Zajedništvo, sloga i međusobno uvažavanje i poštivanje potrebno je poticati i razvijati prvenstveno u našim obiteljima, našem gradu i u našoj domovini Hrvatskoj – istaknuo je mons. Štambuk.

Autor: IKA/Laudato/D.T.

Photo: IKA

U četvrtak 21. prosinca ove godine u prostoru ordinarijata Hvarske biskupije mons. Slobodan Štambuk, biskup hvarsko-bračko-viške biskupije, priredio je predbožićni prijem, na kojemu su nazočili gradonačelnici i načelnici otoka Hvara, te predstavnici društvenih, političkih, kulturnih, prosvjetnih, gospodarskih i vjerskih ustanova grada Hvara.
Na početku prijema nazočnima se obratio generalni vikar mons. don Stanko Jerčić koji je istaknuo da umjesto jadikovki i širenja pesimizma, što se nažalost danas događa u našem društvu, radije jedni drugima uputimo želje i čestitke u duhu riječi što ih je anđeo uputio betlehemskim pastirima, a koje glase: ‘Javljam vam veliku radost. Danas vam se u gradu Davidovu rodio Spasitelj – Krist Gospodin’.
Čestitajući svima Božić i Novu godinu don Stanko Jerčić poželio je biskupu domaćinu obilje zdravlja kako bi i dalje mogao učvršćivati svoju braću u vjeri, nadi i ljubavi, te u istinskoj kršćanskoj radosti. Potom se svojim gostima obratio mons. Slobodan Štambuk naglasivši da su pozvani radi osmišljavanja zajedništva koje je nam danas svima iznimno potrebno u vremenu nemira, sukoba i nepoštivanja različitosti.
– Osim toga želim izraziti zahvalnost svima koji rade za opće dobro i širenje međusobnog uvažavanja i razumijevanja, sloge i ljubavi prema bližnjima.  Zajedništvo, sloga i međusobno uvažavanje i poštivanje potrebno je poticati i razvijati prvenstveno u našim obiteljima, našem gradu i u našoj domovini Hrvatskoj – istaknuo je mons. Štambuk.
Čestitajući svima Božić i Novu godinu zamolio ih je da svi zajedno zapjevaju božićnu pjesmu ”U se vrime godišta”, što su svi s radošću prihvatili i zapjevali. U prijateljskom i radosnom ozračju nastavljeno je druženje.
PODIJELI