HVALA TI NA NEUMORNIM EVANGELIZATORIMA

 

Dobri Bože, neumorni su, uporni i snalažljivi oni koji osluškuju Tvoju Riječ i koji žele

FOTO:J.Jurčević/www.put-istina-zivot.com

drugima raskrčiti zametene životne stazice do Tvoga Puta. Čine to na razne načine, ponekad i nezamislive. Ono što je zajedničko svim evangelizatorima je to da nisu nastali po ”službenoj dužnosti” nego su iznikli iz srca pojedinaca prepunih ljubavi, radosti i zahvala Tebi. Za mnoge od njih niti ne znamo da postoje, da djeluju, dok nas neka ”slučajnost” ne uputi k njima.
Ovdje bih svakako uvrstila razne anonimne dobre duše koji na društvenim kanalima djeluju kroz objavljivanje duhovnih pjesama, emisija i filmova, razne internet stranice duhovnog sadržaja te svakako djelatnike vjerske televizije i radio postaja kojima to nije samo ”posao” nego svojim trudom i radom kroz osmišljavanje tematskih vjerskih i domoljubnih emisija svaki naš dan ispune vjerom, nadom, utjehom i ljubavlju.
I još par riječi o onima čiji rad sam upoznala ”slučajno”, možda i vas zadivi ta požrtvovnost i hrabra predanost našem Gospodinu:

1 – Molitvena zajednica Srce Isusovo – postoje glazbeni umjetnici koji ljube Boga na sav glas! Jedan od njih je Alan Hržica. Odrekao se svoje glazbene karijere, te uz pomoć svećenika Ike i nekoliko glazbenih kolega i kolegica započeo s djelovanjem zajednice i to pjevanjem duhovnih pjesama u javnosti, organiziranjem koncerata te okupljanjem na molitvi. U početku je to bilo svega nekoliko ljudi. No danas su došli do nekoliko stotina ljudi koji se okupljaju svaki tjedan u molitvi krunice na Kamenitim vratima, te par tisuća na koncertima. Podupiru razne inicijative, karitativno su aktivni, posjećuju dječje bolnice i domove za napuštenu djecu.
Zar to nije prekrasno

2 – Riječki skauti – pokrenuo ih je vjeroučitelj Marin. Okuplja mlade koje uči i odgaja kroz duhovna druženja na razne načine-od odlazaka na izlete, druženja u slobodno vrijeme, u novije vrijeme su čak pokrenuli svoju radio i tv stanicu, sagradili su montažne kućice u sred prirode gdje će održavati svoje aktivnosti i druženja, svake godine ugošćuju djecu iz Vukovara, Škabrnje, Bosne, beskućnike, da bi mogli boraviti nekoliko dana na moru. Ovo je samo djelić njihovih aktivnosti.
Zar to nije prekrasno

3 – Evanđelje za djecu – Naša Župljanka Iva piše razne duhovne tekstove, osvrte, a piše i pričice za djecu. Objavljuju se u raznim duhovnim časopisima, na našoj stranici Župe, na Hrvatskom katoličkom radiju. Unazad 9 godina objavljeno je preko 500 njezinih radova.
Zar to nije prekrasno

4 – Don Damir Stojić – da, možda nije zgodno isticati samo jednog od svih naših prekrasnih duhovnih pastira, no nekako baš imam potrebu njega istaknuti. Neki od vas znaju da povremeno izrađujem krunice, i dok ih radim slušam upravo njegove vjeronauke i mogu vam reći da sam izuzetno puno naučila o vjeri, o Bogu i o sebi samoj. Don Stojić je studentski kapelan, našim mladima predaje vjeronauk. Toliko je omiljen kod mladih da nakon što završi sveta Misa, kad mladi krenu iz crkve, potrebno je zaustaviti promet kolika je gužva! Njegove duhovne obnove, svete Mise i vjeronauci su izuzetno posjećeni i zaista su pravo duhovno blago. Osim navedenoga, on djeluje tako što ide tamo gdje vjerojatno nitko od nas ne bi otišao-na razna okupljanja mladih gdje je ponašanje poprilično slobodno i razuzdano, gdje se ponekad događa i nasilje, gdje ima raznih opijata i raznih profila mladih spremnih na sve što im se ponudi. No don Stojić hrabro kroči među njima, priča s njima o svemu, o moralu, mladosti i zabavi, ali i o našem Spasitelju. Vjerujem da ste čitali o tome. Meni je to zaista hrabro i vrijedno divljenja!
Zar to nije prekrasno

5 – Marijanski zavjet za domovinu – Prekrasan hodočasnički pokret čiji su začetnici mladi iz naše domovine te branitelji, a prepoznali su to kao nešto prelijepo svi oni koji u svome srcu nose našeg Gospodina i domovinu. ”Smisao ovoga hodočašća je: molitvom u zajedništvu nastaviti borbu za mir, pravdu i istinsku slobodu Hrvatske.” Hodočasti se ukupno 75 dana, posjećuju se sva veća marijanska svetišta od istoka do juga Hrvatske, a sve našoj Majčici u zahvalu. Cijelim putem priključuju se ljudi, kako kome koja dionica puta odgovara. Već dugo razmišljam da i ja othodam dio puta i nadam se da će mi dobri Bog pomoći da si to ostvarim. Gledajući slike s njihovih puteva jednostavno nešto zagrije oko srca od ljepote zajedništva i Njegove Ljubavi koja izvire iz tih ljudi!
Zar to nije prekrasno

Dobri Bože, darovao si nam hrabre duše da nam pokažu kako se Tebe može na razne načine dovesti pred ljude. Počeli su od maloga, skromnoga djelovanja koja su mahnito pronašla svoj put do naših srca. I ono što je izuzetno bitno, dopire do srca djece i mladih koji itekako trebaju duhovno ojačanje, a to što oni to tako lijepo prihvaćaju samo pokazuje koliko vape za Tobom. Njihova čista srca prepoznaju Tvoju iskrenu Ljubav i zato Te molimo da nam svima pomogneš prikazati Te njima, pomozi nam da budemo Tvoji dostojni ”primopredajnici”. Zahvaljujemo Ti dobri Bože na svim takvim evangelizatorima i na svim onima koji i kroz manja djelovanja Tvoju Riječ prostiru pred ljude.
I jedna osobna molitva – milostivi Gospodine, budi uz nas kad krene naša kreativna grupica, daruj nam mogućnost i znanje da i mi učinimo nešto lijepo za Tebe, za djecu i mlade i sve one koji će imati želju duhovno s nama djelovati.
Zahvaljujemo ti sto Si nam dao priliku da i mi tim skromnim djelima dotičemo srca!

LIJEPO NAM JE TU, BOŽE! HVALA TI!

Lidija Jagarić

 

 

Ako imate dara od Boga ali i nadahnuća,napišite vašu opću nakanu tj. molitvu iz srca pa nam pošaljite na email adresu [email protected] i vašu molitvu ćemo objaviti na portalu.Također neke molitve će se čitati u nekoliko molitvenih zajednica i pred Presvetim.Budite i vi dio naše male virtualne zajednice.Neka vas prati Božji blagoslov!

Izvor: www.put-istina-zivot.com

PODIJELI