Sloboda za heroje

76

 

 

 

General u Pakoštanima

Jučer se u Pakoštanima slavilo kao nikada do sada. Naime, general Ante Gotovina u pratnji supruge Dunje došao je jučer oko 17.30h na Pakoštansku rivu gdje ga je pozdravilo mnoštvo ljudi. Do pozornice su se morali probijati kroz mnoštvo ljudi, svi su htjeli biti što bliže generalu, mnogi su se htjeli rukovati ili ga dotaknuti. Okupljena publika je glasno pljeskala i skandira njegovo ime.
S pozornice general Gotovina obratio se mnoštvu:
Dobra večer prijatelji, svi moji prijatelji koji ste ovdje! Veselite se, ovo je naša večer i večer naše pobjede. Napokon poslije toliko godina našao sam put do svoje kuće. Što drugo mogu reći osim da sam sretan što sam među svojima. Hvala vam na kršćanskoj ljubavi koju ste iskazali svih ovih godina. Trebamo je širiti dalje,posebno među slabima i onima koji se osjećaju ugroženima, da se svaki čovjek osjeća sretnim. To je naš cilj i naše sutra. Sve pozitivno je ispred nas. Kršćanska ljubav neka je prisutna svakodnevno.
Generalove rečenice su nadahnute Duhom Svetim i s svojim govorom i primjerom je pokazao da je čovjek koji je potpuno predan Bogu.
Kada se Gotovina vratio i kada je održao govor na trgu bana Jelačića, govor je bio kratak i jasan te se iz gneralovog govora moglo vidjeti da će slijediti politiku mira i tolerancije. Nakon toga je također dao izjavu za srpske novine Bliz te je za novine izjavio i pozvao Srbe da se vrate u hrvatsku. Mnogi građani Hrvatske su oduševljeni s generalom i s njegovim držanjem i ponašanjem ali su istodobno i malo iznenađeni jer su očekivali ljutog ratnika, ogorčenog vođu ali general je odmah s prvom izjavom pokazao da u sebi nema ni malu dozu ogorčenosti niti mržnje prema nikome a pogotovo prema onima koji su ga izdali. General Ante Gotovina je čovjek okrenut budućnosti, okrenut Bogu i molitvi i mnogi građani bi trebali slijediti njegov primjer.

 

Josip Jurčević

 

 

{fshare}

 

 

 

 

 

1
2
PODIJELI