JESTE LI ZNALI? INTERVJU S DARKOM KOVAČEVIĆEM, VODITELJEM GOSPEL ANSAMBLA AGAPE (VIDEO!!!)

600

Poštovani, ovo je intervju između voditelja ansambla AGAPE, DARKA KOVAČEVIĆA i portala PUT-ISTINA-ŽIVOT, kolovoz 2018.! 

UŽIVAJTE!

Kako je počelo djelovanje Gospel ansambla Agape; kada, gdje, kako i zašto je nastao?

Davne jeseni 1982. godine započelo je prijateljsko i glazbeno druženje skupine mladih u Adventističkoj crkvi u Zagrebu, iz čega je nastao Gospel ansambl Agape. Kao skupina mladih te smo jeseni odlazili u manje crkve u okolici Zagreba kako bismo svojom službom pjevanja i proučavanja Božje riječi obradovali vjernike na bogoslužjima. Svi smo imali oko dvadeset godina i bilo nas je dvanaestak, većinom studenata. Neki među nama nisu bili iz Zagreba, ali su u naš grad došli studirati. Ubrzo smo shvatili da pjevajući zajedno dosta dobro zvučimo i uživali smo u zajedničkom višeglasnom pjevanju. Svi smo imali iskustva s takvim pjevanjem jer se u adventističkim crkvama oduvijek mnogo pjevalo: najprije u dječjim odjelima, pa višeglasno pjevanje u zborovima, kvartetima i sličnim sastavima. Neki od te naše skupine mladih, koja tada još nije imala ime Agape, pohađali su i adventističku Srednju školu u Maruševcu, gdje su sudjelovali u takvom pjevanju, a neki od nas su bili članovi prvog istaknutijeg adventističkog sastava na našim prostorima koji je djelovao u Zagrebu od 1974. do 1982. godine. Zvao se Credo i često je nastupao, a održao je i desetak cjelovečernjih koncerata u Zagrebu, Varaždinu, jedan u bazilici u Palmotićevoj, pa u župnoj crkvi u Selskoj, u Evangeličkoj crkvi u Gundulićevoj te u Stuttgartu, Beču i Beogradu.

Takva zbivanja djelovala su pozitivno i poticajno na našu mladu skupinu. Među nama su bili studentica Muzičke akademije, uskoro profesorica klavira, Valerija Markov, i Mihael Abramović također darovit glazbenik, koji su pripremali pjesme i uvježbavali nas, a ubrzo su postali i bračni par. I većina nas ostalih bili smo dobro glazbeno obrazovani. Imali smo i sličan glazbeni ukus jer smo slušali sastave i zborove koji su u svijetu izvodili klasični i suvremeni gospel i crnačke duhovne pjesme. To u ono doba kod nas nije bilo toliko poznato, pa smo htjeli tu vrstu glazbe približiti ljudima.

Cilj i poslanje nam je bilo izvoditi duhovnu glazbu različitih izričaja i slaviti Boga, pjevati na raznim mjestima, u javnim dvoranama i crkvama drugih vjerskih zajednica, te tako kroz glazbu približiti ljudima vjeru u Boga. Tada, 1983. godine, baš i nije bilo puno vjernika u našem društvu, i sve smo to shvatili kao veliki izazov. Naravno da smo kao mladi zanesenjaci, oduševljeni duhovnom glazbom, uživali u njezinom izvođenju jer je imala bogatu harmoniju i zanimljiv ritam.

 

Kad ste i kako počeli s koncertima i kad ste si dali ime Agape?

