Desnu ti ruku bolnu Gospode ljubim, krv rane tvoje neka upije moja duša i prinese je Gospodu. Ja nemam kuda poći, Samo tebi u pohode na koljenma svojim bolnim da me okrijepiš u ljubavi. Oče vječni nebesku milost mi pokloni, zbog zasluga ne mojih nego spasonosnih Isusovih! Sjeti se koliko ga ljubim i koliko me boli Njegova žrtva! Puzam, tragam za spasenjem, bijele haljine svete bi da dotaknem i dovoljno mi je suze da otarem, biseri da postanu bolne uspomene moje.

U ime Isusovo ja ti Jahve dolazim, suzom duše koja po milosrđe Tvoje hodi za otkupljenje mene i čitavog Tvoga Svijeta! Molim te ponajprije za one koji ne znaju za Tebe, da Tvoju milost i ljubav u srcu pronađu, molim te i za sve bolesne, nedužne, sirote i za sve one moje bliske i daleke! Molim za ono Sunc koje se sakrilo, moli da oblake crne njima skolinš i iza bijelih se pojaviš milim licem svoje milosti. Livade usahle su Isuse, treba nam vode Jeruzalemske, da bi mogli u pustolovine zemaljske nama treba blagoslova vode rajske. Mene za kraj ostavi, volji Tvojoj da služim i ako može da se previše ne rastužim u okovanju ovom!

Na krilima anđela čuvara koji mi na srcu spava letim tebi, evo me da ti zahvalim, da ti rane izljubim. Snage mi daj da idem putem bolnim nasmijana! Prilazim ti ponizna Gospodine Isuse, u ranu Tvoje lijeve ruke sakrivam se, molim za spasenje sebe i čitavog Tvoga Svijeta! Posebno se sjeti onih kojih se nitko sjetio nije, onih koji su zavarani opsjenama ovozemaljskim, od kišnih oblaka ih skloni, od one tuge što ih lomi! Pozovi ih Gospode, molim te u srca blagoslov svoj im prospi, oboji im tamu zvijezdama nade! Pustolovina moje duše nikada neće da stane, jer suza do suze mi kane kad Tebe žarko poželim, a te su suze radosnice moja radosti, nada si mi jedina ti. Od nevolja me sačuvaj u rani Tvoje desne noge, sa pravog puta nikad da ne skrenem! Evo Ti Isuse sluge Tvoje, evo ti mene doputovala sam iz bola velikoga! Iz propasti sviju skloni u dobrostivu milost svoje lijeve rane! Neka krv Tvoja na bolne dijelove našega tijela kane! Dopusti Isuse da se približim tvojoj svetoj rani na boku, kalež nade da natočim otajstvenom vodom i krvlju presvetom tvojom! Rasvjeti tmine moga srca svjetlom nebeskim koji sja iz tvoga srca krila! Neka za Tvoje milosrđe danas saznaju ponajviše oni koji su u tami i boli, tvoja svjetlost neka ih obasja, obrati! Ljubim Ti rane, sve moje u njih bi da stane, samo da olakšam ti Isuse ljubljeni!

Hodim u ranu utjehe, jakosti i spasenja i kazujem svima dođite! O premila ljubavi, mili Isuse, moja molba je za sve, u službi Tvojoj sam zauvijek! Nebeskom Ocu prinosim rane Tvoje, neka bude puno liposti milosrđe Tvoje! Okrunjena sam zaslugama trnovite krune Tvoje, Isuse mili neka me ova zemna bol bode, ti si mi ruža nade i jedini put do slobode! Vadit ću ljubavlju srca svog trnje iz krune tvoje, sebi ih rado uzimati, samo da ti dobro si mi sveta ljubavi!

Po volji Očevoj neka bude, mogu sve mili Bože i kada me nevinu sude, Ti vidiš sve moje, fala na tome! Svojim me milosrđem blagoslovi ostavi moj život bezbojan ili ga u nadu duginih boja oboji, sve mi stvori ono što ti je volja, ja ću sve za Tebe! Volja Tvoja, milosrđe Tvoje dobro moje! Oprosti nam za sve grijehe, one svjesne i nesvjesne! Nervozu u bolu pretvori u mir i ljubav svoju! Tebi se utječemo, tebe volimo! Prekrij me plaštem milosrđa svoga, neka od mene odu sve zamke zloga! Od mene i od svih koji neizustivo vole i tvoje milosrđe mole! Obnovi nas milostivi Isuse smiluj nam se Gospode! Po ranama svetim Tvojim, od sveg srca te molim! Vodi nas Isuse u kraljevstvo Očevo, tamo u vječnom Kraljevstvu sve bolno da se obnovi, amen! Vječni, milostivi Gospodine.

