Posebna video poruka nade i iscjeljenja predsjednika Russella M. Nelsona

48

 

Russell M. Nelson, prorok i predsjednik Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana, iznio je posebnu video poruku svijetu 20. studenog 2020.

Ovaj videozapis od 11 minuta usmjeren je na načine na koje možemo pronaći nadu i iscjeljenje kroz Isusa Krista tijekom ovog vremena značajne globalne slomljenosti i nestabilnosti. Objavljen je na korisničkim računima predsjednika Nelsona na društvenim medijima (FacebookInstagramTwitter) i na glavnom YouTube kanalu Crkve.

Videozapis je dostupan za gledanje na zahtjev. Možete ga pogledati ovdje.

Predsjednik Nelson apostol je Gospodina Isusa Krista od 1984. Postao je stariji vođa Crkve u siječnju 2018. Njegovo je vrijeme kao predsjednika Crkve bilo obilježeno globalnim službeništvom (posjetio je 32 države i teritorija Sjedinjenih Država), povećao izgradnju hramova (naših najsvetijih prostorija) i proveo duboke organizacijske promjene. Počevši na Općem saboru u travnju 2018., na kojem je podržan kao predsjednik Crkve, predsjednik Nelson započeo je s provođenjem učestalih prilagodbi osmišljenih kao pomoć svecima da poslužuju poput Isusa Krista i kako bi se bolje naglasio središnji položaj Spasitelja svijeta u svemu što Crkva čini.

Prije nego što je postao vođa globalne vjeroispovijesti, predsjednik Nelson bio je inovativni kardijalni kirurg. Kao specijalizant kirurgije u Minnesoti 1951. pomogao je s istraživanjem i razvojem prvog aparata srce-pluća koji se koristio u otvorenoj operaciji srca. Izvršio je prvu otvorenu operaciju srca u Uti 1955. Služio je kao predsjednik Društva za vaskularnu kirurgiju, direktor Američkog odbora za torakalnu kirurgiju, predsjedavajući Vijeća za kardiovaskularnu kirurgiju Američkog udruženja za bolesti srca i predsjednik Medicinskog udruženja države Utah. Autor je brojnih poglavlja u medicinskim udžbenicima i drugim publikacijama. Predavao je mnogim organizacijama i posjetio mnoge organizacije diljem Sjedinjenih Država i drugih naroda.

Predsjednik Nelson otac je 10 djece (devet djevojčica i jednog dječaka), djed 57 unučadi te pradjed 127 praunučadi. Njegova prva supruga (i majka njihovo 10 djece) Dantzel preminula je prije gotovo 16 godina. Dvije njihove kćeri (Wendy i Emily) preminule su od raka. On i njegova druga žena Wendy u braku su od 2006.

PODIJELI