Teolog Ante Čaljkušić, javnosti poznat kao predsjednik udruge „Hrvatska za Život“ i inicijative „40 dana za život“, objavio je ovih dana svoju prvu autorsku knjigu „Zvrk u Božjim rukama“. Knjiga svjedoči o događajima koji su prethodili naglom širenju apostolata za život u Hrvatskoj.

Autor prvo opisuje humoristične situacije s Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu i brojnih crkvenih događanja te nas vodi do originalnog susreta sa svojom suprugom Sarom, karizmatskim pokretom, don Damirom Stojićem i paterom Markom Glogovićem, udrugom Betlehem i početkom inicijative „40 dana za život“. Opisuje ljubav prema filmskoj umjetnosti preko koje ga je Gospodin doveo u apostolat za život. Duhovne misli, teološki zaključci, konkretni alati za pobjedu kulture života i potresna svjedočanstva ostavljaju snažan dojam na čitatelja.

 

Predgovore za knjigu napisali su biskup Vlado Košić, pater Marko Glogović i don Damir Stojić.

 

„To da je zvrk samo znači da je dovitljiv i neponovljiv, taj mu naziv pristaje što se osobito vidi iz njegovih studentskih dana. Gospodin ga je blagoslovio smislom za humor, kreativnošću i velikim srcem“, napisao je sisački biskup Košić, a bivši studentski kapelan don Damir Stojić da je Ante opet iznenadio i to ne samo mislima i stilom pisanja već i izrazitom otvorenošću nastavljajući: „Koliko li smo samosvjesni, koliko li sebe  poštujemo i volimo, jesmo li hrabri iskoračiti … ova su i brojna slična pitanja koja nam Zvrk postavlja“. 

 

Pater Marko Glogović je kazao da je knjiga pisana „laganim stilom, čitko, s mnogim razmatranjima plemenitih Božjih zahvata u Antin život, kao i u živote mnogih spomenutih osoba“. Velečasnom Draženu Radigoviću „knjiga je divan primjer i svjedočanstvo kako Bog poziva čovjeka i priprema ga da Mu služi“. Petra Milković, dopresjednica udruge „Hrvatska za Život“, opisuje Antino iskreno svjedočanstvo kao „zanimljivu, čitku, pitku, zvrkastu i poučnu knjigu koja će oduševiti sve čitatelje za potpuno  predanje u onom smjeru u kojem Gospodin okreće zvrk našeg života“.

 

Oduševljenje čitatelja vidi se u ovim i sličnim komentarima koji svakoga dana stižu u nakladu Betlem, nakladu koju su 2012. osnovali pater Marko Glogović i Ante Čaljkušić:

 

„Knjiga je fenomenalna!!! Ja nisam dugo čitala ništa ljepše i jednostavnije i osobnije. U toliko toga me dira ravno u srce i ne mogu vjerovati da je toliko dobra!!!“ oduševljeno ističe čitateljica iz Zaboka.

 

„Knjiga je jednostavno lijek za dušu jer sadrži opisane sve prave vrijednosti u životu. Pisana je stručno teološki, emocionalno s istinskim emocijama i životnim iskustvima a istovremeno jednostavno preneseno i čitko!“  čitateljica iz Zagreba

 

„Iskreno, kroz svih pet godina sam te promatrao kroz prizmu Božjeg bedačeka. Ali si mi bio navek simpatičan i prirodan. Mea culpa je kaj nisam nikad poslije tebe htel ulaziti na usmeni ispit jer sam mislil navek da buš rasrdil profesora i da bumo posle tebe svi pali :-D. Uglavnom, ti si Božje čudo, tj. po tebi se ostvaruju Božja čuda. Uživam čitati tvoje svjedočanstvo, a najviše u tvojoj iskrenosti!“ Alen, kolega sa studija

„Toliko sam se smijala i plakala, knjiga je toliko pitka da sam je doslovno progutala“, javlja čitateljica iz Vukovara

Naručite „Zvrk u Božjim rukama“ na Antin broj 099 883 2760 ili na e-mail [email protected] .

 

Cijena knjige je 110,00kn. Ova dva dana naklada Betlem nudi promotivnu cijenu od 90,00 i 100,00 kuna + cijenu dostave. Kupac sam bira iznos. Odabere li 100,00 kn, doprinosi fondu namijenjenom za poklon knjige potrebitima koji će je uzeti besplatno ili dati koliko mogu. Uz pismenu ili usmenu prethodnu najavu i dogovor, knjiga se može preuzeti i osobno u Tratinskoj 66 (vrijedi samo za Zagreb).

 

FOTO: 40 dana za život – Hrvatska
FOTO: 40 dana za život – Hrvatska
FOTO: 40 dana za život – Hrvatska
FOTO: 40 dana za život – Hrvatska
FOTO: 40 dana za život – Hrvatska
FOTO: 40 dana za život – Hrvatska
FOTO: 40 dana za život – Hrvatska
FOTO: 40 dana za život – Hrvatska
FOTO: 40 dana za život – Hrvatska
FOTO: 40 dana za život – Hrvatska
FOTO: 40 dana za život – Hrvatska
FOTO: 40 dana za život – Hrvatska

 

 

40 dana za život – Hrvatska

PODIJELI