Poruke Marije Od Božjeg milosrđa – istina ili prijevara

301

Poruke Marije Od Božjeg milosrđa – istina ili prijevara

Autentične ili lažne – Istraga o navodnim porukama Marije Od Božjeg milosrđa

knjiga-logo2

Potaknuti širenjem letaka i mailova vezanih uz seminare „Knjiga istine“ koji se održavaju 16.08.2014. u Splitu i 17.08.2014. u Zagrebu (zanimljivo je da na letcima ni u mailovima NIJE navedeno mjesto okupljanja već se je potrebno prijaviti na broj mobitela ili putem email adrese na gmail poslužitelju), odlučili smo saznati malo više o navodnim viđenjima i predviđanjima tzv. „Marije Od Božjeg Milosrđa“.

Paralelno ostavljamo i poveznicu na jedinu stranicu koja se bavi isključivo vjerskim sadržajem a nije dobila niti jedne kune potpore od strane nadležnog ministarstva – ‘Knjiga istine’ i lažna proročanstva Marije od Milosrđa sotonski odvajaju vjernike od Crkve

Na web stranici Dublinske nadbiskupije osvanula je 16. travnja službena izjava vezana uz Mariju Od Božjeg milosrđa

Izvještaj Dublinske nadbiskupije o navodnoj vizionarki „Marije Od Božjeg Milosrđa“

U Dublinsku nadbiskupiju stigli su zahtjevi za pojašnjenjem u svezi vjerodostojnosti navodnih viđenja i poruka primljenih od strane osobe koja sebe naziva „Marija Od Božjeg Milosrđa“ i koja bi mogla živjeti na području Dublinske nadbiskupije.

Nadbiskup Diarmuid Martin želi iznijeti da te poruke i navodna viđenja nemaju nikakvo crkveno odobrenje, a mnogi od tekstova u suprotnosti su s katoličkom teologijom.

Te poruke ne smiju se promicati ili koristiti unutar zajednica Katoličke Crkve.

Službeno priopćenje nadbiskupa Diarmuid Martina moguće je pogledati na web stranici Dublinske nadbiskupije.

Ovaj pisac bio je tek jedan od mnogih koji je pisao Njegovoj Ekscelenciji, nadbiskupu Diarmuidu Martinu tražeći od njega zvaničnu javnu izjavu u svezi „Marije Od Božjeg Milosrđa“ i navodnih nebeskih (božanskih) poruka koje su objavljivane u zadnjih nekoliko godina, jer su „poruke“ dobile dosta sljedbenika, pa je zato bilo potrebno da lokalni biskup za vjernike prosudi to pitanje. I tako je ovaj pisac zahvalan da je stav Crkve o tom pitanju službeno iznesen. Molim da se,u skladu s nadbiskupovom izjavom svi koji su do ovog trenutaka slijedili „Mariju Od Božjeg Milosrđa“ mogu ograditi od ove lažne vizionarke.

Ranije, u studenom 2013., na internetu se proširila vijest da je identitet vizionarke poznate kao „Marija Od Božjeg Milosrđa“ konačno otkriven, zahvaljujući sjajnim istražnim radnjama poduzetim od strane više blogera; ponajviše člankom „Marija Od Božjeg Milosrđa“ – Žena iza zavjese blogera istraživača pod imenom Saseen i člankom Rona Contea pod naslovom „Identitet Marije Od Božjeg Milosrđa“.

Od studenog 2013., drugi kao što su pisce bloga „Marija Od Božjeg Milosrđa – Istina ili obmana“, učinili su ogroman posao otkrivajući brojne činjenice vezane uz „Mariju Od Božjeg Milosrđa“ (poznatu i kao Mary Carberry) i ovaj pisac pohvaljuje njihove napore pri iznošenju istine vezane uz te navodne vidioce, duhovne i financijske institucije, najblaže rečeno, prilično zabrinjavajuće istine.

Dovoljno je reći da činjenice koje su objavljene u vezi s Marijom Od Božjeg Milosrđa, za koju se, kao što je to navedeno u člancima, vjeruje da je gospođa Mary McGovern-Carberry, stara 58 godina iz Dublina u Irskoj i njena PR agencija – McGovernPR, ozbiljno bacaju u sumnju navodnje nebeske poruke koje su proširene putem njezine web stranice www.TheWarningSecondComing.com

Webmaster želi zahvaliti Janet Walton za pružanje većine informacija u ovom izlaganju. – Neka je Bog nagradi za njene napore i blagoslovi je u njenoj žestokoj potrazi za istinom.

