Priopćenje Caritasa Zagrebačke nadbiskupije: Teatar Gavran darovao predstavu Sladoled za akciju Caritasa Zagrebačke nadbiskupije „Da život imaju!“

66

U subotu 17. ožujka 2018. godine u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski Teatar Gavran prikazao je kazalištu predstavu „Sladoled“ čiji prihod je namijenjen opremanju Kuće za mlade bez roditeljske skrbi u sklopu akcije Caritasa Zagrebačke nadbiskupije „Da život imaju!“.

Riječ je o hit predstavi Gavranovog kazališta, odigranoj više od 120 puta.

Uvjerljive životne priče ispunjene toplinom popraćene su burnim ovacijama gledatelja u prepunoj dvorani.

Ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije s. Jelena Lončar zahvalila je  Teatru Gavran na plemenitoj akciji te izrazila nadu da će se i druga kazališta odazvati pozivu na sudjelovanje u humanitarnoj akciji „Da život imaju“  u kojoj se gradi i oprema Kuća za mlade bez roditeljske skrbi koji nakon 18 godina napuštaju domove i nemaju gdje otići.

Za njih 31  gradi se i oprema kuća u Selskoj 165 koja će im biti novi dom.

Akcija je pokrenuta u lipnju prošle godine, a useljenje se očekuje ove jeseni.

 

Caritasova akcija „Da život imaju“ odvija se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, a medijski pokrovitelji su Hrvatska radiotelevizija i Večernji list.

U Hrvatskoj se u domovima za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi nalazi gotovo 800 djece i mladih. Svi oni nakon navršene 18-te godine života, odnosno po završetku školovanja, moraju napustiti dom i započeti samostalan život. Prosječno, svake godine  iz domova izađe oko 60 mladih. Neki među njima se snađu i zaposle, ali većina je onih koji su bez podrške obitelji i društva, bez posla, stana i sredstava za život – prepušteni sami sebi. Mnogi od njih ostaju ovisni o socijalnoj skrbi te izloženi ulici i siromaštvu. Kako bi tim mladim ljudima pomogao, Caritas Zagrebačke nadbiskupije pokrenuo je spomenutu inicijativu izgradnje objekta za njihov privremeni (dvogodišnji) smještaj kao i za smještaj siromašnih studenata koji ne ostvare pravo na studentski dom.

 

U Zagrebu, 18.03.2018. godine

PODIJELI