Odmah 1983. godine, koju računamo kao našu početnu godinu, pjevali smo dosta u našoj mjesnoj crkvi, a onda smo odlučili uvježbati repertoar za cjelovečernji koncert. I doista, u nepunih pola godine pripremili smo dvadesetak pjesama koje smo sami prepjevali, aranžirali, uvježbali i zatim poželjeli negdje održati koncert. Nije to bio lagan zadatak u ono doba kad takva glazba u društvu nije bila podobna niti poželjna. Na kraju je ispalo da smo prvi cjelovečernji koncert održali u Katoličkoj crkvi u Baški na otoku Krku, gdje neki naši vjernici imaju vikendice. Kad smo htjeli napraviti plakate, učinili smo to krasopisom i flomasterima na hameru. Tada smo se suočili s pitanjem: Kako se mi zovemo? Osobno sam se dao na promišljanje i molitvu i predložio naziv Agape. I tako smo krajem srpnja 1983. godine održali naš prvi samostalni cjelovečernji koncert kao skupina Agape, u crkvi prepunoj turista i domaćih ljudi. Svi su nas oduševljeno prihvatili, a župnik nas je ljubazno najavio. Petstotinjak okupljenih slušatelja je pljeskom i oduševljeno ispratilo svaku pjesmu, što nas je ohrabrilo za nastavak poslanja koje smo si zamislili.

 

Kako se dalje razvijalo vaše glazbeno djelovanje, gdje ste sve nastupali i jeste li pomišljali da ćete jednog dana održavati koncerte u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, uz Simfonijski i Jazz orkestar Hrvatske televizije i višekratno emitiranje na televiziji?

Naše glazbeno djelovanje išlo je postupno, ali iznenađujuće dobro. Naravno da nismo niti slutili do čega će to dovesti, ali uvijek smo stremili kvaliteti i željeli doprijeti do medija i šireg slušateljstva. U osamdesetim godinama imali smo puno koncerata po cijeloj Hrvatskoj i zemljama bivše Jugoslavije, ali tada su to sve bili koncerti po crkvama — adventističkim, katoličkim, evangeličkim i baptističkim; ali u javnim dvoranama nismo mogli nastupati jer smo pjevali duhovnu glazbu.

Od devedesetih godina, s promjenama u društvu, krenuli smo s koncertima u javim prostorima. Odlazili smo i na ratna područja i održavali koncerte duhovne glazbe, kojima smo hrabrili i ujedinjavali ljude. Bilo je to razdoblje u kojem smo održali mnoge humanitarne koncerte jer su bile razne potrebe, a nakon toga nikad nismo niti prestali s humanitarnim koncertima te se može reći da smo postali prepoznatljivi kao glazbeni humanitarci. Održali smo ukupno oko pet stotina cjelovečernjih koncerata, tijekom trideset i pet godina, a oko osamdeset posto njih bilo je humanitarnog karaktera. Našim koncertima potpomognuti su širom Hrvatske mnogi dječji domovi, vrtići, škole, rehabilitacijski centri, bolnice i druge ustanove te pojedinci i obitelji u različitim potrebama zbog bolesti ili drugih razloga. Većinu tih koncerata organizirala je ADRA, Adventistička humanitarna i razvojna organizacija, a bilo je i drugih organizatora. Nastupali smo u domovima kulture, kinodvoranama i sličnim prostorima po mnogim mjestima, i u više navrata. Bilo je koncerata u školama, na fakultetima, u hotelima, u sportskim dvoranama, u muzejima, koncertnim dvoranama, u Hrvatskom glazbenom zavodu, u maloj koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, u kojoj smo nastupili više puta, i u mnogim kazalištnim dvoranama: u Zagrebu u Hrvatskom narodnom kazalištu, Kazalištu Kerempuh, Kazalištu Vidra, u Rijeci u Kazalištu Ivan Zajc, u Dubrovniku u Kazalištu Marin Držić, u Puli u Istarskom narodnom kazalištu, u Kazalištu u Poreču, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu, u Osijeku u Hrvatskom narodnom kazalištu pa i u Dječjem kazalištu u Osijeku. Naravno, sve vrijeme nismo prestajali niti s koncertima po crkvama, najviše adventističkim, ali i katoličkim i baptističkim. Nastupili smo s blokom pjesama i u vanjskom prostoru, na velikom povijesnom dvodnevnom koncertu duhovne glazbe u parku Maksimir, 1999. godine, kad je nastupilo oko šezdeset različitih izvođača iz raznih krajeva Hrvatske u organizaciji emisije “Sacro ritam“ Katoličkog radija i Centra za kulturu i informacije Maksimir.

