Službeno priopćenje Svete Stolice sa susreta

 

Vatikan, (IKA) – Papa Franjo primio je 7. travnja u audijenciju predsjednika Vlade Republike Hrvatske gospodina Tihomira Oreškovića. Premijer se zatim susreo s kardinalom Pietrom Parolinom, državnim tajnikom, u čijoj je pratnji bio podtajnik za odnose s državama mons. Antoine Camilleri, navodi se u službenom priopćenju Svete Stolice sa susreta Svetog Oca i hrvatskoga premijera.
U srdačnim razgovorima istaknuti su dobri odnosi između Svete Stolice i Republike Hrvatske, što na znakovit način potvrđuje i današnji posjet, te je potvrđena zajednička volja za nastavljanjem konstruktivnog dijaloga o bilateralnim pitanjima vezanim uz odnose između crkvene i građanske zajednice. Bilo je riječi i o važnosti koju hrvatski vjernici pridaju liku blaženog Alojzija Stepinca kao i o položaju hrvatske manjine u Bosni i Hercegovini.
U opširnoj razmjeni mišljenja o međunarodnim i regionalnim pitanjima izražena je zabrinutost zbog humanitarne krize izbjeglicâ s Bliskog istoka, kao i zbog sukobâ koji se vode u raznim dijelovima svijeta i djelovanja kojima se želi oslabiti temelje građanskog suživota.

 

Izvor: Informativna katolička agencija

Detalji posjeta putem linka

 

PODIJELI