Na blagdan Preobraženja Gospodinova Kuća susreta Tabor slavi svoj 18. rođendan. Po ljudskim mjerilima postaje punoljetna.
Kako piše u svom obraćanju fra Ivan Matić, voditelj Kuće susreta Tabor prilika je to za zahvalu Gospodinu na svim milostima koje su potekle na mnoga srca, za sve one koji su tijekom svih ovih godina prošli kroz Tabor i tamo doživjeli Božje milosrđe i ljubav.
“Isto tako, u ovom slavlju želimo zahvaliti i za našeg dragog brata, pokojnog fra Zvjezdana Linića, koji je prije 18. godina, osluškujući poticaje Duha Svetoga, započeo ovakav način evangelizacije, omogućujući tako mnogima da istinski dožive susret sa živim Bogom u zajedništvu vjernika.
Bogu hvala na svemu, a svima koji vole i mole za Tabor neka je sretan rođendan!”, piše u nastavku fra Matić.
Rođendan Kuće susreta Tabor bit će obilježen i duhovnom obnovom od 6. do 9. kolovoza s temom “Ovo je Sin moj, Ljubljeni!”
Večeras će se u 19 sati slaviti svečana sveta misa na prostoru ispred Kuće susreta Tabor. Misu će predslaviti fra Ilija Vrdoljak, Provincijalni ministar Hrvatske franjevačke provincije Svetih Ćirila i Metoda. Svi su pozvani na zajedničku zahvalu Gospodinu.
U završetku obražanja svim prijateljima Tabora stoji:
“Vjerujem da je svima nama Godina posvećenog života koju slavimo kao Crkva bila poticaj na zahvaljivanje i molitvu za dar posvećenoga života, a mnogo puta smo i na duhovnim obnovama doživjeli ljepotu i otajstvo posvećenoga života, kroz svjedočanstva braće i sestara koji su nam posvjedočila o svom pozivu i poslanju. Vjerujem da su upravo osobna svjedočanstva ta koja nam mogu pomoći da bolje shvatimo neizrecivu Božju ljubav koju iskazuje svojoj Crkvi po osobama koje žive u posvećenom životu.
Ostanimo sjedinjeni u molitvi i budimo jedno srce i jedna duša.
Neka vas Gospodin blagoslovi i čuva!
fra Ivan Matić”

Nova adresa: www.tabor.hr

Novi email: [email protected]

PODIJELI