Naše glazbeno djelovanje postalo je zapaženo i zbog kvalitete i posebne vrste glazbe koja je u to vrijeme polako počela biti sve popularnija kod nas, te su je sve više počeli izvoditi i drugi sastavi u protestantskim i u katoličkim crkvama. Počeli smo surađivati sa sve poznatijim glazbenicima, dirigentima i pjevačima, i nastupati u sve poznatijim dvoranama. Sve smo vrijeme pjesmom služili u našoj zagrebačkoj adventističkoj crkvi na bogoslužjima, kao i u drugim različitim mjestima i prigodama — na svečanostima, kongresima, seminarima, saborima, evangelizacijama, vjenčanjima i sprovodima. Bilo je i velikih evangelizacijskih projekata u javnim dvoranama s poznatim govornicima koji su dolazili u Hrvatsku. Neka od tih predavanja trajala su i po mjesec i više dana, a Agape je uvijek bio glavni glazbeni pokrovitelj takvih događanja nastupajući po nekoliko puta u danu. Teško je reći koliko je bilo ovakvih pojedinačnih nastupa, ali sasvim je sigurno da ih je bilo puno više održanih cjelovečernjih samostalnih koncerata.

Naravno, nisu izostala niti gostovanja izvan Hrvatske. Još osamdesetih godina gostovali smo tri puta u Italiji na adventističkim kongresima. Na Siciliji smo tijekom Božića imali koncert na središnjem trgu u jednom turističkom mjestu, gdje se okupilo više tisuća oduševljenih slušatelja. Na kongresu u velikoj koncertnoj dvorani u Riminiju snimao nas je i RAI UNO. Pjesme smo većinom pjevali na talijanskom i engleskom jeziku. Imali smo gostovanja i u drugim državama Europe — u više navrata po Njemačkoj, Austriji, Poljskoj, Mađarskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori. Godine 2007. ostvarili smo vrlo uspješnan niz koncerata u više gradova Sjedinjenih Američkih Država i u Kanadi, nastupajući u američkim crkvama i crkvama naših iseljenika, pa čak i u ruskoj i ukrajinskoj, te na poznatom adventističkom Sveučilištu Andrews.

Snimili smo sedam samostalnih CD albuma i nekoliko DVD-a te sudjelovali na Božićnom CD-u ženske grupe Divas, na albumu BelCante s opernim pjevačicama Sandrom Bagarić i Martinom Tomčić. U suradnji s Laudato televizijom i Katoličkim radijom 2016. godine objavljen je prvi puta u Hrvatskoj povijesni album s izabranih stotinu najpoznatijih i najznačajnijih duhovnih pjesama snimljenih tijekom četrdeset i pet godina hrvatske diskografske povijesti duhovne glazbe. I na ovom albumu nazvanom Popularna duhovna glazba u izdanju Croatia Recordsa našao se Gospel ansambl Agape. Zanimljivo je i da je pjesma “O dođite svi u najveći zbor” s našeg albuma Ja čekam dan bila središnja glazbena podloga za božićni crtić Kako je Grinč ukrao Božić,  sinkroniziran i prikazan na televiziji na hrvatskom jeziku. Agape je sudjelovao i u mjuziklima duhovne tematike nastupajući u crkvi i u kazalištu Kerempuh.

