Godina vjere

94

 

godina vjere

Godina vjere započinje 11.listopada 2012, a traje do 24. studenoga 2013.

 

Zašto godina vjere?

Sveti  Otac Benedikt XVI ukazuje na suočavanje s dubokom krizom vjere i gubitkom vjerskog osjećaja koji predstavlja jedan od najvećih izazova Crkve danas. Također u mnogim područjima diljem svijeta riskira se da se vjera do kraja ugasi. Papa traži od čovječanstva isto što je i Isus tražio od apostola a to je budnost. Budnost za sve kritične trenutke kroz koje prolazi ljudski rod. Nije to ništa novo, već nešto na što nas se podsjeća. Naš Gospodin  i Učitelj, Isus Krist koji je isti kroz sva stoljeća i On nas sada zove. Zove nas zato „da se nijedan koji u Njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni“, kako zapisa Ivan evanđelista (Iv,3,16) Preduvjet našeg spasenja je vjera i ona je zaštita od propasti.

„Dođite k meni svi koji ste izmoreni opterećeni  i ja ću vas okrijepiti….Uistinu jaram  je moj sladak i breme je moje lako“ (Mt 11,28,30)“ Isusove su riječi, možda jedne od najljepših.

Bog nikada ne govori u prazno ili neodređeno. On govori tebi i meni, svima kojima je dato čuti i isto tako On očekuje odgovor. Zamolimo zato spasenje svih ljudi i neka to bude naša molitva i doprinos spasenja svijeta ovoga trenutka. Širimo Radosnu vijest u Godini vjere, svjedočimo svoju vjeru  na koju smo pozvani i ne zaboravimo da nam je Bog obećao kako će biti s nama u sve dane do svršetka svijeta.

Dijete vjere 🙂

 

Sanja Mastin

 

{fshare}

 

 

Nedavno objavljeno:

 

 

Sv. Mihael, Gabrijel i Rafael arkanđeli

Petar i Pavao

Rođenje Ivana Krstitelja

Presveto Srce Isusovo i Srce Marijino

Sveti Antun Padovanski

Tijelovo je spoznaja i tajna

Svibanjske pobožnosti

Presveto Trojstvo

 

 

 

1
2
PODIJELI