NEČUVENO! KAKO RODITELJI RIMOKATOLICI ODGAJAJU SVOJU DJECU U ATEIZMU I S TIM SE HVALE!

240

Moram priznati da iz svoje glave ne mogu izbaciti nešto s čime sam se osobno susreo zadnjih godinu dana. Ovdje ću navesti dva primjera koji svjedoče o tome kako rimokatolici ruše rimokatolicizam- kršćanstvo u očima vlastite djece i to sve pod predvođenjem DUHA RELATIVIZMA U SUVREMENOM SVIJETU !!

PRVI PRIMJER- HRVATSKA:

Naime, radeći na unaprijeđenju svog portala čiji sam direktor, došao sam u kontakt s direktorom jedne rimokatoličke nakladničke kuće s kojim sam imao prilike porazgovarati o vjeri i raznim srodnim temama.

I tako u razgovoru dođosmo na pitanje obitelji i odgoja djece te mi dotični direktor tvrdi kako roditelji ne trebaju svoju djecu opterećivati s vjerom te da je za djecu bitno da izrastu općenito u poštene ljude bez pretjeranog odgoja u vjeri.  Nije mi bilo jasno o čemu on to priča, dok se zapravo nije razotkrio…. Naime, rekao mi je da ima sina Z.R. kojeg ne opterecuje s vjerom te mi je kasnije u razgovoru napomenuo kako mu se sin nekako nije pronašao jer sve što započne, zapravo ne završi…Upiše određeni studij pa se onda ispiše i ne može odrediti svoj smjerokaz u životu… Nevjerojatno, no ja sam se kasnije sasvim slučajno susreo s dotičnim mladićem Z.R. koji živi bez vjere u obitelji službenih rimokatolika, gdje majka vodi jednu RKT zajednicu, a otac je direktor jedne manje RKT nakladničke kuće. Z.R. zapravo tvrdi da vjera ni ne postoji te da mu je drago što su ga vlastiti roditelji odgojili  faktički bez iti jednog prizvuka o potrebi važnosti spoznaje vjere…. No primjetio sam u razgovoru kako je dotični Z.R. zapravo čisti ateist i samo luta u svom životu bez da može pronaći životni smjer kojim treba ići….

Po mom mišljenju, on luta zato što vjere nema i što je odgojen bez vjere zahvaljujući svojim roditeljima koji se hvale da vjera nije pretjerano važna u životu a vode vjersku zajednicu i vjersku nakladničku kuću gdje sam samo zaključio da se danas u mnogim vjerskim zajednicama kriju kojekakvi ANTITEISTI i podržavatelji RELATIVIZMA!

 

DRUGI PRIMJER- NJEMAČKA:

Imao sam prilike boraviti u jednoj RKT obitelji u Njemačkoj koja se hvali time da sudjeluje u RKT pastoralu na području Munchena. Ta obitelj je sačinjena od majke, oca- volonteri pastorala gdje majka pričešćuje u mjesnoj crkvi u Munchenu i čita čitanja u crkvi uoči Dana Gospodnjeg- Nedjelje, a otac svira gitaru za vrijeme SVETE MISE te imaju dvoje djece koji su čisti ateisti zahvaljujući svojim roditeljima koji su mi rekli da djecu ne treba opterećivati s vjerom te koja posljedično mogu također lutati u životu na način da sve što budu radila, da će raditi bez Boga i bez vjere! A upravo idu u tom smjeru!
Nikada neću zaboraviti kada mi je majka te obitelji rekla da je sasvim normalno ako je netko GAY jer je susrela podosta GAY osoba u Njemačkoj i na neki način smatra da je to sasvim poželjno u današnjem svijetu i ekvivalentno heterosexualnosti i poručila mi je da ne bi imala ništa protiv da joj i sin postane GAY osoba jer smatra da je to normalno očito neznajući pritom kakve sve opasnosti pruža homosexualizam!

Zanimljivo je to kakvi ljudi sve dijele svetu pričest u RKTC i tko se to sve krije u pastoralu  djelovanja naše RKTC diljem svijeta!

LICEMJERJE + RELATIVIZAM = ARHITEKTURA KULTURE SMRTI

 

ZORAN SUČIĆ,

Za RKT portal PUT-ISTINA-ŽIVOT

PODIJELI