Broj različitih pjesama koje smo izvodili penje se do dvije stotine, s gotovo stotinu i pedeset hrvatskih prepjeva. Glazba koju smo izvodili bila je suvremeni i klasični gospel, crnačke duhovne pjesme, gospel jazz i blues, country gospel, duhovne šansone, klasika, skladbe naših suvremenika, božićne pjesme, a capella izvedbe s bogatom harmonijom i bit boxingom te vlastite skladbe. Unutar ansambla Agape uvijek smo imali i muški kvartet, ili kvintet, koji je bio vrlo omiljen i zapažen u izvođenju crnačkih duhovnih pjesama. Naravno, unatoč svemu tome, nismo niti pomišljali da ćemo jednog dana ostvariti koncerte i nastupe uz Simfonijski, Revijski i Jazz orkestar Hrvatske televizije, niti da ćemo biti tako medijski popraćeni te da ćemo surađivati s najpoznatijim hrvatskim glazbenicima i pjevačima.

 

Što vam je davalo snagu i volju za toliki trud? Je li to življenje adventističkim načinom života, koje vam daje unutarnju snagu i ustrajnost u vašem glazbenom poslanju?

Da, uložili smo mnogo truda i rada. Da nismo uvijek imali i neki viši cilj, osim glazbenog, sumnjam da bismo ostvarili sve to što jesmo i da bismo kao amateri trajali toliko godina. Svaku probu, a bilo ih je tisuće, uvijek smo počinjali i završavali zajedničkom molitvom, a na sve nastupe gledali smo kao na priliku da našom glazbom pokrenemo nečije srce prema Bogu. Svi smo uvijek bili vjernici, neki mlađi, a neki stariji na duhovnom putu, ali uvijek smo vodili jedni druge i pomagali se međusobno. Bilo je i izazova i teških trenutaka, ali uvijek smo se hrabrili i poticali da duhovnom glazbom širimo Radosnu vijest — Evanđelje. Osim toga, kad kao vjernici pjevate duhovnu glazbu, osjećate radost i ispunjenje jer hvalite i slavite Boga i pjevate o Njegovoj ljubavi — agape. Vjerujem da nam je to sve davalo snagu i volju, kao i zajednička te osobna iskustva koja smo doživljavali s Bogom. Uvijek smo osjećali da nam je Bog dao taj glazbeni dar i da ga trebamo koristiti Njemu na slavu i kao svjedočanstvo ljudima o Spasitelju Isusu Kristu.

 

Kako ste usklađivali privatne obveze s onima u ansamblu? Čime se članovi ansambla bave privatno i koliko ih je bilo tijekom tih trideset i pet godina?

Uskladiti vrijeme za probe s ukupno petnaestak osoba uvijek je bio veliki izazov. No ljudi su se svojevoljno odricali i slobodnog vremena i svega drugog, ako je bilo potrebno, i uspjevali smo. Osim toga, uvijek smo bili dobro društvo i veliki prijatelji pa nam je zajedno bilo lijepo. Tijekom trideset i pet godina kroz Gospel ansambl Agape prošlo je otprilike sedamdeset osoba. Mnogi među njima danas žive izvan Hrvatske, u svim dijelovima svijeta. Ljudi su bili različitih poziva i struka, bilo je više profesora glazbe, ali i stručnjaka s različitih područja, i svi su bili glazbeno daroviti i do neke mjere glazbeno obrazovani i “notalni”, s izvrsnim sluhom i osjećajem za ritam. Takve smo birali među mladima iz uglavnom zagrebačkih adventističkih crkava.

 

U današnjoj postavi ansambla Agape je i cijela vaša obitelj. Kako to da su svi toliko daroviti i da zajedno pjevaju s vama?

