Hvala Ti Gospodine Isusu Kriste kralju slave vječite. Hvala Ti što si se smilovati meni grešniku. Ti koji si sišao s prijestolja utjelovio se po Duhu Svetom rođene od Blažene Djevice Marija i postao čovjekom, radi našega spasenja. I koliko je utješna Tvoja riječ kada si rekao nisam došao radi zdravih, nego radi bolesnih. Hvala Ti Isuse što si promijenio moj grešnički život i još ga mijenjaš. Ja koji sam bio psovač sada mi psovka smeta, ja koji nisam znao oprostiti sada opraštam, ja koji sam proklinjao sada blagoslivljam , ja koji sam mrzio sada volim, ja koji nisam ni pogledao Sveto pismo sada ga čitam i proučavam, ja koji sam mislio da je sve u mojim rukama znam da je sve u Tvojim Gospodine, ja koji nisam ni pogledao ljude u potrebama sada ih vidim. I kada je došao potpuni slom na duhu , duši i tijelu i prvi puta iskreno zazvali Tvoje Ime : Isuse ja više ne mogu dalje sve što sam imao upropastio sam, sada ponizno Te molim čuj vapaj moj sve , ama baš sve predajem Tebi sve što imam i posjedujem , znam Gospodine da nisam dostojan da uniđeš pod krov moj samo reci riječ i molitva će biti uslišena.
Hvala Ti Isuse, slava Ti Isuse, ljubim te Isuse, Blagoslivljam Te Isuse i ljubim Te Isuse što si uslišio vapaj mene grešnika, podigao me , obnovio i što si Mi pokazao kakav sam bio, bio sam ništa. A sad kad meni smeta psovanje, opijanje, blud, preljub, sebeljublje, laž , oholost,ne oprost koliko Gospodine Tebe boli jer ti sama ljubav, sama Svetost jer ljudi kao što sam ja bio , nisam ni pomišljao niti razmišljao koliku si Ti žrtvu podnio za nas. Tolike udarce, pljuvanje, vrijeđanje , ismijavanje, ruganje, trnova kruna, teški Križ koji si u tolikoj boli još i zagrlio, čavli su ti prolazili kroz dlanove i kroz stopala, i u toj muči od bolova iscrpljen na uvrede rekao si : Oče oprosti im jer ne znaju što čine, kad si ožednio ocat su ti dali. Hvala Ti Spasitelju, Učitelju, Otkupitelju , Gospodine i Bože moj što više nisam onaj stari Hrvoje koji je bio slijep pored očiju, gluh pored ušiju, a srce kameno. Hvala ti što sada gledam očima srca, čujem srcem i hvala Ti što sada imam srce ljudsko. Hvala ti na Duhu Svetom Obnovitelju, Tješitelju i Branitelju koji mi daje spoznaju jer svime ti upravljaš i sve je Tvoje i ne punjenih se po sebi već po Tebi. Hvala Ti Isuse.
Sva hvala čast i slava Svemogućemu Bogu Ocu i Sinu i Duhu Svetome koji živi , kraljuje i stoluje u vijeke, a smiluj se meni grešnika da zavrijedio biti sudionik vječnost života. Amen . Aleluja.

Drage sestre i braćo u Kristu , Kristov Mir vazda s vama bio.

Hrvoje Lendić

 

 

 

Poštovana i draga braćo i sestre u Kristu! Ovdje možete ostavljati vaše molitvene zahvale koje će se čitati pred Presvetim u nekoliko molitvenih zajednica. Vašu zahvalu napišite iz srca i svojim riječima. Započnite npr. ovako “Hvala Ti Gospodine Isuse…(dalje napišite svojim riječima). Vašu molitvenu zahvalu pošaljite na email adresu [email protected] a mnoge ćemo objaviti i ovdje na portalu. Nikada ne smijemo zaboraviti zahvaljivati Isusu jer On je naš PUT, ISTINA I ŽIVOT…HVALA TI I SLAVA ISUSE!

VIDEO: https://www.youtube.com/

Izvor: www.put-istina-zivot.com

PODIJELI