Razmišljanje o molitvi

357
FOTO:J.Jurčević/www.put-istina-zivot.com

Svatko od nas je čovjek od krvi i mesa i svi imamo svoje mane, jer nitko ne može biti savršen. Ali možemo se potruditi da budemo što bolji i tražiti Gospodina da nas ojača hrabrošću i motiviranošću da budemo bolji. Kao što je Bog rekao ljubite svoje bližnje, tako moramo i mi ljubiti Njega. Ne smijemo biti sebični što neki put to svatko od nas je. Moramo uz Boga biti uvijek i ljubiti i moliti i zahvaljivati na svim Njegovim uslišanim molitvama.
Svatko od nas može imati puno prijatelja, ali naš jedan jedini pravi prijatelj koji je uvijek uz nas i koji nas nikada neće iznevjeriti jest Isus. On će uvijek biti uz nas i onda kada mislimo da nije, jer smo shvatili da smo bili loši. No, u Njega nikada ne smijemo posumnjati. Isus je s nama baš onda kada se najmanje nadamo. Uvijek će nam opraštati.
Kada god čujemo ljude okolo kada psuju Boga, recimo: Bože oprosti im jer ne znaju što čine. Zašto psovati nekoga tko je tu uvijek uz nas? Moramo se postaviti u situaciju na drugačiji način, na način bi li mi htjeli da nas netko psuje I vrijeđa. Naravno da ne. Dakle, ne činimo drugima ono što ne bismo htjeli da nama čine. Bog je naš spasitelj koji nas spašava. Kada Isusa zatražimo za pomoć i ne ostvari nam se ono što smo željeli, ne smijemo misliti da nas Isus nije čuo. Jest, On nas čuje i vidi u svakom trenutku. Zapamtite da Bog ne kažnjava nikada. Jer sve što nam se dogodi ima svoj razlog. Bilo to loše ili dobro. No, samo On zna zašto je to tako. Ali ne smijemo odustati nakon prve prepreke u životu.
Moramo biti strpljivi i boriti se. Biti pozitivnog stava. Onda kada mislimo da nam se nešto loše dogodilo ili nije onako kako smo mi to htjeli, nemojmo odmah kriviti Boga. Razmislimo ima li razloga za to što nam se dogodilo. Moramo tražiti nešto pozitivno u tome. To je samo jedna kušnja da Bog vidi kako ćemo se snaći u situaciji. Hoćemo li odmah odustati ili ćemo se boriti u životu.
Zapamtite, borba je cijeli život. Dao bih jedan primjer. Danas postoje svakakve bolesti, no ne smijemo kriviti Boga zato što se netko tako rodio ili je stekao neke poteškoće tijekom života. Rekao sam na početku da sve ima svoj razlog. Svako zašto ima svoje zato. Tko zna što bi bilo s tim osobama da su se rodile bez ikakvih poteškoća ili im se nije dogodila neka poteškoća tijekom života. Ne znam jeste li čuli za Nicka Vujičića – on se rodio bez ruku i nogu, no jako je bogat duhom. Nije klonuo i nije odustao od sebe. Igra nogomet, pliva, ima ženu i sada je nedavno dobio bebu. Nick je motivacijski govornik i govori o svome životu i da se ne smijemo nikada predati. Time sam htio reći da Bog s jedne strane nekome oduzme nešto, a opet sa druge strane doda. Zato budimo hrabri u svemu i imajmo pozitivno razmišljanje jer bez toga ćemo teško uspjeti u životu. Ustrajmo u svojim molitvama i svakodnevno zahvaljujmo Bogu na svemu što nam se dogodi. Jer On zna zašto to tako mora biti. On nas voli i ljubi i želi nam dobro. I nikada nas neće odvesti na krivi put. Jer on je naš Spasitelj.

Mario Bebek

PODIJELI