 

Brojna pogrešna proročanstva Marije Od Božjeg Milosrđa

„Jer će ustati lažni Kristovi i lažni proroci i činit će velike znake i čudesa, da zavedu, ako je moguće, iste izabranike.“ (Mt. 24, 24)

Danas imamo mnogo navodnih proroka koji tvrde da su poslani od Boga s posebnim otkrićima za čovječanstvo, ali Pismo nas upozorava da „I nikakvo čudo! Ta sam se Sotona prerušuje u anđela svjetla.“ (2 Kor. 11, 14). Imajući na umu ovo upozorenje trebali bi znati da je SAMO Crkva ta koja može uočiti ako taj i taj prorok prima prave poruke s neba. Isus nam je rekao da ćemo ČUTI Njega budemo li SLUŠALI Njegovu crkvu. Ne budemo li slušali Crkvu , znači da preziremo i Njega i onoga koji Ga je poslao; Oca i Sina (Lk 16). Sveti Ivan nas također podsjeća na tu naredbu „Mi smo od Boga. Tko poznaje Boga, nas sluša, a tko nije od Boga, ne sluša nas. Po tom prepoznajemo Duha istine i duha zablude.“ (1 Iv 6).

1)Kriva proročanstva koja se odnose na Papu

„Crkva je opustošena iznutra, od strane Božjih neprijatelja. Oni su – a tu je i dvadeset od onih koji kontroliraju iznutra – stvorili najveću prevaru. Izabrali su čovjeka, ne od Boga, dok je Sveti Otac, priznat Petrovom krunom, pažljivo uklonjen „.(22.07.2013. MBM)

Marija Od Božjeg Milosrđa htjela bi nas uvjeriti da Papa Emeritus nije imao pravo glasa u svojoj ostavci! On je „prividni zatvorenik“ koji je bio „pažljivo uklonjen“! Je li lagao kada je rekao vjernicima: „Biti ću i dalje uz vas u molitvi, osobito nekoliko idućih dana tako da potpuno prihvatite djelovanje Duha Svetoga u izboru novog pape“. Nastavio je: „Može li vam Gospodin pokazati ono što želi. Među vama je budući papa, kojem danas objavljujem moje bezuvjetno poštovanje i poslušnost“. Benedikt je također izjavio govoreći kardinalima prije izbora: „… među vama je novi Papa kojem od sada obećavam svoju poslušnost.“ – papa Benedikt, 28. veljače 2013.

2)Papa Franjo „lažni prorok“?

bio je to tek početak lažnih proročanstava o našem svetom Ocu, Papi Franji.

Dana 19. kolovoza 2012. sedam mjeseseci prije izbora Pape, a koji su uslijedili 13. ožujka 2013., „Marija Božjeg Milosrđa“ je poslala novu zapanjujuću poruku:

„…lažni se prorok priprema , a već je prisutan u Vatikanu. Vrlo pažljivo skriva svoje pravo lice (fasadu)“.

U redu, svi znamo da kardinal iz ARGENTINE Bergoglio zasigurno NIJE BIO „…već prisutan u Vatikanu“.

Ovo je, dakle POSVE NETOČNO PROROČANSTVO. „Marija od Božjeg Milosrđa“ ili „duh“ koji joj daje preporuke, očito je mislio da će vatikanski „insajder“ biti izabran- Ona – ili što god da bi je je poticalo – dočarala je posve lažno proročanstvo, bez skrivene sobice. Kardinal Bergoglio NIJE bio u Vatikanu, skrivajući svoju „pravu fasadu (izgled)“ – osim (uzmemo li kao istinu) što je jedan pronicljivi komentator objavio „Vatikan se čudom preselio u Argentinu!“.

„Oni, moja kćeri, poslani su pripraviti djecu Božju prihvatiti slijedećeg Papu koji dolazi nakon mog ljubljenog vikara Pape Benedikta. Ovog Papu mogu izabrati članovi unutar Katoličke crkve, ali on će biti lažni prorok.Njegovi birači su vukovi u božjem odijelu i članovi su tajne masonske i zle grupe predvođene Sotonom.”

Problem s teorijom zavjere zle „Slobodne masonerije“ je što se pojavljuje sve češće i to doslovno nakon čitavog jednog stoljeća, još nikada nije bilo nijednog dokaza da je podupire bilo kakav značajan član slobodnih zidara (Masona) među kardinalima i biskupima diljem Crkve … ali, oh, da, naravno, moramo se sjetiti da je „tajna“ skupina koja se sastoji od velike većine kardinala – to je doista „tajna zla masonerija“ kardinala koji biraju novog „lažnog proroka“. Da, da, sasvim sigurno se radi o zavjeri !

