FOTO:J.Jurčević/www.put-istina-zivot.com/

Znaš li da si baš ti važan Isusu? Možeš u svom srcu imati potpuno pouzdanje da te Isus savršeno poznaje, a ipak si te potpuno prihvaća i bezuvjetno voli. Kad počneš to razumijevati, shvatit ćeš da je uistinu ta nezaslužena naklonost, ta Isusova naklonost za koju znaš da je ne zaslužuješ, nisi je stekao i ne možeš je zaraditi, ono što će ukloniti svaku nesavršenost i slabost iz tvog života. Ako si suočen s izazovima, kao što je manjak u bilo kojem području, ovisnosti, strahovi, bolesti ili loši međuljudski odnosi, Isusova nezaslužena naklonost donijet će ti zaštitu, oslobođenje, uspjeh, obnovu i materijalni blagoslov. Njegova nezaslužena naklonost će te transformirati da postaneš cjelovita osoba i Božja dobrota, a ne tvoji pokušaji ili trud, dovest će te do života u pobjedi Njemu na slavu.

Prije nekoliko godina u crkvi sam govorio o tome kako postoje u osnovi dva načina na koji možete živjeti. Prvi je da potpuno ovisite o vlastitom trudu, a drugi je da potpuno ovisite o Božjoj nezasluženoj naklonosti i blagoslovima. Moja obitelj i ja smo se već jasno opredijelili. Mi ovisimo o Njegovoj nezasluženoj naklonosti u svakom području naših života – braku, obitelji, crkvi i svemu ostalom čime se bavimo.

Ti također možeš birati – možeš živjeti potpuno na temelju vlastitog truda ili potpuno na temelju Isusove nezaslužene naklonosti. Postoje samo dva načina – ili ovisiš o „zasluženoj naklonosti“ kroz vlastite napore ili si blagoslovljen milošću, koja je nezaslužena naklonost, kroz križ i poslušnost Isusa Krista! Svijet živi na prvi način, a drugi način je Božji.

Uspjeh u svijetu temelji se na zaslugama. Sve religije također se temelje na istom principu zasluga. Božji način za uspjeh u novom savezu u izravnoj je suprotnosti tome, a temelji se na Njegovoj nezasluženoj naklonosti. To ne možeš zaslužiti. To ne možeš zaraditi. To dolazi samo Božjom milošću i silom onoga što je postignuto na Kalvariji. To je protivno svakom sustavu u svijetu o kojem ste ikada učili ili o kojem ste ovisili. Božji način je uzvišeniji i uvijek vodi do dobrog i trajnog uspjeha.

Prijatelju, nema srednjeg puta. Ne možeš miješati vlastiti trud s Božjom milošću. Odaberi Njegovu nezasluženu naklonost i sva slava pripast će Isusu. Svaki uspjeh, prilika, blagoslov ili proboj, bilo da se radi o zdravlju, obitelji ili karijeri – uspjeh u svakom području života – dolazi po Njegovoj nezasluženoj naklonosti. Nikad ne dolazi od tebe!

Preuzeto iz knjige ” ” “Nezaslužena Božja naklonost ”
autora Josepha Princea

Pripremio: Zack Benjamin Lenkert

PODIJELI