Ozdravljenje preko molitve velečasnog Vinka Pilića

264
FOTO:J.Jurčević/www.put-istina-zivot.com

 

Prošle godine sam preko našeg dragog prijatelja Paška upoznao umirovljenog svećenika velešasnog Vinka Pilića a upoznao sam ga na terasi kafića ” Kapuciner ” preko puta zagrebačke katedrale.Naime,siromaha Paška sam odavno poznavao a upoznao sam Paška preko Patera Zbigniewa Lesiczke,poljskog svećenika,misonara Krvi Kristove,koji me zamolio da Pašku pomognem naći posao jer je čovjek u potrebi,tako sam Pašku pronašao posao i tako sam s Paškom posatao dobar.Paško je s vremenom ponovo bio bez posla i pričao mi je o velečasnom Vinku Piliću kojega nisam tada poznavao iako sam za njega čuo,a i Paško mi je puno pričao o njemu.
Taj dan sam sjeo za stol na terasi kafića ” Kapuciner ” u društvo velečasnog Vinka i popili smo kavu,bilo mi je jako ugodno u društvu jer je velečasni Vinko veliki vic maher pa se terasa kafića tresla od smijeha nakon njegovih viceva.
Ono što me jako obradovalo je to što je velečasni Vinko jako jednostavan,znao sam da ima svojih životnih križeva,relativno je mlad svećenik koji je mlad umirovljen,jako je jednostavan a pomaže one najmanje poput našega Paška.
Tako sam se poslije tog susreta znao naći na kavi ponovo s velečasnim Vinkom pa smo uz kavu pričali o duhovnim temama a u društvu su se znali ponekad naći i jedan profesor filozofije,Paško i ljudi raznih profila.
Jedan dan me tako nazvao jedan prijatelj koji me zamolio da mu sredim razgovor s Paterom Josipom inače Misionarom Krvi Kristove a s obzirom da su Misionari Krvi Kristove u velikoj gužvi,preporučio sam mu velečasnog Vinka koji mu je pomogao i kod kojega dan danas ode na razgovor.Na razgovor sam odlazio i ja ali i mnogi moji prijatelji i prijateljice koji su bili u potrebi i svi su posvjedočili jedno a to je da im je Gospodin Isus pomogao preko velečasnog Vinka.
Tako je siromah Paško dobio batine u dubravi,dočekala ga je skupina huligana koja ga je pretukla u čistom miru,završio je na hitnoj,dolazila je i policija a Paško je u glavi osjećao velike bolove i šumove,nitko mu nije mogao pomoći pa se velečasni Vinko pomolio nad njim i bolovi su prošli…Hvala i Slava Isusu!
Paško je znao ostati i bez novaca,nije mogao plaćati 400 kuna sobicu u kojoj je spavao, velečasni mu je dao od svoje skromne mirovine da može platiti stan a znao je i ponekad uskratiti sebi paštetu,marmeladu s doručka ili večere pa bi dao Pašku.

Tako je velečasni svoje umirovljeničke dane znao iskoristiti da ode posjetiti i kod kuće ljude u potrebi,posjetio je jednog ovisnika o heroinu,razgovarao je s njim i ovisniku je bilo bolje.Jednom branitelju koji se smrzavao jer nije imao grijanja odnio je deku a Paška je osobno odveo kod ravnateljice Caritasa časne sestre Jelene Lončar da mu pomogne da postane volonter Caritasa jer na taj način je mislio da bi imao ako ništa tople obroke koje su Pašku falili.
Postao sam dobar s velečasnim Vinkom i to prijateljstvo me radovalo jer sve više i više mojih prijatelja i prijateljica je išlo na razgovor kod njega i nakon tih razgovora i molitve mnogima je bilo lakše.
Evo vezano uz mene osobno što bi volio posvjedočiti a to je da radim kao zaštitar,pretežno radim noćne smjene već godinama i poremetio mi se bioritam a u nazad godinu dana sam patio od neizdrživih glavobolja i migrena.Počeo sam piti i po dvije tri tablete protiv glavobolje ali mi je glava pucala od bolova,postajalo je neizdrživo i jako bolno,desna strana,pola lica i oko kao i cijela glava su me boljele strašno a jednom me interventna iz noćne vodila na hitnu u Novu bolnicu Dubrava.
Pomislio sam da će me to pratiti cijeli život jer svatko od nas kršćana mora nositi svoj križ,mislio sam da to jednostavno tako mora biti,naravno i tlak mi je skakao jer sam pio puno kave u noćnoj smjeni.
Tako me jednom pozvao velečasni Vinko kod sebe na razgovor i ja sam mu rekao da imam velike probleme s glavobljama i da su postale uobičajene i česte.On je položio svoje ruke na moju glavu i molio je Gospodina Isusa za ozdravljenje i bolovi su nestali kao pokošeni i mogu posvjedočiti da me glava od tog susreta nikada više nije zaboljela i da se osjećam i više nego dobro…Hvala i Slava Isusu!
Iako sam za svaki slučaj kupio u apoteci tablete protiv glavobolje,nisam još nijednu popio odkako se velečasni Vinko izmolio nadamnom.Želim samo reći ovo da se Gospodin Isus proslavlja preko molitve naših svećenika i Isus liječi i ozdravlja i danas kao što je to činio i nekada dok je s apostolima hodao na zemlji.Neka ti je vječna Hvala i Slava Isuse! Amen! Aleluja!!

J.Jurčević

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PODIJELI