„ Prava molitva izvire iz vjerničkog srca i izriče se spontanim i iskrenim riječima „

51
Humanitarna udruga ,,Rijeka ljubavi" Osijek

Među ljude uvukla se svakovrsna patnja: za mnoge nismo sami krivi; nepravdu nam nanose drugi ljudi; haraju razne bolesti i nevolje jedna za drugom…a jednu od njih urokovao je i Covid-19 i unio strah i neizvjesnost u naše živote. U takovim situacijama nerijetko se čine i još veće nepravde i patnje. Mnogi od nas tada se nađu u naizgled bezizlaznoj situaciji i neznaju što da čine.

Na uskrsli ponedjeljak 20. travnja  sa velikom ljubavlji , pažnjom i punim srcem dali smo sve od sebe kako bi iz našega lijepoga Grada Osijeka istjerali tu pošast koja unosi strah, nemir , nesigurnost…a oduzima i živote naših najmilijih, susjeda, sugrađana i uputili poziv da  uzajedničkoj molitvi zamolimo Gospodina da nas zaštiti od Corona virusa.

Smatrali smo da je ona velika, zaista velika, snaga  koju kad uputimo Gospodaru života bude i uslišana ako ustrajno i iskreno molimo  jer njome ništa nezavršava nego nešto istinski započinje, ona je novi početak i kroz nju pronalazimo smisao i svojih patnji i postajemo bolji ljudi . Molitvom otvaramo svoju dušu ka Bogu, svoje misli i emocije u neposrednoj komunaciji usmjeravamo Stvoritelju i tada sve postaje moguće.

Našu javnu objavu, samo u nekoliko dana, pogledalo je  preko dvije tisuće ljudi. Ako je u zakazano vrijeme molilo više stotina ljudi, u što smo uvjereni naknadnim pozivima i svedočenjima ( oko 500), smatramo da smo bar mrvicu uspjeli u našem naumu jer se broj zaraženih i umrlih smanjio sljedećih dana.

 

Htjeli bismo ovu našu zajedničku molitvu ponoviti te pozivamo sve naše sugrađane, građane Lijepe naše i šire, da nam se u nedjelju  ( na dan Gospodnji ) 26.travnja 2020, i tako svake nedjelje u isto vrijeme, u 20 sati pridruže : na svojim prozorima, balkonima dvorištima, vrtovima…u zajedičkoj molitvi kojom nas je naučio uskrsli Gospodin Isus Krist  „ Oče naš…“ i u Duhu  srca punih ljubavi u miru i blaženstvu zamolimo dragog nebeskog Oca za zdravlje da nas zaštiti od pošati Corona virusa koji hara cijelim svijetom.

Uz Božji blagoslov želimo Vam zdravlje, mir i radost u srcu!

 

Osijek, 22. travnja 2020.                                    Predsjednica Udruge: Štefica Čučak

PODIJELI