ŽUPA REMETE, ZAGREB- ŽUPNI LISTIĆ

Obavijesti

U subotu (29. rujna) su dva proštenja u našoj blizini. Župa našeg dekanata sv. Mihaela Arkanđela u Dubravi slavi svoga zaštitnika. U Gračanima svečana proslava bit će dan kasnije, u nedjelju 30. rujna. Započeti će procesijom od kapelice na Trnčevićevom putu do crkve u 10.30 sati, a predslavi ga fra Ante Vučković.


KARMELIJADA U MEĐUGORJU (6. – 8. listopada):
Dragi mladi Karmela, pozivamo vas na Karmelijadu (6. – 8. 10.) u Međugorje, Majčino selo. Kotizacija iznosi 200 kn + cijena busa, prijaviti se možete do 16. rujna. Prijave se primaju na facebook ili instagram Mladi župe Remete ili renic.anamaria@hotmail.com


HODOČAŠĆE U POLJSKU (2. – 6. listopada):
Približava nam se naše župno hodočašće u Poljsku. Narednih dana svi hodočasnici bit će informirani bilo osobno ili bilo preko župne web stranice o svim važnijim stvarima potrebnim za hodočašće.
VAŽNO: Budući da će o. Župnik u vrijeme prvog petka biti na hodočašću, bolesnike će obići u četvrtak, 27. rujna.


Karitas će zbog hodočašća u Poljsku raditi 13. listopada (subota).


Potpuno drugačija škola gitare i kod nas u župi:
U listopadu u našoj župi započinje El musicante školska godina, koja djeluje u našoj župi već treću godinu. Riječ je školi gitare koja okuplja osnovnoškolce koji dijele ljubav prema gitari i glazbi u čak šest zagrebačkih župa. Škola koja je pokrenuta u okrilju franjevaca konventualaca sa Svetog Duha prije četiri godine svojim pristupom i metodom poučavanja privlači mnoštvo polaznika. Naglasak je na izgrađivanju glazbene osobnosti polaznika i umrežavanju s mladima iz drugih župa putem zajedničkih nastupa i druženja. Nastupi se osim u župnim crkvama održavaju po školama, knjižnicama ili javnim gradskim prostorima. Na taj način polaznici svoj trud i talente prezentiraju na ključnim formativnim mjestima u njihovom gradu istovremeno stvarajući nova prijateljstva. Osnivač je aktivni glazbenik i multiinstrumentalist, te aktivni vjernik Tomislav Šnidarić s velikim scenskim i studijskim iskustvom. Upisi traju do sredine listopada, a sve ostale informacije o školi pogledajte na www.elmusicante.com.


Poziv za sve članove kao i one nove našeg Župnog zbora Pharmacopea celestis.
Probe zbora održavati će se četvrtkom, u 20,00 sati u našem Pastoralnom centru. Ovim putem svesrdno pozivamo bivše članove kao i nove da nam se pridruže u četvrtak, 20. rujna 2018. godine s početkom u 20,00 sati, kao i na animirajnu pjevanjem nedjeljnih misa u 10:30 sati.


BLAGOSLOVLJEN VAM I RADOSTAN NOVI TJEDAN !


Raspored redovitih Svetih Misa, krštenja i ženidbe

SVETE MISE: PONEDJELJAK – PETAK

  • 7:00 sati
  • 18:30 sati

SVETE MISE: SUBOTA

  • 7:00 sati
  • 11:00 sati Misa za hodočasnike
  • 18:30 sati

SVETE MISE: NEDJELJA

  • 7:30 sati
  • 9:00 sati Misa za obitelji
  • 10:30 sati Župna Misa
  • 12:00 sati Misa za mlade
  • 18:30 sati

KRŠTENJA I ŽENIDBE U NAŠOJ ŽUPI

Sakramenat krštenja u našoj crkvi slavi se redovito SUBOTOM i NEDJELJOM.
– SUBOTOM u 12.15 sati, poslije subotnje Mise za hodočasnike.
– NEDJELJOM s Misom u 10.30 sati
mogućnost je svake prve nedjelje u mjesecu ako roditelji imaju uvjete (oboje su krizmani i imaju crkveni brak). Ako se opredijele za krštenje nedjeljom (koje je redovito s Misom), i roditelji i kumovi trebaju se pripremiti za Pričest na toj Misi sakramentom Pomirenja – ispovijedi.
Vjenčanje se u našoj crkvi redovito slavi subotom u dogovorenom terminu, a poznato je da vjenčanja nema u Korizmenom vremenu.
Subotom nema vjenčanja u crkvi u vremenu od 17.45 do 19.00 sati zbog molitvenog programa i Mise u crkvi.
Zbog potrebe utvrđivanja i ‘osiguranja’ termina vjenčanja, vjenčanje je potrebno najaviti u župnom uredu barem šest mjeseci ranije.