Ja sam ZA

83

“I blagoslovi ih govoreći: “Plodite se i množite i napunite vode morske! I ptice neka se namnože na zemlji!” ( Knjiga Postanka 1,22 )

“I blagoslovi ih Bog i reče im: “Plodite se, i množite, i napunite zemlju, i sebi je podložite! Vladajte ribama u moru i pticama u zraku i svim živim stvorovima što puze po zemlji!” ( Knjiga Postanka 1,28 )

“Tada Bog blagoslovi Nou i njegove sinove i reče im: “Plodite se i množite i zemlju napunite!” ( Knjiga Postanka 9,1 )

“A vi, plodite se, i množite i zemlju napunite, i podložite je sebi!” ( Knjiga Postanka 9,7 )

“Ženite se i rađajte sinove i kćeri! Ženite svoje sinove i udajite svoje kćeri da i oni rađaju sinove i kćeri! Množite se da se ne smanjite!” ( Jeremija 29,6 )

 

Danas počinjem svoje razmatranje citatima iz Biblije…bliži se dan u kojemu ćemo odlučivati o pitanju što to čini bračnu zajednicu takvom, odnosno TKO može sačinjavati istu?

Muškarac i žena; muškarac i muškarac; žena i žena?

Zato navodim riječi Oca našega…”plodite se i množite i zemlju napunite…”

Sve što je On stvorio savršeno je…jer je poteklo od Njega.

I sve što je On stvorio ima u sebi mogućnost reprodukcije, odnosno produživanja vrste.

Čak i hermafroditi iz biljnog i životinjskog svijeta imaju moć produženja vlastite vrste:

 

U biljnom svijetu je dvospolnost široko rasprostranjena. Kod sjemenjača su prisutna dva vida dvospolnosti: biljke koje imaju na jednoj stabljici kako muške tako i ženske cvjetove, i biljke koje u istom cvijetu imaju i muške i ženske spolne organe. No, većina vrsta je razvila niz strategija pomoću kojih se izbjegava samooplodnja.

Kao normalna pojava poznata je u mnogih beskralježnjaka, bilo da ista jedinka posjeduje zasebne muške i ženske spolne organe ( umetilja, gujavica ), bilo muške i ženske rasplodne stanice ( kod mnogih puževa). U tih je normalnih hermafrodita samooplodnja (autogamija) dosta rijetka; pojavljuje se u nekih parazitskih crva, poput trakavice, ili u životinja koje svoje spolne produkte izlučuju u vodu gdje se vrši oplodnja ( primjerice bodljikaši, žarnjaci ). Češća je pojava raznovremenog dozrijevanja spolnih stanica, čime se izbjegava samooplodnja. Obično muške spolne stanice prije sazru (proterandrija), a rjeđe ženske prije muških (proterginija). Neki se hermafroditi uzajamno oplođuju, poput kišnih glista i raznih puževa.

U kralježnjaka je hermafroditizam kao normalna pojava sasvim rijedak. Susreće se samo kod nekih rodova riba ( klanjac, komarča ), gdje mogu imati istovremeno i muške i ženske spolne organe, ili tijekom života mijenjaju spol, pa su prvo mužjaci a zatim ženke ( protandrija), ili obrnuto, prvo ženke, a zatim mijenjaju spol u muški ( protoginija). Svi su ostali kralježnjaci razlučenih spolova.

Dvospolnost kao abnormalna pojava može se pojaviti u životinja razlučenih spolova, i to u raznim oblicima. Lateralni hermafroditizam pojava je kad jedna polovina tijela ima muške, a druga ženske spolne organe, pa u skladu s time i odgovarajući razvitak sekundarnih spolnih oznaka. To se događa u nekih leptira, dok je u ptica i sisavaca to sasvim rijetka pojava i nije u vezi s promjenama sekundarnih spolnih oznaka. Pseudohermafroditizam pojava je u kojoj su spolni organi mužjaka nepotpuno razvijeni i slični ženskim spolnim organima (androginija), ili su pak ženski spolni organi nepotpuno razvijeni slični muškima (ginandrija). Takvi se slučajevi mogu desiti kod blizanaca, kad muški embrij svojim hormonima zakoči normalni spolni razvoj svoga ženskog partnera i obratno.

( izvor: Wikipedija )

Homoseksualni parovi nemaju mogućnost reprodukcije.

To je zakon prirode, Boga, kako kome više odgovara, ali je jednostavno tako.

