Molitva Ocu na nebu

215

Moj Oče u nebu, kako je lijepo znati da si Ti moj Otac i da sam ja Tvoje dijete! Posebno kada je nebo moje duše oblačno i moj križ izgleda sve teži, osjećam potrebu da Ti se obratim:
Da, vjerujem da si ti moj Otac u svakom trenutku moga života, i da sam ja Tvoje dijete! Vjerujem da me voliš svojom beskrajnom ljubavlju! Vjerujem da Ti paziš na mene noću i danju i da mi ni dlaka s glave ne pada bez tvoje dozvole! Vjerujem da Ti u svojoj beskrajnoj ljubavi znaš bolje od mene što je bolje za mene. Vjerujem da Ti u svojoj beskrajnoj snazi možeš okrenuti i zlo u dobro. Vjerujem da Ti u svojoj beskrajnoj dobroti okrećeš sve na dobro onima koji Te ljube; čak i pod rukama koje me udaraju ja ljubim Tvoju ruku koja me liječi! Ja vjerujem i molim ojačaj mi vjeru, nadu i ljubav! Uči me da uvijek vidim Tvoju ljubav koja me vodi u svim područjima moga života.
Uči me da se prepustim tebi, kao malo dijete u majčinim rukama. Oče, ti znaš sve. Ti sve vidiš. Ti to znaš bolje nego li ja znam sam(a) sebe; Ti sve možeš učiniti Ti me voliš. Oče moj, tvoja je želja da se Tebi uvijek obraćamo. Dolazim Ti s povjerenjem zajedno s Isusom i Marijom. (ovdje traži milost koju trebaš). U ovoj potrebi povezujem se s njihovim Presvetim Srcima i prinosim Ti sve svoje molitve, svoje žrtve, poniženja i trpljenja, sva svoja djela i vjernost svome zvanju. Daj mi svjetlo, milost i snagu Duha Svetoga! Ojačaj me u svome Duhu da ga nikad ne izgubim i da nikad ne dozvolim da bude nemoćan i žalostan u meni. Moj Oče, ovo Te molim u Ime Isusa, Tvoga Sina. Ti, dragi Isuse, otvori svoje srce i stavi u njega moje, i skupa s Marijinim prinesi ga našem nebeskom Ocu! Daruj mi milost koju trebam! Nebeski Oče, pozovi k sebi sve ljude. Neka cijeli svijet obznanjuje Tvoju Očinsku dobrotu i Tvoje Božansko Milosrđe!
U Svojoj nježnosti zaštiti me u svemu što imam i što jesam, kao zjenicu Svoga oka. Učini me dostojnim sinom (kćerkom), imaj milosrđa sa mnom!
Nebeski Oče, slatka nado naših duša, budi upoznat, čašćen i voljen od svih ljudi!
Oče nebeski, darovatelju milosti za sve čovječanstvo, budi upoznat, čašćen i voljen od svih ljudi.
Amen!

PODIJELI