Da, to je moja velika radost! Počelo je tako što je moja supruga Roberta, također darovita i školovana glazbenica, gotovo od početka, dok još nije bila moja supruga, pjevala u Agapeu. Zaljubili smo se i vjenčali, a onda su ubrzo došla i naša tri sina, koji su rođeni i odrasli uz Agape; i nisu imali puno izbora nego su i oni postali daroviti glazbenici s iznimnim sluhom i muzikalnošću i s usađenom ljubavlju za Agape. Andrija je profesionalni glazbenik, koji je diplomirao na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, te je odnedavno od mene preuzeo glazbeno i umjetničko vođenje ansambla. Pjevao je s nama i najstariji sin, Matija, ali se zbog životnog poziva preselio, no zato sada pjeva i najmlađi sin Jakov. Sve vrijeme tu je i moja sestra Branka, profesorica glazbe i dugogodišnja umjetnička voditeljica, i tako ispada da je trenutačno gotovo polovica ansambla iz jedne obitelji; čak je s nama i još jedan par rođaka. Zbog te posebnosti u našem ansamblu pozivali su nas kao obitelj u različite medije. Urednik Katoličkog radija Slavko Nedić posvetio je cijelu jednu emisiju našoj obitelji, uz naše pjevanje uživo u programu, a isto je napravila i urednica Hrvatskog radija Antonija Hrvatin Roth, koja je cijelu emisiju Religijski forum na Badnjak 2016. posvetila razgovoru s našom obitelji. I tom prilikom pjevali smo uživo božićne i druge pjesme u studiju Hrvatskog radija. Svi smo mi u ansamblu zapravo jedna velika obitelj, i tako se međusobno volimo, poštujemo i osjećamo sa svima, i s onima koji jesu i koji nisu krvni rod. Zahvalan sam Bogu što naši sinovi vole ovo djelovanje i što su našli radost i smisao u tome, što osjećaju ljubav prema poslanju koje imamo, i što uživaju pjevati, nastupati i putovati zajedno s majkom i ocem, koliko god to nekome čudno zvučalo. Kad se nađemo na zajedničkim druženjima i probama, svi smo jedna prijateljska “klapa”, sa sličnim glazbenim ukusom i željom da slavimo Boga i glazbom širimo Radosnu vijest o ljubavi agape!

 

Jeste li zadovoljni s prihvaćanjem u javnosti? S kojim ste sve glazbenicima surađivali i u kojim ste se medijima pojavljivali?

S obzirom da izvodimo duhovnu glazbu i da dolazimo iz razmjerno male protestantske zajednice, Kršćanske adventističke crkve, zadovoljni smo i možemo reći da se nismo nadali tolikom publicitetu. Još su nas davno uočili u medijima, vjerojatno zbog našeg humanitarnog djelovanja. Dobili smo potporu na različitim radijima: Radio Sljeme, na kojem sam davnih godina surađivao s današnjom glavnom urednicom Tanjom Baran dok je još bila mlada novinarka; Hrvatski radio, na kojem nas i dan-danas prate urednici Religijske redakcije Blaženka Jančić, Ana Dagelić i Ivan Dukarić Stubičar; Katolički radio, na kojem moram istaknuti urednika Slavka Nedića koji nas također prati i najavljuje još od ranih devedesetih godina i s kojim smo uvijek odlično surađivali; ali i gotovo svih važnijih lokalnih radijskih postaja iz cijele Hrvatske. I Hrvatska televizija nas je prilično dobro pratila u svojim različitim emisijama: Dobro jutro Hrvatska, u kojoj su nas više puta ugostili različiti voditelji; nekadašnja emisija Turbo Limach Show; Pozitivno, urednika Maria Raguža; Duhovni izazovi, urednika Augustina Bašića, u kojima su novinari Antonija Hrvatin Roth i Leon Čuljak u više navrata radili priloge o Gospel ansamblu Agape. Osim na Hrvatskoj televiziji u više navrata gostovali smo i na OTV-u i na televiziji Z1.

