Ranjena golubica

90

E, MOJA BANOVINO: Pogledajte datume rođenja ubijenih ‘ustaša’ u Domovinskom ratu

Petokrako i kokardo, zločinci, spavate li mirno? Jeste li pobili jake ustaške snage u Velikoj Solini? Navodim imena i prezimena, godine rođenja ovih pobijenih nevinih civila čija je jedina krivnja bila to što su – Hrvati:
U spomen na ovaj zločin koje je učinila petokraka i kokarda, otkriven je spomenik “Ranjena golubica” u mjestu Velika Solina, općina Glina.
Petokrako i kokardo, zločinci, spavate li mirno?
Jeste li pobili jake ustaške snage u Velikoj Solini? Navodim imena i prezimena, godine rođenja ovih pobijenih nevinih civila čija je jedina krivnja bila to što su – Hrvati:

Ivan Kaurić 1919-1991
Kata Kaurić 1923-1991
Stjepan Sever 1926-1991
Stjepan Borić 1933-1991
Milka Borić 1928-1991
Jana Pereković 1908-1991
Jana Babić 1922-1991
Mara Belčić 1925-1991
Ivan Kaurić 1913-1991
Kata Gašljević 1913-1991
Milka Osonički 1939-1991
Slavka Bartolić 1904-1991

Bando abolirana, koliko na mojoj Banovini ima još masovnih grobnica? Imate li dušu?
Nitko u proteklih 25 godina nije suđen niti okrivljen za ovaj zločin.
Gdje i što je radio glavni državni odvjetnik Bajić a i sadašnji Cvitan?
Pitam, koga ste optužili za ovaj zločin?
Glavna zadaća tih državnih odvjetnika bio je progon hrvatskih branitelja koje sude i zatvaraju, a ti isti prognani branitelji samo su branili svoj dom i domovinu.
Sude hrvatske branitelje i progone dok ih ne osude…
“Prokleti bili, stanite već jednom! Na ovu grobnicu neka dođe Pupovac, Mesić, ona nakaza od Pusića i sav SDP šljam!
Na ovoj krvi nevinih vi nabrojani živite, a mrzite sve sto je Hrvatsko, na ovu i mnoge druge masovne grobnice po Hrvatskoj dovedite autobuse iz Srbije da se možete pohvaliti što je ta vaša petokraka i kokarda radila 1991-1995 na tim grobnicama pričajte i “veličajte srpske junačine” koje su pobile ove nedužne starce kojima je jedini grijeh bio što su Hrvati. Tog četvrtka 28.07.2016 moj spokoj, moja tuga je bila neizreciva. Pa se upitam kakve su životinje, ljudske nakaze, mogle učiniti ovo zlo? Sam sebe zapitam pa koji Hrvat, Hrvatica i građanin moje domovine može dati glas i podržati SDP, HNS, SDSS tim osobama koje ne vole i mrze svaki spomen na hrvatsku državu, koji na svakom koraku pljuju na nevinu krv nevino pobijenih branitelja i hrvatskog naroda.
Taj dan otkrivanja spomenika “Ranjena golubica” u tom pitomom Banovinskom selu Velika Solina ne čuju se dječji glasovi, ne čuje se zamor mještana, ne čuje se ni cvrkut ptica kao da je vrijeme stalo, a duše nevino pobijenih staraca na tom mjestu nama braniteljima na uho šapuću hvala Vam za molitvu, hvala Vam za svijeću i cvijeće, hvala Vam vi okupljeni što nas niste zaboravili.
Šapuću nam na uho čuvajte naš dom i domovinu, ne dajte ju zlotvorima koji su nas pobili, ne dajte da se ne kažnjeno izvuku jer samo tako imat ćemo svoj mir. Odlazeći iz tog ubijenog pitomog sela prolete mi slike četnjikovanja po Kumrovcu, Banskom grabovcu, Srbu, mahanje njihovim zastavama, zvijezde petokrake, govora izdajica Mesića i Josipovića, Pupovca, Pusića, koji ovaj i mnoge druge zločine nad Hrvatima opravdavaju.
Braćo po oružju, HRVI, branitelji, Hrvatice i Hrvati, stanimo ponovno jedan uz drugog kao ’90 jer naša domovina ponovno plače još jednom nas zove, ne dozvolimo udruženoj kokardi i petokraki da ponovno ubija naša sela, naše gradove. Okupimo se i ubuduće na svaki taj četnički miting petokrake masovno otiđimo i rastjerajmo to zlo daleko od nas za sva vremena jer naša djeca, naša pokoljenja neće imati mira od tih zločinaca.
Tražimo od Hrvatske države za koju smo krvarili, dali dijelove tijela, da zakonom ukine aboliciju četnika koji su uradili nezapamćen zločin u Hrvatskoj, jer ti isti se ponovo bude uz pomoć izdajnika Hrvatskog naroda tzv. antifašista.
Ne slušajmo što će reći Europa jer osjetili smo kroz Domovinski rat pomoć od te Europe. Te iste Europe koja je gledala kako hrvatski narod gine i bori se za svoju slobodu, ta ista Europa koja je gledala masakr na Ovčari, Škabrnji,Voćinu, Petrinji, Banske Struge, Kostrića, Gline i okolice Baćina i dr.
Kažimo dosta pljuvanja po krvi nevinih civila i krvi branitelja. Pokazimo im put u otadžbinu neka idu na istok neka tamo četnikuju jer Hrvatsku i tako ne vole. Kažimo im za sva vremena ovo je moj dom i domovina jer druge nemam, za tu domovinu sam prolio svoju krv ja i mnogi drugi i ne dam je nikome osim hrvatskom narodu.
Uvijek vjeran domu svomu, Bogu i hrvatskom narodu.”
Ivo Vranić-Buva, Banovina

Izvor: Portal Dnevno.hr | Autor: T. Budak

Vijest ne sadrži stavove uredništva portala, ali je prenesena zbog potrebitosti informiranja javnosti o događajima koje nitko ne prenosi.

PODIJELI