Strpljenje za sačekati viziju

68

Premda kasni, čekaj … – Habakuk 2:3

Strpljenje nije isto što i ravnodušnost; strpljenje u sebi nosi ideju nekoga tko je strašno jak i sposoban izdržati sve napade. Imati viziju Boga,  izvor je strpljenja, jer to nam osigurava Božje istinsko, stvarno i točno nadahnuće. Mojsije je izdržao, no ne zbog svoje predanosti vlastitim načelima onoga što je ispravno, niti zbog osjećaja dužnosti prema Bogu, već stoga što je imao viziju Boga. “… jer je ustrajao kao da gleda onoga koji je nevidljiv” (Hebrejima 11:27). Osoba koja ima viziju Boga, nije predana nekoj stvari ili nekom određenom pitanju, ne, nego je predana osobno Bogu. Zbog nadahnuća koje ju prati, uvijek znate kad je posredi vizija Boga. Stvari vam dolaze na moćan način, a vašem životu daju  svježinu životne snage, jer je sve nabijeno Božjom energijom. Možda će vam On priuštiti vrijeme duhovne tišine, bez ijedne riječi od Njega, baš kao što je to i Njegov Sin doživio za vrijeme svog kušanja u pustinji. Kad Bog to čini, jednostavno izdržite, a moć za izdržati bit će tu, jer vidite Boga.

“Premda kasni, čekaj …” Dokaz kako imamo viziju je činjenica kako posežemo za više nego što smo već shvatili. Biti duhovno zadovoljan, loša je stvar. Psalmist je rekao: „Što ću uzvratiti Gospodinu …? Uzet ću čašu spasenja … ”(Psalam 116:12-13). Skloni smo potražiti zadovoljstvo u nama samima i reći: „E, sad sam shvatio! Sad sam posve posvećen. Sad mogu izdržati. ” No, istog trena smo na putu propasti. Naše posezanje mora premašiti naše shvaćanje. Pavle je rekao: „Ne kao da sam već postigao ili već postao savršen, nego i dalje idem za time  … ”(Filipljanima 3:12). Ako imamo samo ono što smo već iskusili, tada nemamo ništa. Međutim, ako imamo nadahnuće iz vizije Boga, tada imamo više nego što možemo iskusiti. Čuvajte se opasnosti duhovnog opuštanja.

– Oswald Chambers – kapelan britanske vojske

Ogledalo, ogledalce moje:

Jesam li svjestan rizika težnje za duhovnim opuštanjem i odmorom? Vodi li me predanost načelima ili vizija samoga Boga? Tražim li nadahnuće u svojem shvaćanju ili jasno vidim Nevidljivoga?

PODIJELI