Svi su oni pratili naše djelovanje i najavljivali naše koncerte, posebno one humanitarne, a u svojem su programu “vrtili” naše albume i spotove. Ansambl Agape je nastupao i na različitim festivalima, a imao je zapažen nastup i u popularnom natjecateljskom showu HRT-a “Do posljednjeg zbora”, kojega je tijekom više od mjesec dana pratilo više od milijun gledatelja, a mnogi od njih su svoje glasove davali ansamblu Agape. Tijekom tog glazbenog serijala Agape je bio odlično prihvaćen i popraćen video prilozima koji su govorili o našoj adventističkoj vjeri. Zauzeli smo visoko mjesto u finalnim emisijama te stekli mnoga prijateljstva među glazbenim i medijskim djelatnicima.

Naš prepoznatljiv gospel zvuk privukao je i mnoge profesionalne glazbenike i pjevače koji su nas pozivali na različite suradnje. Tako smo nastupali sa sestrama Husar; sa slovenskim New Swing Quartetom; s Emilijom Kokić; sa Željkom Marinović, s grupom Divas i Matijom Dedićem u Hrvatskom narodnom kazalištu; sa Jacquesom Houdekom i Borisom Novkovićem na njihovim koncertima u Lisinskom; s Oliverom Dragojevićem u emisiji HRT-a Do posljednjeg zbora; s Akijem Rahimovskim na njegovom koncertu na ATP stadionu u Umagu, gdje smo osim s njim pjevali i s drugim imenima hrvatske glazbene scene kao što su Josipa Lisac, Gibonni, Nina Badrić, pa i s poznatom makedonskom pjevačicom Karolinom Gočevom; s opernim pjevačicama Martinom Tomčić i Sandrom Bagarić na projektu Bel cante, gdje smo sudjelovali na istoimenom albumu i održali koncert na zagrebačkom Bundeku pred deset tisuća ljudi (podatak organizatora). Imali smo suradnju i s redateljem Krešom Dolenčićem, koji nas je pozvao da budemo glavni izvođači na svečanosti obilježavanja šezdesete obljetnice Organizacije Ujedinjenih naroda, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske. Tom prigodom surađivali smo i s opernim pjevačem iz Splita Ivicom Čikešom, Jelenom Radan i drugim sjajnim pjevačima i glazbenicima. Sve su to bili projekti Hrvatske televizije uz njihov Simfonijski i Revijski orkestar. Surađivali smo i s više dirigenata — Miljenkom Prohaskom, Alanom Bjelinskim, Brankom Starcom, Tomislavom Facinijem, Filipom Šljivcem i Zdravkom Šljivcem.

Maestro Zdravko Šljivac je najzaslužniji za našu prisutnost u javnosti i medijima. Otkad nas je uočio, još ranih devedesetih godina, davao nam je mnoge prilike da nastupamo i povezivao nas s glazbenicima, te možemo slobodno reći da je on naš medijski promotor. S njim smo 2008. godine priredili prvi naš koncert u Velikoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, u povodu dvadeset i pete obljetnice djelovanja Gospel ansambla Agape s Revijskim orkestrom HRT-a i gostujućim pjevačima s kojima smo već bili surađivali. Taj koncert su izravno prenosili Hrvatska televizija i Hrvatski radio, a televizija ga je do sada reprizirala u svojem programu rekordnih trideset i više puta.

Za Božić 2017. imali smo prednost nastupiti i na najpoznatijem božićnom koncertu u Hrvatskoj, “Božić u Ciboni”, zajedno s mnogim drugim poznatim pjevačima i uz Simfonijski orkestar te izravni prijenos na Hrvatskoj televiziji. Ove 2018. godine ostvarili smo jedan od najvećih glazbenih projekata, koncert u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u povodu trideset i pete obljetnice djelovanja, uz Jazz orkestar Hrvatske televizije te uz poznate pjevačke goste: Ivanu Husar Mlinac, Mariju Husar Rimac, Jacquesa Houdeka, Ivanu Kindl, mladog opernog pjevača Leona Košavića, te uz višestruko međunarodno nagrađivani djevojački zbor Zvjezdice i, naravno, uz maestra Zdravka Šljivca. I taj koncert snimala je Hrvatska televizija i već ga je dva puta emitirala u svojem programu za Uskrs, 1. travnja, a Radio Sljeme imao je izravni prijenos uz komentar urednice Lejdi Oreb.

