Često me zbog vjere proganjaju, kleveću, izmišljaju o meni teške optužbe, okrivljuju me za stvari koje nisam učinio, facebookom se šire teške klevete koje nemalo puta dođu do mene, mnogi se zbog njih okreću od mene… optužuju me čak i kad iskreno pišem o vjeri, o domoljublju, zamjeraju mi što govorim o krivim putevima kojima se ovaj narod kreće, i kad pričam o zabludama kojih smo često žrtve u ovoj državi koju vode teški bezbožnici jer bez Boga bolje niti ne mogu…
No, želim reći, nikada se ne bih usudio pisati ili govoriti o tome da prije toga nisam bio u dubokim molitvama. Spoznaje koje su se godinama izgrađivale u meni, dale su svakodnevne molitve na koljenima… u dubokoj tišini moje duše… sami ja i Gospodin.
Često čitanje Svetog Pisma i shvaćanje istog kroz molitve također mi dadne Gospodin.
Nekad davno i ja sam ljude poput sebe smatrao fanaticima iako sam se smatrao katolikom, a kad me Gospodin pozvao prije više od dvadeset godina, da ga bolje pogledam i počnem istinski moliti, moje se život okrenuo. Godine su prolazile, a moje molitve gradile su moju vjeru i spoznaje, moju osobnost, moju dubinu… osjećaj za grijeh, za pogrešnost. Spoznao sam da je Sveto Pismo temelj našeg života. Tko se njega drži nije netko iz “srednjeg vijeka”, kako nas oni “moderni” optužuju… nego je izvor života. Da, Evanđelje je Izvor koji vodi u Život Vječni… a takozvana “moderna” vremena će propasti!
Molio sam i pisao/govorio onako kako me vodio Duh Sveti…
Zato kažem svima onima koji me zbog riječi vjere napadaju. Ne bojim se vaših napada, jer imam odvjetnika na Nebu. Nikad se neću odreći Boga u sebi kao niti riječi kojima me nadahnjuje dok se molim, a da bih vama udovoljio! Kada osjetim, pisat ću o onome što me Duh Sveti nadahnjuje, pa makar se to kosilo s bilo kojim “modernim” vremenima ili bilo čijim principima ili bilo kojim osobama. Pa makar mi te osobe bile ne znam kako bliske i makar se bilo kome zamjerio!
Jer draža mi je Slava Gospodnja nego hvala čovječja…
Trpljenje i bol nije mi strano, spreman sam uvijek trpjeti za Istinu, za Gospodina!

“…Blago onome koga zbog mene progone…”
Božji blagoslov svima!
Damir Bićanić

PODIJELI