Pitanje:

Blagoslovljeni i sveti Oče ti koji razumiješ svaku moju riječ kaži mi je li snaga moje molitve svakog dana dragom Gospodinu Isusu za ozdravljenje od teške bolesti dostatna za moje ozdravljenje? Molim se kod kuće svakog trena jer ne mogu ići u crkvu zbog bolesti, osjećam vjeru u sebi, znam da je ona najjača u ovom trenutku i obraćam se molitvenim zajednicama za pomoć u molitvi. Hvala! Amen.

 

Odgovor:

Poštovani!

Moleći za druge mi ustvari najviše molimo za sami sebe! A što se tiče bolesti i patnje od svega je najvažnije prihvatiti novonastalo stanje iz ruku Božjih ma o čemu se radilo. Otimamo li se, prigovaramo i ne prihvaćamo sami sebi otežavamo ionako teško stanje. Gospodin nam u ovakvim situacijama i križevima nešto oduzme na jednoj strani, ali vjerujte nadomjesti i pridoda na drugoj strani. Zatvore nam se neka vrata, stvore predrasude od drugih i okoline, ali će nam se sigurno otvoriti prozori i proširiti pogledi. Možda obolimo tjelesno, ali otvore nam se oči što počesto koristi našem duhovnom ozdravljenju.

Spominjete kako radi bolesti ne možete na redovite misne sastanke u crkvu. Živimo u vremenu tehnologije pa nam je dostupno preko masmedija pratiti slavlje Svete mise i slušati Božju riječ. To nije isto kao kad smo prisutni sa zajednicom vjernika, ali kad ste već spriječeni iz opravdanih razloga dobro bi bilo od vremena do vremena pozvati svećenika da primite svetu pričest. Ali ne s predrasudama da je to sigurna karta za vječnost, nego da budete dionici euharistijskog stola.

Želim vam što prije da tjelesno ozdravite, ali i svima nama da budemo zdravi duhom i u duši.

Fra Mate Tadić

PODIJELI