Hrvatska eurozastupnica Petir na Ruskom molitvenom doručku

56

U Moskvi je u utorak održan Ruski nacionalni doručak na kojem je sudjelovala i hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir.

“Ruski nacionalni molitveni doručak događaj je od velike važnosti za politički, društveni i kulturni život Ruske Federacije u svjetlu svog potencijala za promicanje jedinstvenog sustava moralnih vrednota koje potiču toleranciju”, stoji u ovogodišnjem pozivu koji potpisuje Peter N. Sautov, predsjednik Zaklade Nacionalnog molitvenog doručka.

Osim toga, događaj je jedinstvena platforma za konstruktivni međunarodni diskurs te nastoji otvoriti novi put za dijalog između Rusije i međunarodnih političkih, društvenih i vjerskih vođa.

Izvršni direktor Svjetskog programa za hranu UN-a David Beasley održao je inspirativni govor te je s više od stotinu okupljenih podijelio osobni razgovor s prijateljem koji mu je, kako prepričava, pozavidio misleći da ima najbolji posao na svijetu jer „spašava gladnu djecu“. On mu je na to odgovorio: “Prijatelju, ja ne idem svaku večer spavati razmišljajući o djeci koju smo spasili, već o onima koje nismo spasili. Svakodnevno odlučujem koje će dijete dobiti hranu i preživjeti, a koje neće. Misliš li da je to posao na kojemu mi trebaš zavidjeti?”, rekao je Beasley i ostavio cijelu dvoranu u zapanjujućoj tišini.

Kazao je kako svakih pet sekundi jedno dijete u svijetu umre od gladi, dok je istovremeno u svijetu danas ogromno bogatstvo od tristo milijardi dolara koncentrirano u rukama nekolicine najbogatijih. “S tim bogatstvom niti jedno dijete na svijetu ne bi smjelo lijegati u krevet gladno”, rekao je te dodao kako u ljubavi prema svome bližnjemu zapravo očitujemo svoju ljubav prema Bogu.

Petir je od početka svoga djelovanja u Europskom parlamentu uključena i u organizaciju Europskog molitvenog doručka koji se održava u Europskom parlamentu u Bruxellesu, a koji organizira s kolegama, među kojima i slovenskim zastupnikom Alojzom Peterleom koji je također prisustvovao nacionalnom molitvenom doručku u Moskvi.

Tijekom svog posjeta Moskvi, eurozastupnica Petir posjetila je i hrvatsko veleposlanstvo gdje se susrela s hrvatskim veleposlanikom Tončijem Staničićem s kojim je razgovarala o aktualnim pitanjima i hrvatsko-ruskim odnosima.

MISIJA / PETIR.EU

Izvor: http://misija.slobodnadalmacija.hr/

PODIJELI