Film prikazuje običnu kalifornijsku obitelj koja se iznenada nađe u oružanom sukobu. Obitelj mlade djevojke se razdvaja, a ona je prisiljena krenuti sa strancima u Meksiko…

Alicia Keys tu je pjesmu snimila 2016. godine, pod nazivom „Hallelujah“.

Pjesma predstavlja molitva za milost koja je postala još moćnija zbog kratkog filma „Let Me In“ (eng. Pusti me unutra) za koji je i napisana.

Film prikazuje običnu kalifornijsku obitelj koja se iznenada nađe u oružanom sukobu. Obitelj mlade djevojke se razdvaja, a ona je prisiljena krenuti sa strancima u Meksiko, gdje se izbjeglice dočekuju prosvjedima.

Preokret uloga treba naglasiti da su izbjeglice samo normalni ljudi koji bježe od užasnih okolnosti i moraju se tretirati s istim milosrđem i dostojanstvom kao i svi ostali.

Glazbenica je odradila izvrstan posao u dočaravanju atmosfere, s melankoličnom melodijom koja prikazuje molitvu za spas, strašno putovanje i gubitak nade.

„Bila sam zapanjena kad sam saznala da je danas u svijetu više izbjeglica nego u bilo kojem drugom trenutku u povijesti, a polovica njih su djeca“, rekla je Alicia. „Rad na ovom filmu omogućio nam je da zamislimo kako bi bilo da mi jednog dana postanemo izbjeglice. Što kad bi mi bili oni koji su odvojeni od vlastitih obitelji? Kako bi se osjećali da se to nama dogodi?“

Pjesmu „Hallelujah“ možete poslušati ovdje:

Postoji praznina u mom srcu koju sam skrivala

Toliko dugo sam bila jaka da sam oslijepila

Postoji li mjesto na koje mogu otići, mjesto gdje

Teče usamljena rijeka

Gdje završava strah i započinje vjera.

Prevela Vedrana Prka

Izvor: Aleteia

 

PODIJELI