na ljudsku psihu) i  Alma Rovis Brandić, viša savjetnica iz Agencije za odgoj i obrazovanje (tema: Ponašajne ovisnosti).

Ovo je ujedno drugi set predavanja iz kampanje „Neću biti ROBoT“ koju provodi Humanitarna organizacija Zajednica Susret u suradnji s deset osnovnih škola u Gradu Zagrebu, a  s ciljem osvještavanja problema ovisnosti o tehnologiji kao galopirajuće ovisnosti modernog vremena.

Namjera nam je osvijestiti problem u percepciji roditelja i stručnih djelatnika škola, a zasad se kampanja kao svojevrsni pilot projekt provodi među zagrebačkim osmoškolcima od petog do osmog razreda.

Kampanja traje od svibnja,a završava u prosincu ove godine.

U Mjesecu borbe protiv ovisnosti koji se obilježava svake godine od 15.11. do 15.12. javnost ćemo upoznati s rezultatima kampanje na Okruglom stolu u Tribinama Grada Zagreba  19.12.2018. s početkom u 11 sati.

Cilj nam je preporuke stručnjaka koji su okupljeni kroz kampanju „Neću biti ROBoT“ dostaviti resornom Ministarstvu znanosti i obrazovanja te Agenciji za odgoj i obrazovanje kako bi se razmotrila mogućnost njihove preporuke školama vezano uz kontrolirano korištenje mobitela i prevenciju ovisnostima o tehnologiji.

Ako ste zainteresirani za predavanje molim Vas da mi dolazak i potvrdite e-mailom ili telefonom.

Srdačno Vas pozdravljam i zahvaljujem na suradnji,

Miroslava

 

Miroslava Rožanković, dipl. politolog

Odnosi s javnošću

Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

  1. Cvjetno naselje 17 a, 10000 Zagreb

tel./fax: +385 (0)1 60 40 198

gsm: +385 (0)99 244 2064

web: www.zajednica-susret.hr

e.mail: [email protected]

PODIJELI