Udruga za vjersku slobodu, koja okuplja sve vjerske zajednice u Republici Hrvatskoj, također je tijekom više od dvadeset godina svojega djelovanja gotovo svake godine zvala ansambl Agape da bude glazbeni gost na Svečanim skupštinama Udruge, koja uz medije uvijek okupi ne samo vjerske nego i političke čelnike. Tako je ove 2018. godine dr. Ivo Josipović na Svečanoj skupštini oduševljeno pohvalio izvedbu i naš aranžman “Hrvatske domovine”, himne Republike Hrvatske, koju je izveo jedan dio muških pjevača ansambla Agape.

Sve ovo govori da smo doista prepoznati i prihvaćeni u javnosti i u medijima, a također i u drugim crkvama, kao kvalitetan ansambl koji ima što ponuditi i koji ima ponajdužu tradiciju izvođenja duhovne glazbe različitih izričaja i različitih autora iz cijeloga svijeta. Mislim da smo zbog toga svijetli primjer prihvaćanja, bez obzira na našu pripadnost jednoj manjinskoj crkvi, što nas čini doista sretnima i zadovoljnima.

 

Možete li nam za kraj reći nešto i o budućim projektima i planovima?

U načelu nastavljamo dalje s istim ciljem i istim poslanjem, i od toga ne odustajemo jer nam je to u srcu. Ljubav agape je vječna, pa nam je to poticaj da zauvijek pjevamo Bogu na slavu i ljudima za svjedočanstvo o Bogu i toj Njegovoj ljubavi agape. Ima planova, pa čak već i konkretnih mjesta za koncerte ove i sljedeće godine. Evo samo nekih: 1. rujna imamo koncert u Velikoj dvorani Sava centra u Beogradu, u listopadu imamo koncerte u Istarskom narodnom kazalištu u Puli, pa u Sloveniji u Lendavi, a početkom studenoga bit će i humanitarni koncert u Zagrebu kojeg već duže vrijeme želimo organizirati za jedno prihvatilište za napuštenu novorođenčad u Keniji u Africi. Tu ustanovu vodi jedan naš prijatelj, Slavonac Ivan Budulica, zajedno sa svojom suprugom Kenijkom, Damaris. Oni će tada biti u Hrvatskoj, zajedno s jednim dječakom od stotinu prihvaćene djece koliko ih oni imaju u svojoj ustanovi nazvanoj Mission In Action. Bit će i drugih koncerata i snimanja nosača zvuka. Željeli bismo za stalno proširiti naš Agape bend s malom sekcijom puhača. Da začinimo ovaj razgovor, mislim da bi trebalo navesti da se ozbiljno radi na tome da posjetimo i hrvatsku zajednicu u Australiji, koja želi s nama organizirati koncerte u javnim dvoranama u Brisbaneu, Sydneyju i u Melbourneu. No ono što nam je najdraže i što je središnji dio svih naših projekata, planova i želja, je pjevanje Bogu na slavu, gdje god bili i pjevali, i približavanje Boga ljudima kroz duhovnu glazbu koja ohrabruje, raduje, tješi, uči, i daje nadu. Kad upoznamo ljude kojima se život stubokom promijenio, ili čujemo za mnoge koji su zahvaljujući susretu s glazbom, nastupima i koncertima Gospel ansambla Agape upoznali Isusa Krista svog Spasitelja, to nam je najveća nagrada i najveća radost.

