Čudesa crkve – videozapis

136

 

Cijenjeni čitatelji, molim vas za razumijevanje u vezi ovoga video zapisa jer ne postoji odobrenje za titlove. Prenosimo ga na način na koji je jedino ispravno moguće.
„One, koji vjeruju, pratit će ova čudesa“. U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.
Naš Gospodin Isus, koji je sišao s Nebesa da izbavi našu slabu prirodu od njezine slabosti, na današnji je dan uzašao na Nebo. Sva slava Njemu dovijeka! Ali prije svog uzašašća, Gospodin je zapovijedio svojim apostolima da idu po cijelome svijetu i naviještaju Evanđelje svim ljudima. To je i bilo učinjeno. Apostoli su putovali najdalje što su mogli, baš kao i njihovi nasljednici i nasljednici nasljednika s bezbrojnim misionarima. Kristovo evanđelje bilo je propovijedano do kraja svijeta. A koja čudesa su bila dana onima koji najveštaju Božju riječ onim ljudima koji trebaju prihvatiti Evanđelje? Gospodin je rekao:”U moje će ime izgoniti đavle, govorit će novim jezicima, uzimat će u ruke zmije i ako popiju otrov, neće im naškoditi. Polagat će ruke na bolesnike, a oni će ozdravljati.” Apostoli su, dakako, radili sve ove stvari i, kao što čitamo u Djelima apostolskim, činili su mnoga čudesa. Sveti Petar izliječio je bezbroj osoba polaganjem svojih ruku, kao i sveti Pavao.
Propovijedali su različitim narodima i svatko ih je razumio na svom jeziku. Izgonili su đavle. U toj istoj knjizi Djela apostolskih rečeno nam je da je svetog Pavla napala zmija otrovnica i svi su mislili da će pasti mrtav, pa ipak nije mu bilo ništa. To je bilo tako veliko čudo da su svi na tom otoku smatrali kako je sveti Pavao bog. Sv. Hermije, Božji mučenik iz 2. st., prije svoje mučeničke smrti bio je dvaput otrovan najopasnijim otrovom i oba puta otrov mu nije našetio, a njegov trovač se čak obratio te i sam bio pogubljen. Sv. Benedikt, u jednom od svojih najpoznatijih čuda, također je bio otrovan. Otrov je bio stavljen u vino, ali nakon što je sv. Benedikt blagoslovio vino u čaši, otrov mu nije naštetio. Sveti Ansgar, apostol sjevera, sam je obratio čitavu sjevernu Europu uz pomoć mnogih čuda. Sveti Franjo Ksaverski čak je vratio mrtvu osobu u život, a jedna od tih osoba bio je kateheta kojeg je ugrizla zmija. Sve su to znakovi da se volja Božja vrši kroz ove svece i Njegovu Crkvu. Sveti Grgur kazuje nam da su ova čuda bila osobito potrebna u počecima Crkve, kako bi vjera onih koji su povjerovali ojačala, trebala je biti hranjena čudesima. Ali moramo također imati u vidu da sva ta čudesa koja je Crkva na vidljiv način činila u svojim počecima, čini na duhovni način i danas. Jer kad svećenik polaže ruku na one koji vjeruju i dijeli milost egzorcizma, zabranjujući zlim duhovima da se nastanjuju u dušama, kao što se to događa na kršenjima ili prilikom samog egzorcizma koji neki svećenici izvode, tada on stvarno izgoni zloduhe. Vjernik će ostaviti po strani govor svijeta i otići na ispovijed. I kada govore o svetim stvarima, oni govore novim jezicima. Kada svojom pobožnošću, svojim ohrabrivanjem i molitvama izgone zlo iz srdaca drugih, oni tad uzimaju u ruke zmije i kada čuju zle savjete i iskušavani su, pa ipak ne padaju u tu napast i ne čine zlo, oni tada piju otrov i on im ne šteti. Kada vide da bližnji ne čini dobro, osnaže ga primjerom vlastitih dobrih djela, polažu ruke na bolesne i oni ozdravljaju. Čim su ovi znakovi duhovniji, tim su veći. A čim su veći, tim je veći broj duša, a ne tijela, vraćen u život. Molimo stoga da budemo sposobni učiniti ova čuda i neka vas Bog blagoslovi u ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen.
Preuzeto: http://ontrebakraljevati.blogspot.hr/
PODIJELI