ŽUPA REMETE, ZAGREB- ŽUPNI LISTIĆ

Obavijesti

Početak UPISIVANJA MISNIH NAKANA ZA 2019.
započet će 26. studenog (ponedjeljak).

Misne nakane je najbolje doći upisati u radno vrijeme župnog ureda od 8.30-12.00 ili od 17-18.00 sati kada se može upisati veći broj nakana. Iza Misa moguće je upisati najviše dvije nakane.


SUBOTA (1. prosinca) – BLAGOSLOV ADVENTSKOG VIJENCA: Slijedeće subote, 2. prosinca, pod večernjom Svetom Misom u 18.30 sati biti će blagoslov adventskog vijenca u kojemu će sudjelovati naša djeca, roditelji zajedno sa svojim vjeroučiteljima.


NEDJELJA (2. prosinca) – DUHOVNI SUSRET HRVATSKIH BRANITELJA: Najavljujemo za Prvu nedjelju Adventa (2. prosinca) poseban događaj DUHOVNI SUSRET HRVATSKIH BRANITELJA. Ovaj put geslo je: »Čovjek se opravdava djelima, a ne samom vjerom«. Raspored je slijedeći: 10.10 sati okupljanje na Vincu pored križa svim žrtvama ratova. Paljenje prve adventske svijeće i procesija do Svetišta. Potom slijedi u 10.30 Misno slavlje, te iza toga zajedničko druženje branitelja. Tako nastavljamo već tradicionalni susret hrvatskih branitelja u našem svetištu kroz vrijeme Došašća i Korizme.


NEDJELJA (2. prosinca): U sklopu pripreme za Taize susret u Madridu, održat će se Taize molitva. Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže na molitvi u nedjelju 2. prosinca u 19.30, iza večernje Svete Mise. Drugi dio susreta bit će namijenjen za prijavljene sudionike Taize susreta u Madridu u Duhovnom centru preko puta samostana.


NAJAVA – 3. prosinca (ponedjeljak): Novi susret Obiteljske kateheze bit će 3. prosinca na temu „Rastavljeni i ponovo oženjeni – pastoralne smjernice Crkve”. U goste nam dolazi bračni par koji će progovoriti o tom iskustvu.


HODOČAŠĆE U GUADALUPE (9. – 17. veljače 2019.): Još ima nekoliko slobodnih mjesta za naše župno hodočašće u Guadalupe (Meksiko). Ukoliko je netko zainteresiran neka se za više informacija javi kod o. Župnika.


U sakristiji ili u župnom uredu možete nabaviti kalendare za 2019. godinu. Dvanaesto lisni cijena je 15 kuna i jednolisni cijena je 2 kune.


BLAGOSLOVLJEN VAM I RADOSTAN NOVI TJEDAN !


Raspored redovitih Svetih Misa, krštenja i ženidbe

SVETE MISE: PONEDJELJAK – PETAK

  • 7:00 sati
  • 18:30 sati

SVETE MISE: SUBOTA

  • 7:00 sati
  • 11:00 sati Misa za hodočasnike
  • 18:30 sati

SVETE MISE: NEDJELJA

  • 7:30 sati
  • 9:00 sati Misa za obitelji
  • 10:30 sati Župna Misa
  • 12:00 sati Misa za mlade
  • 18:30 sati

KRŠTENJA I ŽENIDBE U NAŠOJ ŽUPI

Sakramenat krštenja u našoj crkvi slavi se redovito SUBOTOM i NEDJELJOM.
– SUBOTOM u 12.15 sati, poslije subotnje Mise za hodočasnike.
– NEDJELJOM s Misom u 10.30 sati
mogućnost je svake prve nedjelje u mjesecu ako roditelji imaju uvjete (oboje su krizmani i imaju crkveni brak). Ako se opredijele za krštenje nedjeljom (koje je redovito s Misom), i roditelji i kumovi trebaju se pripremiti za Pričest na toj Misi sakramentom Pomirenja – ispovijedi.
Vjenčanje se u našoj crkvi redovito slavi subotom u dogovorenom terminu, a poznato je da vjenčanja nema u Korizmenom vremenu.
Subotom nema vjenčanja u crkvi u vremenu od 17.45 do 19.00 sati zbog molitvenog programa i Mise u crkvi.
Zbog potrebe utvrđivanja i ‘osiguranja’ termina vjenčanja, vjenčanje je potrebno najaviti u župnom uredu barem šest mjeseci ranije.