Bili smo na promociji knjige, i svjedočili Božjem milosrđu na djelu!

 

 

– Ako ova knjiga, ovo svjedočanstvo pomogne samo jednom čovjeku, koji traži svoj križ ili ne zna kako ga nositi učinili smo sve što smo trebali učiniti – sa suznim očima i srcem koje puca od zahvalnosti ovim riječima predstavio je svoju knjigu Mario Benci, mladić koji je ozdravio od raka po zagovoru Majke Božje Bistričke.

U nedjelju, na blagdan Božjeg milosrđa pred prepunom dvoranom Bluesun hotela Kaj u Mariji Bistrici imali smo prilike svjedočiti nevjerojatnom Božjem milosrđu koje se očitovalo na Mariju ali i svim prisutnim ljudima koji nisu mogli suzdržati svoje suze, prilikom predstavljanja ovog čudesnog svjedočanstva pod nazivom Od sna do života, od svjedočanstva do svjedočanstva.

– Ovu knjigu nisam pisao ja, nego Gospa. Otišao sam s papirima podno bistričke kalvarije i ruka je sama išla – rekao je Mario napomenuvši da u životu nije pročitao i napisao niti jednu lektiru pa je knjiga njegova života, djelo od čak 300 stranica još jedna veliko čudo u njegovu životu, i milost za mnoge druge, Gospi znane duše koje će ovo djelo čitati.

Mario nije mogao suspregnuti suze od zahvale i ljubavi koju osjeća prema Njoj ali i svim, uistinu brojnim ljudima koje mu je Gospa slala kroz cijelu njegovu kalvariju ali i za vrijeme pisanja ovog svjedočanstva kako bi izvršila svoje djelo milosrđa u potpunosti.

To veliko djelo milosrđa nad svim ljudima koji Marija poznaju ili ga tek trebaju upoznati osjetilo se i u nedjelju, na samoj promociji gdje od siline emocija mnogi nisu mogli niti govoriti, nego samo – ljubiti i zahvaljivati.

Naime, Mario Benci bio je posve normalan mladić koji je mislio da je jak, snažan i zdrav sve do trenutka kad se, iz tada još neznanih razloga, nekoliko noći za redom počeo buditi sav u suzama.

Nije znao zašto.

Nakon toga, jednog jutra uslijedio je snažan poticaj da mora poći na bistričku kalvariju.

‘Nikad do tada nisam osjetio ništa slično’, svjedočio je Mario u filmu – Marijeve suze, premijerno prikazanom na promociji knjige.

Poslušao je taj poticaj, odvezao se podno bistričke kalvarije i krenuo na put. Postaju po postaju.

Kako govori, od prve postaje osjećao je milost koju do tad nikad nije osjetio.

Mnogo je molio. No, na 12. postaji (Isus umire na križu) osjećao je da mora kleknuti i tamo ga je preplavila nevjerojatna Božja ljubav koju je riječima čak nemoguće opisati. ‘nešto me snažno vuklo da kleknem’, svjedočio je Mario.

No, još uvijek nije znao što se događa.

Tada je uslijedio san.

Mario na toj istoj 12. postaji križnog puta bistričke kalvarije kleči i plače, vapi.

Tada mu u snu dolazi misao da ima rak na preponi.

Očekivano, bio je šokiran, uplašen ali već ogromnu Marijevu vjeru vidimo u trenutku u kojem nije odbacio taj san, kao što bi mnogi možda učinili, nego prihvaćajući taj znak Božjeg milosrđa, odlazi kod liječnika i traži ih da mu na temelju sna dijagnosticiraju bolest.

U početku su naravno mislili da je lud, ali Mario ne odustaje i odlazi drugi put, te liječnici prihvaćaju pregledati ga i otkrivaju da je u pravu.

Mario je imao rak, točno na mjestu koje mu je u snu bilo pokazano.

To je trenutak u kojem Mario uz Gospu prihvaća poziv da se s Njom, Majkom, popne na kalvariju za njenim Sinom. Sve do kraja. Kraja koji nije smrt, ponovno se pokazuje, nego Uskrsnuće, obnova Duha i Tijela te potpuno ozdravljenje.

Mario je pak kroz ovo iskustvo morao umrijeti, ali umrijeti sebi da bi danas kao nov i obnovljen čovjek mogao proslaviti Majku Nožju Bistričku i novi život u Njemu – Isusu Kristu. Što s nevjerojatnom poniznošću on čini, pripisujući sve zahvale Njoj – Gospi i njenom Sinu.

Brojni su Šimuni Cirenci te Veronike koje su mu tom putu kalvarije zajedno s Gospom brisali znoj i suze, pomagali nositi ovaj križ, i njima svima Mario je na promociji pokazao veliku zahvalnost prozvavši svakog ponaosob u čemu se očitovalo zajedništvo u ljubavi, koje se uistinu rijetko viđa, a još je jedan dokaz čudesnog Božjeg zahvata i Božjeg milosrđa nad ovim sinom Marije Bistrice.

Marijevo svjedočenje na promociji su popratili i brojni liječnici koji su ga pratili na tom putu, a jedan od njih, također sav u suzama za Marija je rekao sljedeće: ‘Postoje stvari koje neki ne razumiju, riječi koje mnogi ne čuju, Mario je osoba koja je vidjela, čula i razumjela’, prihvačajući da je Mario ozdravio po svojoj vjeri, zajedničkoj molitvi, po Božjoj milosti, a ne po našim ‘ljudskim moćima’.

Podno bistričkih arkada nalazi se na tisuće zavjetnih pločica i svjedočanstava, Marijevo ozdravljenje postalo je jedno od njih. Ali i nešto silnije od toga.

Po Božjoj volji ta priča, o mladiću kojem je Gospa pokazala bolest te ga vodila kroz kalvariju do ozdravljenja,  nije samo uklesana na zidu crkve već s razlogom ispisana u u ovoj knjizi, ukoričena i dana svijetu.

Jer Majka Božja Bistrička preko Marija želi otići svojoj djeci još dalje i poručiti svima, posebice onima koji su daleko od ovog svetišta: Ja sam i Tvoja Majka, pozovi me da te slijedim i tješim na kalvariji i teškoći tvog križa!

Nakon što pročitamo ovu knjigu mi ćemo osvrt svakako napisati, a OVDJE možete provjeriti kako doći do svog primjerka svjedočanstva koje vas može promijeniti.

 

Preuzeto: Dnevno.hr

PODIJELI