Sloboda za heroje

84

Ante Gotovina i Mladen Markač

Konačno nakon četiri godine suđenja Haški sud je danas izrekao oslobađajuću presudu generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču. Kod donošenja prve presude  15.travnja 2011.godine, generali Ante Gotovina i Mladen Markač osuđeni su na višegodišnje zatvorske kazne od 24 i od 18 godina zatvora. Branitelji, građani RH tu su presudu tada smatrali nepravednom i svi smo zajedno izgubili nadu i vjeru u Haški sud. Danas se konačno kod drugostupanjske presude dogodio neočekivani obrat u korist generala Ante Gotovine i Mladena Markača te  su oslobođeni po svim točkama te su pušteni na slobodu. Prva izjava generala Mladena Markača je bila: “Ima Boga” a general Ante Gotovina je zahvalio svima koji su omogućili da se ovaj dan ostvari.
Generali su danas stigli u Hrvatsku i s vladinim zrakoplovom sletjeli u zračnu luku Pleso gdje su ih dočekali premijer Zoran Milanović s pojedinim ministrima kao i građani grada Velike gorice i branitelji. Zatim su se s Plesa uputili prema Zagrebu gdje su ih na trgu bana Josipa Jelačića dočakalo na tisuće građana. Generali su se obratili na trgu građanima a general Ante Gotovina je zahvalio institucijama Hrvatske države i rekao okupljenome mnoštvu da rat pripada povijesti i da se treba okrenuti budučnosti.

Pobjeda je to pravde i istine o domovinskom ratu koji je bio obranbeni i oslobodilački rat. Nikada u povjesti se nije sudilo za ratne zločine sudionicima obranbenog rata, stoga je ovo suđenje u Haagu bio presedan u svjetskoj povijesti, zato ova pobjeda dobiva na večoj važnosti, jer su generali prihvatili taj križ i nosili ga sve do konačne i pravede presude koja znači njima slobodu, ali ujedno znači i oslobađanje Hrvatske i hrvatskog naroda stigme zločinačkog i genocidnog naroda.

Kao i u vrijeme domovinskog rata Hrvatski je narod je ovim događajem ponovno ujedinjen, svi zajedno slavimo i zapravo očito da nas tako veliki događaji i pobjede mogu potaknuti da budemo složni i jedinstveni. Pobijeda hrvatskog naroda je dokaz neraskidive veze našega Gospodina Isusa Krista i hrvatskog čovjeka.

Noć uoči izricanja presude bili smo svjedoci i aktivni sudionici velikog odaziva vjernika širom domovine koji su u crkvama molili i bdijeli za naše generale, tisuće ljudi s krunicama u rukama i željom u srcu bili su sjedinjeni u molitvi s samo jednim ciljem: pravedna presuda našim generalima.

slavlje

Sada znamo i sa sigurnošću možemo ustvrditi da je pravedna presuda Božje djelo, da su uslišane naše molitve. Gospodine Isuse hvala Ti i slava Ti.

Nakon svega možemo slaviti i biti ponosni na naše junake i na sve branitelje i sve građane Lijepe naše. Kao i svaki veliki događaj i ovaj može biti impuls cijelom narodu, gospodarstvu, privredi, politici, diplomaciji. Ovo je prilika za novi uzlet, ugledajmo se svi na generale Antu Gotovinu i Mladena Markača koji su toliko pretrpjeli za domovinu, krenimo zajedno izgraditi našu Hrvatsku još lijepšu i bolju.

S pravom možemo reći da je sloboda za naše generale i konačni kraj domovinskog rata.

Uredništvo portala “Putevi milosti” čestita našim generalima na oslobađajućoj presudi, neka ih dragi Bog blagoslovi!

 

Josip Jurčević & Krešo Žarković

 

 

{fshare}

 

 

 

1
2
PODIJELI