Niti muškarac može oploditi muškarca niti žena može ženu učiniti majkom/ocem…kako kome više odgovara.

Tako je jednostavno…

Apsurdno je pokušavati izjednačiti prava hetero populacije s onima pripadnika gay populacije iz jednog jedinog razloga – to je nemoguće!

Nemoguće jer hetero populacija po svim zakonima prirode, ako kod pripadnika agnostika i nevjernika to ljepše zvuči, može bivati oplođena i oplođivati.

Kao i hermafroditi u biljnom i životinjskom svijetu koji se, Božjom voljom, zakonom prirode mogu reproducirati, tako se i ljudska vrsta, hetero produžuje…oplođuje i “množi”.

Gay populacija je prirodno zakinuta za tu mogućnost.

Usvajanju djece u takve gay zajednice se oštro protivim jer, dijete gledajući 2 oca ili 2 majke ne stječe uvid u “prirodnost” odnosa, ne stječe uvid u mogućnost produženja vrste…sve što ga okružuje prihvaća pod ono što je prirodno i, bez obzira na školu i okolinu, pretpostavka je da će iznjedriti novu generaciju homoseksualnih pripadnika. Što naravno, ne mora značitijer alkoholičari ne predispoziraju baš uvijek alkoholičare niti djeca iz razrovanih obitelji danas-sutra, čak i nesvjesno razruju svoju jer im je to “usađeno” kao prirodan tijek stvari ( pitajte mene ), ali događa se.

“Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe”

Isus reče svojim učenicima: “Kao što sam ja ljubio vas, tako i vi ljubite jedni druge” ( Iv 13,34 ). Odgovarajući na pitanje o prvoj među zapovijedima, Isus reče: “Prva je: “Slušaj, Izraele! Gospodin Bog naš Gospodin je jedini. Zato ljubi Gospodina Boga svojega iz svega srca svojega, i iz sve duše svoje, i iz svega uma svoga i iz sve snage svoje.” A druga je: “Ljubi svoga bližnjega kao sebe samoga.” Nema druge zpovijedi veće od tih” ( Mk 12,29-31).

Sam naš dragi Papa Franjo  niti osuđuje niti proziva…sam kaže: “Tko sam ja da bih sudio jednom pripadniku gay populacije?”

Sve što je od Boga stvoreno dobro je. I on nas ljubi…sve nas jedno sunce grije…

A otkad je svijeta i vijeka uvijek je bilo i biti će homoseksualnosti…sjetimo se daleke nam povijesti gdje su se u Starom Rimskom Carstvu takve stvari javno prihvaćale kao normalne i nikome nije bilo čudno što puno muškaraca radije bira “dečke”.

Ne branim…ne osuđujem…ne moraliziram…

Pozivam na mir!

Jer sam Gospodin kaže: “Tko tebe kamenom, ti njega kruhom!”

Nitko od nas ne bi trebao napadima odgovarati na napade, jer, oni koji vas napadaju radi vaših uvjerenja u čistoću i pravomoralnost ne poznaju Krista, a vi, baš zato jer ga poznajete, trebate odgovoriti Ljubavlju i samo i izričito Ljubavlju.

Referendum se bliži…prepucavanja su sve jača i tenzije rastu…po portalima i društvenim mrežama sipaju se uvrede i prostakluci, a o bestidnim fotografijama da i ne govorim i to s OBJE strane (?!?!)…strašno…želudac mi se okrene kad vidim vjernike kako stavljaju takve uvredljive riječi i proste fotografije, a sve u cilju da obrane ISTINU (?!?!)…

A ne, ne..Istina se brani na drugačiji način…

“Ne silom niti snagom već Duhom mojim, riječ Jahvina je!” ( Zah 4,6 )

Olako se prepuštamo bijesu i ljutniji, ispunjeni osvetničkim emocijama, emocijama dokazivanja da smo jači…olako zaboravljamo da se zovemo i jesmo djeca Božja…olako zaboravljamo da Isus nikada silu niti prostakluk nije primjenio…

Molimo braćo i sestre…postimo…neka to bude naša zajednička snaga…jer samo je Bog sila koja može promijeniti slijed događaja i krajnji ishod…a mi smo tu da ga zamolimo da nam pomogne i da se proslavi na očigled nevjernih masa koje nas gaze i koje nam se smiju…

Da se proslavi ime Njegovo pred svim narodima!

Amen.

Maja Vidaković

 

 

 

PODIJELI