Rješavanje obiteljskih problema

167

svada pred djecom 0Obitelj je najmanja stanica ljudskog društva, ali TEMELJNA. Ako nemamo zdrave obitelji, ni društvo nam neće biti zdravo. Zato je važno imati zdrave obitelji. I upravo su najčešći naleti Sotone na naše obitelji, jer đavao želi uzdrmati temelj društva. Stoga je danas kriza obitelji i obiteljskih vrijednosti.
S krizom obitelji ide i kriza društva. Bitno je prepoznati koji je korijen obiteljskih problema i bolesti i uz Božju pomoć, trebamo ih naučiti liječiti.

Ovdje donosimo neke savjete i upute:

1. Svaki dan stavi svoju obitelj pod zaštitu Predragocjene Kristove Krvi:
“Ja zaštićujem sebe i svoju obitelj Predragocjenom Isusovom Krvlju!”

2. Odupri se đavlu i pobjeći će od vas:
“Zli duše razdora, svađe, i t. d. naređujem ti u Isusovo Ime da odeš od mene i moje obitelji i da nas pustiš na miru. Dođi Duše Sveti i ujedini nas u svojoj ljubavi. Pomiri nas i iscijeli! Ozdravi našu obitelj!”

3. Svaki dan blagoslivljaj svog bračnog druga: Time oslobađaš Božju svemoguću silu na njegov život i Bog će ga iscijeliti i spasiti.
“Ja blagoslivljam svoju suprugu / supruga (reci ime) u Ime Isusovo! Blagoslivljam naš brak, našu obitelj i naše živote!”

4. Svaki dan izreci bar neku pohvalu svom bračnom drugu.
Ohrabri ga i pohvali ono dobro u njemu. Nije dobro samo čekati da bračni drug tebi pokazuje pažnju, nego ti najprije iskaži pažnju njemu.
Čovjek ne živi od ljubavi koja se njemu daje, nego od ljubavi koju on daje drugome! Gdje ne nalaziš ljubav, moraš je najprije posijati, pa ćeš je onda i žeti!

5. Izbjegavajte svađe, što prije tražite da se pomirite! Neka ti ne bude teško izreći čarobnu riječ: “OPROSTI!” Moli Boga da ti daruje snagu da možeš praštati i tražiti oproštenje. Tako ćete brzo moći izaći iz svake svađe i nesporazuma.
“Neka sunce ne zađe nad vašom svađom!”

6. Zajednička molitva i nedjeljna Euharistija, (Sveta Misa) najjači su TEMELJ zdravog braka i obitelji.

Svaku večer izmolite zajedno, naglas, barem 10 puta:
“Isuse, dođi Kraljevstvo Tvoje u našu obitelj!”
Ako želiš da se netko u tvojoj obitelji obrati, onda moli ovim redoslijedom:
4. Koraka:
1. Prihvati tu osobu,
2. Oprosti toj osobi sve povrede i uvrede,
3. Zahvali Bogu za tu osobu i za sve dobro u njoj,
4. Zavoli tu osobu, moli da Isusova ljubav kroz tebe struji (teče) u njezin život.

Vlč. Dražen Radigović

PODIJELI