Litanijske molitve za hrvatski narod

575
FOTO:J.Jurčević/www.put-istina-zivot.com/
Gospodine, smiluj se!
Kriste, smiluj se!
Gospodine, smiluj se!
Kriste, čuj nas!

Kriste, usliši nas!

Presveto Trojstvo, ispuni srce hrvatskog naroda, da te upozna i ljubi i u ljubavi ti služi, jer si ti njegova jedina ljubav!
Sveta Marijo, ljiljane čistoće, zagovaraj i vodi čitav hrvatski narod, u čistoću, tijela, duše, uma i duha, po zagovoru tvome, jer si puna milosti i istine!
Sveti anđeli i arhanđeli, svojim mačem branite, svojim krilima stvorite i svijetlom prosvijetljene srce hrvatskog naroda, da se odupre svemu sto se Bogu protivi, kako bi mu slutio znajući da kraljevati znači Bogu služiti!
Sveti Ivane Krstitelju, daj da pred licem čitavog hrvatskog naroda svom snagom zasine svijetlo za koje si posvjedočio!
Bogu dragi Mojsije, čuvaj u srcu hrvatskog naroda pravi Zakon Božji i učvrsti ga u onoj podložnosti Božjoj volji, po kojoj si zaslužio biti prijatelj Božji!
Sveti kralju Davide, čuvaj ustrajnost, postojanost, odvažnost i poniznost hrvatskog naroda, da se iz njega na čast Bogu podignu muževi i žene po Božjem srcu!
Svi sveti proroci i pustinjaci, obnovite u opustjelim srcima hrvatskog naroda Božju mudrost i milost!
Sveti Petre, prvače apostola, daj da hrvatski narod u svakoj pogibelji nalazi utočiste u tvojoj lađi, iz koje je svom svijetu ponuđeno spasenje, da ostane vjeran papi koji je stijena Kristove Crkve, da ga u svjedočenju istine ne nadvladaju vrata pakla, te ga odriješi od grijeha kojim je okovan!
Sveti Pavle, čuvaj u hrvatskom narodu duh prave ljubavi, da mu se pred ocima rastali blijesak obmane bezboštva, da u njemu ne bude progonitelja Krista i Crkve Kristove!
Ljubljeni Ivane, u svojoj ljubavi pomogni hrvatski narod da ostane u sjeni svetog, jakog, pobjedničkog Križa!
Sveti Stjepane prvomučeniče, svojim si primjerom u srcu hrvatskog naroda sačuvao živu želju za svjedočanstvo prave vjere. Daj da u trpljenju bude osnažen spoznajom da ga je na svim križnim putevima pred sobom imao Onoga koji je tebe tješio u času smrti!
Sveti Lovro, nesavladivi vojnice Kristov, po svojoj ljubavi ppobjedio si oganj i mučenja, ulij u srce hrvatskog naroda ljubav koja je jača od smrti.
Svi sveti biskupi, utemeljitelji redova, biskupi, svećenici, redovnici i redovnice hrvatskog naroda, dajte da se u našem narodu podižu sveta zvanja!
Svi sveti i svetice Božje, zagovarajte vojujuću Crkvu u hrvatskom narodu, da po ljubavi i gorljivosti srca, sav narod bude uzdignut u svoju nebesku domovinu!
Od svakoga zla,
oslobodi nas Gospodine!
Od svakog grijeha,
oslobodi nas Gospodine!
Od nagle i nepripravne smrti,
oslobodi nas Gospodine!
Od smrti vječne,
oslobodi nas Gospodine!
Od bezbožnih vladara i neznabožaca,

oslobodi nas, Gospodine!

PODIJELI