BISKUP PRIZNAO: Časna sestra htjela je pričestiti župljanku, tad se dogodilo čudo koje je rasplakalo svijet

399

Znanstvenici su zaključili da ovaj događaj nema ljudsko porijeklo

Za vrijeme svete pričesti u Meksiku, gdje su u župi bile duhovne vježbe, sa svećenicima je pričešćivala i časna sestra. Odjednom, kad je htjela pričestiti jednu župljanku, primjetila je očima punih suza, da je hostija počela krvariti.

Godine 2013. nakon znanstvene analize biskup Chilpancingo-Chiapa preko pastoralnog pisma priznao je euharistijsko čudo koje se tada dogodilo.

“Ovo očitovanje nam daje zadivljujući znak Božje ljubavi koji potvrđuje Stvarnu Božju prisutnost Isusovu u euharistiji.
U ulozi biskupa ove biskupije priznajem nadanaravni karakter niza događaja vezanih uz krvareću hostiju u Tixtli… Proglašavam slučaj kao “Božji znak”, pisalo je u pismu.

Dana 21. listopada 2006. uočeno je lučenje crkvenkaste tekućine iz posvećene Hostije tijekom euharistijskog slavlja u Tixtli, u nadbiskupiji Chilpancingo-Chilapa. Mjesni biskup Alejo Zavala Castro sazvao je teološku komisiju za istraživanje i u listopadu 2009. pozvao je dr. Ricarda Castanona Gomeza da preuzme vodstvo u znanstvenom istraživanju, a svrha tog programa je zapravo bila potvrđivanje navedneog događaja.

Nakon istrage i znanstvene studije koje su završene 2012, zaključeno je sljedeće:

Crvenkasta tvar na hostiji odgovara krvi u kojoj se nalazi hemoglobin i DNA humanog porijekla. Dvije studije provedene od strane eminentnih forenzičkih stručnjaka koji su koristili različite metodologije pokazale su da ta tvar potječe iz unutrašnjosti tj da je nemoguće da su postavljene ljudskom rukom. Krvna grupa analizirane krvi je AB slična onome što je pronađeno na hostiji u Lancianu ali i na Torinskom platnu. Mikroskopskom analizom utvrđeno je da je krv koja je pronađena 2006. godine, godine 2010. bila svježa. Stoga znanstvenici zaključuju da: ovaj događaj nema prirodno objašnjenje.

Slučaj u Mexiku započeo je u listopadu 2006 kad je o. Leopold Royue, župnik župe sv Martina pozvao o Raymunda Reyena Esteban da vodi duhovne vježbe za svoje župljane. Kad je o. Leopold i drugi svećenik dijelio pričest u čemu im je pomagala i jedna časna sestra koja je bila lijevo od o. Raymunda, ona se okrene prema njemu sa posudom u kojoj su svete hostije, gledajući očima punih suza, što je privuklo pažnju svećenika: Hostija koju je uzela kako bi dijelila pričest gospođi počela je ispuštati krv…

Izvor: Dnevno.hr

PODIJELI