Pošteni partneri za brak

212

Datum: 19.11.2015.

Pitanje:

U Hrvatskoj je već gotovo postalo pravilo da mladići koji pošteno rade i zarade minimalac, ne kradu, ne varaju, idu redovno na sv. Misu i drže do vjere imaju manje uspjeha kod djevojaka nego mladići debelih novčanika punih love i koji voze neki skupi automobil. Traže li djevojke ljubav ili bogatstvo? Žele li samo jedno od toga ili samo ovce i novce?

Odgovor:

Mnoge djevojke također rade za minimalac, rade svoj posao pošteno i ne gledaju baš na bogatstvo. Ne treba imati predrasude jer ima dobrih djevojaka kojima bogatstvo nije prioritet. Da bi donijeli pravilnu procjenu moramo najprije djevojku dobro upoznati. Žalosno je da ima djevojaka koje gledaju bogatstvo, novčanik i skupi automobil. Takve djevojke nisu niti svjesne da mladićevo bogatstvo nije mjerilo njezine sreće.
Imamo jedan primjer iz života i ovo je istinita priča koju sam već spominjao. Jedan mladić iz Zagreba je bio siromašan ali je uspio u roku završiti fakultet. Imao je djevojku koju je volio ali joj nije mogao priuštiti sve ono što je od njega zahtijevala. Tako mu je znala prigovoriti vezano za to što on nema novaca. Tješio ju je i govorio joj da su još mladi i da će s vremenom imati ono što im treba. Ona je bila nestrpljiva i odlučila ga je napustiti. Pronašla je bogatog obrtnika i udala se za njega. To je njezinog bivšeg mladića povrijedilo jer ju je volio, pa je odlučio otići iz Hrvatske u jednu azijsku zemlju raditi za jednu stranu kompaniju u kojoj je dobro zarađivao. Ubrzo se obogatio i vratio u Hrvatsku, prebolio je staru ljubav i pronašao novu djevojku s kojom se oženio. Jednoga dana dok je sam šetao Trgom bana Josipa Jelačića sretne svoju bivšu djevojku. Bila je nesretna i priznala mu je da je pogriješila jer se nije udala iz ljubavi nego radi bogatstva ali je u tom braku nesretna, ne uživa u materijalnome nego dobiva batine od ljubomornog supruga.

Iz ove priče se može zaključiti da novac i bogatstvo nisu mjerilo nečije sreće. Mnoge djevojke su trčale za materijalnim bogatstvom ali se nisu baš usrećile i to mogu posvjedočiti mnoge nesretne djevojke a i žene koje su se udale radi bogatstva a danas su očajne, same i rastavljene.

Mnoge djevojke bi voljele da bolje prođu u životu pa to je prirodno. Bili bi svi lažljivi kada bi rekli nije nam bitno ništa u životu nego samo ljubav između muža i žene. Što kada dođu djeca? Mnoga djeca ne bi voljela da im roditelji ne mogu priuštiti bilježnice za školu ili im dati za sendvič.

Mislim da mnoge djevojke ne traže ovce i novce ali žele izbalansirati tako da imaju normalan život i sređenu normalnu egzistenciju. Znači da rade muž i žena i da od te plaće mogu normalno živjeti i podizati i odgajati svoju djecu i imati nekakav normalan život.

(PUT,ISTINA I ŽIVOT-Katolički portal)

PODIJELI