Treći svećenik ubijen na Filipinima u posljednjih 6 mjeseci

81

Treći svećenik ubijen na Filipinima u posljednjih 6 mjeseci


Dok se pripremao slaviti svetu misu u nedjelju 10. lipnja, na Filipinima je ubijen katolički svećenik vlč. Richmond Nilo.

Vlč. Nilo je treći svećenik koji je ubijen na Filipinima u posljednjih šest mjeseci, a još jedan je svećenik preživio pokušaj atentata 6. lipnja u drugom dijelu zemlje.

Dvojica nepoznatih napadača iz pištolja su ispalivši četiri hitca kroz prozor kapelice u Zaragozi usmrtili vlč. Niloa. Nakon pucnjave, kako je izvijestio Associated Press, ostala je lokva svećenikove krvi uz kip Blažene Djevice Marije.

Inače, 43-godišnji vlč. Nilo je bio župnik u sjevernoj filipinskoj biskupiji Cabanatuan, gdje se isticao pastoralnom zauzetošću za gluhonijeme, a također je služio i kao ekonom biskupije.

Istoga tjedna, nekadašnjeg policijskog kapelana vlč. Reya Urmenenetu upucala su dvojica napadača u gradu Calamba, oko 180 km od Zaragoze, te je ranjen u ruku i leđa.

Vlč. Mark Ventura (37 godina) ubijen je nakon nedjeljne mise u travnju u mjestu Gattaran, a vlč. Marcelito Paez je također preminuo nakon atentata u prosincu 2017., u gradu Jaen, udaljenom tek kojih 20-ak km od posljednje nedjeljne pucnjave.

IZVOR: KT – nedjelja.ba

PODIJELI