 

 

Linkovi:

 • Audio snimak prvog koncerta u Baški na otoku Krku

https://www.youtube.com/watch?v=UV3OENCFYjw&t=3427s

 

 • Vremeplov; Gospel ansambl Agape 1983 – 2003. prvi dio

https://www.youtube.com/watch?v=H8i_hj-w1xU&t=1s

 

 • Vremeplov; Gospel ansambl Agape 1983 – 2003. drugi dio

https://www.youtube.com/watch?v=mF1jy79r3VI

 

 • Dobro jutro Hrvatska 2008.

 

 • S koncerta u Lisinskom u povodu 25. obljetnice djelovanja:

https://www.youtube.com/watch?v=K8HrMa1fZ68

 

 • Vremeplov 27 godina djelovanja Gospel ansambla Agape

https://www.youtube.com/watch?v=fqBdtYajVFs

 

 • Nastupi u emisiji HRT-a “Do posljednjeg zbora“

https://www.youtube.com/watch?v=uj-045zz6A8&t=23s

 

https://www.youtube.com/watch?v=R_GCVkw0gaA&t=116s

 

https://www.youtube.com/watch?v=FWf_AwNJI_4&t=23s

 

Nastup s Oliverom Dragojevićem u istoj emisiji:

https://www.youtube.com/watch?v=Ki752rCQiIw

 

 • Nastup na koncertu “Božić u Ciboni“ 2017.

https://www.facebook.com/303638435974/videos/10155249226645975/

 

 • Nastup na HRT-u i Z1 televiziji uoči koncerta 2018. u Lisinskom

Kvartet Agape na HTV-u najavljuje koncert ansambla Agape u Lisinskom 25. 02.

Evo gostovanja na HTV-u našeg muškog kvarteta Agape u emisiji 'Dobro jutro Hrvatska' 🙂 i najave koncerta Gospel ansambla Agape u nedjelju 25. veljače u 18 sati u Lisinskom uz Jazz orkestar HRT-a, kamere HTV-a, maestra Zdravka Šljivca i goste: Ivana Husar Mlinac i Marija Husar, Ivana Kindl JACQUES HOUDEK, Leon Košavić i Zvjezdice. 🙂 <3 Dođite, uživajmo zajedno u koncertu i posebnoj glazbi! 🎶🎤🎷🎺🎸🎹 Još je vrlo malo karata…požurite po svoje mjesto u Lisinskom! 🙂 Neka vas izravni prijenos koncerta na Radio Sljemenu ne zadrži u kući, ako možete doći, jer doživljaj u živo će biti nezamjenjiv! Vidimo se! 🙂 <3

Objavljuje Agape u Srijeda, 21. veljače 2018.

https://www.youtube.com/watch?v=vRaSAFKL-_M&t=8s

 

 • Koncert u Lisinskom u povodu 35. obljetnice

https://www.youtube.com/watch?v=8gmlsP3MNzo&t=1252s

 • Nastup s Jacquesom Houdekom i Leonom Košavićem u Lisinskom

https://www.youtube.com/watch?v=KQzn2Kh84_s

 • Nastup s Ivanom Kindl u Lisinskom

https://www.youtube.com/watch?v=MamZubyXo4I

 • Nastup s Ivanom i Marijom Husar u Lisinskom

https://www.youtube.com/watch?v=rbpsy4qlBzk&index=13&list=UULB-GfTDAIMkuHfCgp-OW8g

 • Nastup sa zborom Zvjezdice u Lisinskom

https://www.youtube.com/watch?v=crlwiUhv468&index=1&list=UULB-GfTDAIMkuHfCgp-OW8g

 • Muški kvintet Gospel ansambla Agape u Lisinskom

https://www.youtube.com/watch?v=cPjypCN7LD8&index=11&list=UULB-GfTDAIMkuHfCgp-OW8g

 

 • Reportaža o koncertu u povodu 35. obljetnice na TVGN-u

https://www.facebook.com/303638435974/videos/10155725278040975/

 

 

 

 

OVAJ INTERVJU JE VOĐEN POVODOM 35. OBLJETNICE DJELOVANJA ANSAMBLA AGAPE !

PODIJELI