Dok bdijem u ranama tvojim ja se Gospode molim i tvoje rane kazuju istinu duhovnu, a ja ti kažem;

Jeruzalemsko blago moje, utočište bolnog srca mog, razotkri mi dubinu srca i duše, istraži neistraženo! Dubine mora i oceana nitko izmjerio nije, pa kako bi onda ovo moje srce, samo ti to možeš Jahve uđi u ove moje odaje, u perivoje i labirinte ljubavi i tugovanja mog i sve učiniti po svojoj svetoj volji! Ostavi svoje tragove nebeske i tajni znamen gdje stoji ono što koči me u svemu, odblokiraj blokade zemaljske, ljubavlju svojom mene oslobodi! Iz patnje tijela da odem u ovu sreću duše koja oduvijek služi Tebi i ima osmijeh za Tebe! Sve činiš dvostrukim, položi me u srce onom tko je moj i prije udaha života, da znam kud mi je! Izmjeni ove dane, iz okova zemaljski probudi me, ako je sanjivo Nebo jedini put, pusti me da ne budim se nikada više, ljubav će moja poslije života vrediti mnogo više, a ja ću otići u ljubav željenu!

Iste su ti moći Svevišnji, obnovi krvotok našeg srca, prožmi ga strahom od Tebe, nek zadrhte oni lažni velikani! Ponovi iz svetišta svoga proročka čudesa i obnovi lice zemlje! Jedina si pomoć naša, ukaži se sa djelima svojim, da jadikovke postanu vječne pjesme zahvale! Staro nek nestane, nova pjesma nek nastane!

Od nikud duge, samo kiše sjaj, ali stvorit će snenost mojih anđela obojani Raj! U udisaju duše plamte liposti srdašca koja svojom kreativnošću boje pokislo Nebo! Dozivaju zračice Sunca koje se skrilo, zatajilo i gle raduje se potajno spremajući nam iznenađenja, milovanje svojih zračica ljubavi! Zlaćana svitanja doći će, kiša prestaje, cvijeće miriše, igraju se one sanjive životinjice iz milih mi srdašca, KRV SPASONOSNA O TOME GOVORI, TEČE VENAMA MOJIM BOLNIM, sve sanjivo hodi tu uz nas! Sa zvonika crkve čuje se blagoslov, ljubičasti snovi presijavaju se, oživljavaju snovi, baršunasti oblak smije se, kažeš Gospode potajno da će odagnati crne! Vječno proljeće u grudima sja, tmurnost ne može ništa vjernicima. Svjetlo smo Svijeta Tvoga.

Teče voda milosti, okupat ćemo se u radosti. Trava će niknuti, nikada neće uvenuti.

Iznenađenja nebeska slavi dušo moja, uroni u pra vječnost blaženog trenutka. Ispij kalež gorčine spominjući Kristovo ime i vidjet ćeš kako će sol koja nagriza rane postati slatkasta, ukusna. To je zato jer se je pomiješala sa molitvom i dubokom vjerom u Gospodina. Budi cvijet u pustinji, znaš dobro da je tvoj izvor nebeski i da ti suša zemaljska ne može nauditi.

Bog nas je stvorio iz ljubavi, što bi drugo htio nego da i mi nastavimo biti kreatori Njegove ljubavi. On je naš primjer, drugoga nema. Svakome od nas je dano da stvorimo jednu divnu ljubavnu priču PUSTOLOVINU NEBA i jednu divnu čežnju da ugostimo na Zemlju i predamo joj se beztežinski. Oblikujmo kalup želje, neka bude jedinstven, a tako sličan nebeskoj milini. Budimo bajka, budimo dušom i srcem svim baš onakvi kakve nas Bog želi vidjeti. Pokušajmo obasjati tamu, smiriti galamu… Pokušajmo pronaći u sebi to sanjivo i živjeti kao da je tu. Bog upravo to želi. Zamolimo Ga blagoslov i unaprijed zahvalimo za sve. Što svim srcem poželimo doći će, jer sve iskreno od Gospoda putuje. Slava Mu i hvala na nadahnuću.

 

Ana Emanuela Šimunić, Bilaj

Sva prava pridržana. Nije dopušteno djelomično korištenje teksta niti u obliku citata. Cjeloviti tekst može se preuzeti uz obavezno navođenje imena autora i portala.

PODIJELI