Zagrebački školarci za vukovarske mališane

42

CARITAS ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE

petak 2. prosinca 2016. godine

 

ZAGREBAČKI ŠKOLARCI ZA VUKOVARSKE MALIŠANE

Učenici jedanaest zagrebačkih osnovnih i srednjih škola prikupljene slatkiše darovali djeci siromašnih vukovarskih obitelji.

 

Caritas Zagrebačke nadbiskupije svake godine organizira akciju »Budi cool, udjeli slatkiš svoj« kojom nastoji potaknuti socijalnu osjetljivost među vršnjacima osnovnih i srednjih škola.

Akcija se provodila tako što su učenici u nekoliko osnovnih i srednjih zagrebačkih škola izabrali jedan dan tijekom kojega su se odricali nekog od slatkiša (čokolada, bomboni, štapići, smoki,…) te, umjesto da ga podijele sami sa sobom, slatkiše su donosili i ostavli u za to označene košare u školama sa željom da ih daruju i podijele drugima.

Dosadašnjih godina tako prikupljene slatkiše povodom blagdana sv. Nikole Caritas je dijelio djeci iz siromašnih obitelji s područja Zagrebačke nadbiskupije.

Ove godine prikupljeni slatkiši darovani su djeci Vukovara čiji roditelji nemaju mogućnosti sami im to osigurati.

U ime Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, voditeljica sektora karitativnog rada Elza Parlov prikupljene slatkiše predala je 2. prosinca fra Ivici Jagodiću, župniku župe Sv. Filipa i Jakova u Vukovaru.

U ovogodišnjoj akciji sudjelovale su slijedeće škole: OŠ Sesvetska Sela, OŠ Sesvete, OŠ Ivan Goran Kovačić, OŠ Dragutina Tadijanovića, OŠ Antuna Mihanovića, OŠ Remete,  Drvodjeljska škola Zagreb, I. gimnazija, VII. Gimnazija, XVI. gimnazija i Ženska opća gimnazija Družbe sestara milosrdnica s pravom javnosti.

czn161202-zavukovarce-03

U ime djece iz Vukovara Caritas zahvaljuje svima koji su sudjelovali u akciji kako bi povodom blagdana sv. Nikole razveselili srca mališana dragog nam Vukovara.

 

 

Za Caritas Zagrebačke nadbiskupije:

 

Zvonko Erceg

PODIJELI