U ime obitelji odgovara ministrici Blaženki Divjak: “Roditelji očekuju da im pojasni je li analizirala učinke uvođenja rodne ideologije u obrazovni sustav”

105

“Od ministrice obrazovanja Blaženke Divjak javnost očekuje da se očituje na članke 3. i 14. Istanbulske konvencije čiju je ratifikaciju podržala te učincima koje će uvođenje rodne ideologije u obrazovni sustav imati na djecu”, navedeno je u odgovoru udruge U ime obitelji.

“Od ministrice obrazovanja Blaženke Divjak javnost očekuje da se očituje na članke 3. i 14. Istanbulske konvencije čiju je ratifikaciju podržala te učincima koje će uvođenje rodne ideologije u obrazovni sustav imati na djecu. Članak 3.c. Konvencije definira ‘rod’ kao društveni konstrukt odvojen od spola, a članak 14. obvezuje Hrvatsku da takav koncept roda, odnosno, rodnu ideologiju uvede u obrazovni sustav, kako stoji u ‘redovni nastavni plan i program te nastavne materijale’ na svim razinama obrazovanja.

Od ministrice obrazovanja roditelji očekuju da im pojasni je li analizirala učinke uvođenja rodne ideologije u obrazovne sustave država koje su ratificirale IK. Na štetonost uvođenja rodne ideologije u obrazovni sustav – i za djecu i za cijelo društvo – upozorilo je i Vijeće za obrazovanje i školstvo HAZU-a”, navedeno je u odgovoru udruge U ime obitelji, koji potpisuje predsjednica udruge Željka Markić.

Izvor: Dnevnik.hr

PODIJELI