Poštovani gledatelji,

Ovo je uvod o filmu NEPLANIRANO istoimene knjige o obraćenju Abby Johnson kojeg su priredile kolege iz udruge HRVATSKA ZA ŽIVOT i knjižara VERBUM.

Obratite pozornost na jesen i jesenska zbivanja u udruzi.

Ukoliko želite možete uplatiti određeni iznos novca za potrebe udruge na dolje naveden broj računa.

Dragi prijatelji! 

FOTO: 40 Dana za život

„Neplanirano“ ili „Unplanned“ je naziv novog hollywoodskog filma koji je nastao po istoimenoj knjizi o obraćenju Abby Johnson, jedne od menadžerica u zloglasnoj klinici Planned Parenthood. Ona je radila baš u klinici za pobačaje ispred koje je prije 15 godina započela Inicijativa 40 dana za život. Ta klinika je nakon osam godina zatvorila svoja vrata i danas je sjedište Inicijative, koje sam imao priliku posjetiti prošle godine. No Abby je otkaz u klinici dala prije njezinog zatvaranja, nakon što je na ultrazvučnoj snimci na svoje oči vidjela kako se djetešce od 13 tjedana bori za svoj život i bježi pred kiretom. Što se sve događalo prije i poslije tog događaja moći ćete pročitati u knjizi „Unplanned“ odnosno „Neplanirano“, koja je u pripremi i koju ćemo u suradnji s knjižarom Verbum promovirati u svim gradovima sudionicima jesenske kampanje! Iako to nismo planiralli za jesen, velika je Božja providnost da dok iščekujemo dolazak filma u Hrvatsku čiji ćemo biti distributeri, imamo mogućnost pročitati knjigu po kojoj je on nastao. 

U iščekivanju smo jeseni koju ćemo započeti posvetom, procesijom, molitvom i zahvalom Blaženoj Djevici Mariji u mnogim hrvatskim gradovima sudionicima jesenske kampanje. Bit će to predivan početak, a Marijansku procesiju za život, svete mise za blagoslov kampanje, a ponegdje i koncert u čast Blaženoj Djevici Mariji čekaju vas u mnogim hrvatskim gradovima. Rasporede i programe možete pogledati i pratiti na stranici 40danazazivot.com i hrvatskazazivot.com. 

Dok čitate ovo pismo, nalazim se u Kolumbiji zajedno s Krunoslavom Puškarom,

FOTO: 40 Dana za život

regionalnim koordinatorom Inicijative za sjeverozapadnu i središnju Hrvatsku te Istru i Kvarner. U Kolumbiji imamo priliku održati tri predavanja i tri premijere filma „40 dana…“ i od srca smo zahvalni njihovoj voditeljici Pameli Delgado što nas je pozvala i omogućila tako izvrsnu organizaciju. Krajem srpnja film smo promovirali i u Pittsburghu (Sjedinjene Američke Države), gdje su nas pozvali njihovi voditelji Inicijative, a prije nekoliko dana sam na svjetskoj konferenciji Inicijative u Houstonu (također SAD), imao priliku govoriti pred stotinama voditelja iz cijelog svijeta i ponovno ispričati što se sve događa u Hrvatskoj i kako je naša domovina zaista svjetlo koje svijetli za Život! 

Ove jeseni 32 grada sa 34 mjesta bdjenja od 25. rujna do 3. studenog sudjelovat će u do sada najvećoj kampanji Inicijative. Budite i vi jedni od milijun ljudi koji su do sada sudjelovali u bdjenjima pred bolnicama i klinikama za pobačaje diljem svijeta. Od srca vam hvala na svakoj vašoj molitvi, pomoći, donaciji! Vi ste ti koji svojim nastojanjima uz Božju pomoć spašavate živote i vodite našu domovinu prema kulturi života. 

Ukoliko želite donirati odrđeni iznos novca to možete učiniti na broj računa:

valuta plaćanja: HRK
model: HR 99
IBAN: HR4823400091110698253
model: HR01
poziv na broj primatelja: 294-05-20186
opis plaćanja: donacija
primatelj: Udruga Hrvatska za Život
Kajfežov brijeg 12
ZAGREB

 

U Kristu, Ante Čaljkušić, predsjednik 

PODIJELI