SVeti Otac je nakon euharistijskog slavlja, na Trgu svetoga Petra, u Vatikanu, izrekao i svoj podnevmni nagovor, kojega niže donosimo u cjelosti:

* * * * *

            Draga braćo i sestre,

Danas, na svetkovinu Pedesetnice, se objavljuje moja poruka za sljedeći Svjetski misijski dan, koji se svake godine obilježava u listopadu. Tema je: “Poslanje u srcu kršćanske vjere”. Neka Duh Sveti podupre poslanje Crkve u čitavom svijetu i dâ snagu svim misionarima i misionarkama Evanđelja. Duh Sveti neka čitavome svijetu podari mir; ozdravi rane rata i terorizma, koji je i protekle noći u Londonu pogodio nevine: molimo za žrtve i njihove obitelji – pozvao je Sveti Otac.

Pozdravljam sve vas, hodočasnici iz Italije i tolikih drugih dijelova svijeta, koji ste sudjelovali na ovom slavlju. Posebno, skupine Katoličke karizmatske obnove, koje proslavljaju 50 godina od svog osnutka, kao i braću i sestre drugih kršćanskih konfesija koji su se ujedinili s našom molitvom. Pozdravljam kćeri Marije Pomoćnice iz latinsko američkih zemalja.

Pozdravljam i zahvaljujem Zboru dječejeg orkestra iz Carpija, koji su izveli nekoliko pjesama za vrijeme ove svete mise, uz suradnju sa Sikstinskom kapelom.
Zazovimo sada majčinski zagovor Djevice Marije. Neka nam Ona isprosi milost da budemo snažno zahvaćeni Svetim Duhom, kako bismo Krista svjedočili u evanđeoskoj slobodi.

Izvor: Radio Vatikan

PODIJELI