1. lipnja 2019.

Hvaljen Isus i Marija!

Dragi prijatelji!

Vatromet života u svibnju je svoj vrhunac imao održnim Hodom za život 18. svibnja u Rijeci

FOTO: 40 dana za život

i Osijeku i 25. svibnja u Zagrebu, Zadru i Splitu, a šibenski ginekolog dr. Ivan Zmijanović i ja smo se 25. svibnja kao predstavnici udruge „Hrvatska za Život“ prilikom sudjelovanja na prvoj međunarodnoj vatikanskoj konferenciji „Yes to Life“ („Da životu“) u organizaciji Dikasterija za laike, obitelj i život, osobno susreli s papom Franjom!

Darovao sam Papi 25. svibnja dokumentarni film „40 dana…“ kao dar za svoj rođendan riječima „Sveti Oče, danas mi je 33. rođendan i poklanjam Vam ovaj film u kojem sudjelujete i Vi. Prije dvije godine susreli smo se i poljubili ste dijete spašeno od pobačaja.“ te u ime svih udruga za život, završio „Spasili smo tisuće života u Hrvatskoj.“ Papa je radosnim osmijehom pozdravio vijesti, zahvalio na poklonu i preporučio se u molitve. Dr. Ivan Zmijanović predstavio se Svetome Ocu kao otac troje djece te da je savjetovanjem majki spasio 50 života. Dr. Zmijanović je kao mladi liječnik radio pobačaje, a nakon jednog trenutka snažnog obraćenja postao autentični borac za život.

Papa Franjo je okupljenim liječnicima i pro-life aktivistima poručio da je njihovo svjedočenje ljubavi dar svijetu. Blagoslovio ih je i zamolio da mole za njega.

Glavna tematika Konferencije je bila prenatalna dijagnostika i liječenje djece. Uz snažne govornike, medijske stručnjake, znanstvene pristupe, konkretna rješenja kako spašavati

FOTO: 40 dana za život

djecu s poteškoćama u prenatalnom razvoju izdvajamo kako je sve prisutne oduševilo predavanje profesora dr. Giuseppe Noie, direktora Prenatalnog hospicija sveučilišta „A. Gemelli“ te osnivača neprofitne organizacije „Srce u kapljici“, koji je govorio o znanstvenim postignućima i liječenju mnogih malformacija ploda, tj. nerođenog djeteta. Dr. Ivan Zmijanović iznosi kako su u Hrvatskoj samo neke od ovih tehnika liječenja prisutne te su i vrlo uspješne, a mnoge još trebaju doći pa Udruga „Hrvatska za Život“ očekuje dolazak dr. Noie na iduću međunarodnu konferenciju „Život, dakle, biraj!“ u Zagrebu gdje će podijeliti svoje znanje i s hrvatskim stručnjacima.

Hvala vam na svakoj vašoj molitvi, uloženom vremenu, financijskoj potpori! Ovo su rezultati i plodovi vaše ljubavi! U Kristu, Ante Čaljkušić predsjednik

 

 

PODIJELI