Biti istinski sretan, biti Božji

147

 

Iz dana u dan svijet promiče svoju hedonističku stranu. Kroz pukotine svojih namjera provlači surovi put prividnih osjećaja sreće i ispunjenja koja čovjeka mogu „vinuti u nebesa“. A kada se dogodi doticaj sa stvarnošću, i kad magičan trenutak uživanja u svjetovnim stvarima počinje slabjeti, dogodi se tolika praznina unutar čovjeka, da krajnji rezultat može biti i osjećaj besmislenog života.

Koliko često poželiš biti sretan i što činiš u vezi toga? Da li to za tebe uključuje apsolutno uživanje u svjetovnim stvarima i iskorištavanje istih ili se okrećeš prema jednostavnim načinima otkrivanja sreće u ljubavi prema bližnjima, Bogu, životu?

Vrlo je lako upasti u krug traganja za novim stvarima koje će čovjeku pružiti prividnu sreću. No svaka nova stvar praznini dodaje dodatno proširenje.

Ne dopusti da budeš povučen u taj krug. Svijet nudi svoj sjaj i blještavilo na klimavim temeljima ispraznosti iako se u početku može dojmiti drugačije. To je sigurna i provjerena varka koja se kreće u krivom smjeru.

Put sreće koju nudi svijet razlikuje se od puta sreće koju ti daruje Bog. Dok svijet poput oglašivača promovira ideje i načine kako iskoristiti dan te nudi razne korake do sreće, Bog to čini na drugačiji način. On zna čovjekovu težnju i potrebu, da bude sretan. Također, Bog zna koliko su ljudska srca povodljiva te ranjena nakon silnih traženja lakih rješenja.

Ali, kada čovjek u konačnici shvati kako se svaka ispravna radost, zapravo, nalazi u Bogu, nijedna primamljiva ponuda svijeta ne može zasjeniti radost i sreću u čovjeku koji odabire put koji mu nalaže Bog.

Bog je dosljedan sebi i daje mogućnost izbora. U njemu ne postoji ispraznost i On sam ne nudi ispraznost. Bog nudi ispunjenje i pravi smisao života koji svijet ne može pojmiti i

stvoriti ni u jednom trenutku. Biti radostan i sretan u Bogu iznad je svakog svjetovnog pojma o sreći.

Ti zaslužuješ biti sretan i Bog to doista želi. Prigrli Njegovu želju da te vodi i potraži ga u Njegovoj nepogrešivoj riječi. Bog ti osobno putem nje otkriva provjerene korake kako mu se približiti. Ne zaboravi, On je već odavno uz tebe.

Život s Bogom siguran je put do prave radosti i sreće na koju imaš pravo. Nikada ne sumnjaj u to.

 

Lana Krištofić

PODIJELI