Sloboda i Isusovi standardi

20

Stoga čvrsto stojte u slobodi kojom nas je Krist oslobodio … (Galaćanima 5: 1)

Duhovno orijentirana osoba vam nikada neće prići sa zahtjevom: “Vjerujte u to i to”; duhovno orijentirana osoba očekivat će da svoj život uskladite s Isusovim mjerilima. Od nas se ne traži vjerovati Bibliji, već onomu Koga Biblija otkriva (vidi Ivan 5: 39-40). Mi smo pozvani  predstaviti slobodu za savjest drugih, a ne donijeti im slobodu za njihovih vlastite misli i shvaćanja. Ako smo pak Kristovom slobodom i mi sami slobodni, i drugi će biti dovedeni u tu istu slobodu, i to slobodu koja proizlazi iz spoznaje apsolutne kontrole i autoriteta Isusa Krista.

Svoj život uvijek mjerite isključivo Isusovim mjerilima. Podredite sebe samo Njegovom jarmu; te uvijek pazite, da na druge nikada ne stavite jaram koji nije od  Isusa Krista. Bogu treba puno vremena zaustaviti nas da mislimo, kako su drugi u krivu ukoliko svi ne vide stvari točno onako kako ih mi vidimo. To nikada nije Božji pogled na stvari. Postoji samo jedna istinska sloboda, a to je Isusova sloboda na djelu  u našoj savjesti, koja nas osposobljava činiti ono što je ispravno.

Ne budite nestrpljivi s drugima. Sjetite se kako se Bog odnosio prema vama; sa strpljivošću i nježnošću. Međutim nikada ne odbacite niti zanemarite Božju istinu. Nek ona nađe svoj put i način, te se nikada ne ispričavajte zbog toga. Isus  nije rekao „zadobijte sljedbenik za vlastite misli i shvaćanja, već je rekao: “Pođite … i načinite učenike…” (Matej 28:19)

– Oswald Chambers – kapelan britanske vojske

Kutak za ogledalo: jesam li iskusio slobodu koju Krist donosi? Nije li lakmus papir razina autentične strpljivosti i nježnosti s kojom se ophodim prema drugima i njihovim različitostima u shvaćanjima?

PODIJELI