Poziv na promociju knjige „Svjedočanstva o stradanjima Hrvata“

43

 

Predstavljanje knjige: „Svjedočanstva o stradanjima Hrvata“, Zagreb 2013.

dipl. teol. fra Mate Tadić (urednik)

dipl. ing. Želimir Crnogorac i suradnici

6. svibnja 2014. (utorak) Samostan Hercegovačkih franjevaca, Avenija Gojka Šuška 2 – Dubrava – ZAGREB u 18. 30 sati: Velika samostanska dvorana

Predstavljači:

prof. dr. sc. Josip Jurčević – Zagreb, Institut društvenih znanosti „Ive Pilara“

dr. Zvonimir Šeparović – Zagreb, predsjednik „Hrvatskog žrtvoslovnog društva“

 

O KNJIZI:

Polovicom veljače 2013. u Zagrebu je iz tiska izišla knjiga „Svjedočanstva o stradanjima Hrvata“, urednika dipl. teol. fra Mate Tadića, dipl. ing. Želimira Crnogorca i suradnika, izdavačke kuće „Dva i dva“. U njoj su sakupljena svjedočanstava i članci devet autora o stradanjima hrvatskoga naroda, koji su nastajali više od deset godina od 2001. godine na području Duvanjske krajine, Hercegovine, Bosne, Dalmacije. S izvješćima o stanju u općini, obrađeno je 50 pojedinaca i grupa sa stradanja u ratnim i poratnim godinama. Osobito iz Drugoga svjetskoga rata, Bleiburga i Križnoga puta, poslijeratne vlasti, križara, tamnica komunističkoga režima i ideologija 20. stoljeća.

Knjiga je veličine 30,5 x 24 cm na 425 stranica, s tvrdim uvezom i omotom, te masnim papirom. U njoj je doneseno oko 380 crno-bijelih fotografija i u boji, preko 130 stranica dokumenata, te 2.610 indeksiranih pojmova koji olakšavaju čitanje i brže snalaženje. Ovaj su projekt sa svojih deset stručnih članaka, prosudbi i recenzijom obogatili profesori povjesničari iz Zagreba, Mostara i Tomislavgrada kao i prilozima poznatog odvjetnika, te vicepostulatora pobijenih franjevaca Hercegovačke franjevačke provincije „Uznesenja B. D. Marije na nebo“.

Svi zainteresirani su pozvani, te se radujemo vašem dolasku.

 

fra Mate Tadić

 

 

 

 

 

 

PODIJELI