Isuse moj, kakvi smo mi to vjernici – katolici koji Tebe zbog nepromišljenosti izbacujemo iz svojih kuća, iz svojih domova? Tvoje rođendansko slavlje prekidamo zbog nepromišljenih i lažnih uvjerenja!? Isuse moj, kakvog mi to Tebe Slavljenika gledamo? Kakvo mi to u biti slavlje slavimo ? Čije rođenje iščekujemo? Moj Isuse, zar je zaista toliko važno kojeg si se ti to datuma rodio!?! Il’ je bitno da si se Ti zaista rodio i da si se Zvijezdom Danicom pastirima objavio. Da su čak i kraljevi mudraci posebno svjetlo prepoznali i po njemu se Tebi došli pokloniti. Tebe u štalici pronašli, gdje bezbrižno u jaslicama spavaš uz majku Mariju i Josipa Svetoga.
Zašto mi odmah pri samoj spoznaji Tvoga Bogojavljenja tvoje slavlje prekidamo, Tvoje jaslice ništimo, iz kuće izbacujemo, a ” kao” Tebi se radujemo, Tebe volimo, Tebe štujemo. Isuse moj, daj da nam to Sveto Svijetlo u srcu sjaji, da prepoznamo i mi zvijezdu Danicu koja nam na Tebe ukazuje, a ne neki drugi lažni simboli ili nebitna uvjerenja.
Isuse,Ti koji Si i koji jesi Mesija, obećani Jaganjac, Prorok i Kralj, Ti koji Si došao ljubav i istinu naviještati, daj da budemo čisti, savjesni i ponizni vjernici koji slušaju Tvoj glas.
Isuse moj, daj da slavimo i ljubimo Tvoj dragocjeni Život, koji se za ljubav i vječnost daješ, bez obzira na vrijeme i datum kojeg pojedinci ističu,,,,
Isuse mileni, Jaganjče nježni, Ti si Svjetlo koje posebno svijetli, Ti si Put koji Istini vodi, jer Život Tvoj je spasenje vječno !

( Molitvu prema nadahnuću napisala Ankica Čolić – 09.01.2020. )

 

 

Ako imate dara od Boga ali i nadahnuća,napišite vašu opću nakanu tj. molitvu iz srca pa nam pošaljite na email adresu [email protected] i vašu molitvu ćemo objaviti na portalu.Također neke molitve će se čitati u nekoliko molitvenih zajednica i pred Presvetim.Budite i vi dio naše male virtualne zajednice.Neka vas prati Božji blagoslov!

Izvor: www.put-istina-zivot.com

PODIJELI