3)Papa Franjo – „glava zmije“?

„Papa Benedikt će mnogo trpjeti… zatim GLAVA MOJE CRKVE BIT ĆE ZAMIJENJENA GLAVOM ZMIJE.“ [Isus]; 13. studenog 2012., poruka #614

Ova navedena „Poruka“ od Isusa izričito navodi da će nasljednik Pape Benedikta biti „Glava zmije“. U vezi s time, pitali bismo vas, dragi čitaoci, jednostavno pitanje: „Svjedočeći mnogim skromnim i inspirativnim riječima i djelima našeg sadašnjeg Svetog Oca Pape Franje u proteklih nekoliko mjeseci, čini li vam se da bi on mogao biti „glava Zmije“?

Tko se ne bi složio da je to proročanstvo apsolutno i potpuno netočno, a, osim toga, u stvarnosti napad na sadašnjeg papu?

4)Papa Franjo „varalica“?

Raste broj sljedbenika Marije od Božjeg Milosrđa. Vrlo su zabrinuti što je navodna „nebeska (božanska) poruka“ dobila sve više i više negativnih argumenata protiv novoizabranog pape Franje, mnogi prate svaki njegov pokret, tražeći potvrdu „poruka“ kako bi dokazali da je on „lažni prorok“.

Vrlo uznemirujuća navodna poruka stigla je pet mjeseci nakon izbora Pape Franje:

„Ovdje može biti samo jedna glava Crkve na Zemlji, ovlaštena od mog Sina, koja mora ostati Papom sve do svoje smrti. Bilo tko drugi tko sjedne na Petrov stolac je varalica. Ova prijevara ima jednu svrhu, okrenuti duše Luciferu i malo je vremena za takve duše, oni koji će biti mudriji, bit će spašeni“ – 22. srpnja 2013.

Činjenica je da Sveti Otac može u mirovinu ako se osjeća nadahnut da to učini. Tijekom povijesti Crkve, nekoliko je papa podnijelo ostavku zbog različitih razloga, a neki su pak svrgnuti iz različitih razloga. Zakonik Kanonskog prava navodi : “Ako se dogodi da se rimski prvosvećenik odrekne svoje službe, za valjanost se traži da odreknuće bude slobodno i da se očituje prema propisima, a ne traži se da ga tko prihvati” (Kanon 332, paragraf 2).

Dakle, dio poruke u kojoj stoji „Može biti samo jedna glava Crkve … koja mora ostati Papa sve do svoje smrti“ potpuno je u suprotnosti sa službenim Kanonom Crkve. Još više zabrinjava činjenica da bi „poruka“ mogla našeg sadašnjeg Papu učiniti varalicom i također da su ostali Pape (koji su bili ili jesu) u mirovini, također “varalice“. Dakle, ovdje imamo još jednu heretičku i šizmatičku (raskolničku) „poruku“ Marije od Božjeg Milosrđa.

5)Papa Benedikt Emeritus je „brutalno svrgnut“? (emeritus – osoba koja je umirovljena ali zbog počasti i dalje nosi svoju titulu)

Dana 19. veljače 2013. godine nalazimo sljedeću poruku:
„Moja draga ljubljena kćeri, molim te obavijesti Moje učenike da je Moje Kraljevstvo blizu.
Ne smiju se uzrujavati, jer premda je trnova kruna stavljena na Mog glasnika, imenovanog od Mene, Isusa Krista, da vlada Mojom svetom Katoličkom i apostolskom Crkvom, ipak je opako svrgnut – Sada dolazim, na kraju, donijeti vam mir.
Iduća godina bit će vrlo okrutna i vrlo neugodna za vas, dragi Moji učenici, i Mog posljednjeg Pravog Papu. On, koji se zlobno i namjerno urotio protiv, bit će tretiran kao ja, Isus Krist, pretučen i bičevan. Oni će ga sada pokušati ubiti, baš kao što su Mene ubili. Reći će da je on kriv za zločin premda je potpuno nevin…“

Pa, prošlo je više od godinu dana i ne samo da vrlo dobro znamo da je Papa Franjo pravi Papa, pravomoćno izabran od Kardinalskog zbora, nego znamo i da umirovljeni Papa Benedikt (navodno „posljednji Pravi Papa“) po vlastitom priznanju NIJE „opako svrgnut“ – za sebe je otvoreno i javno obznanio da je podnio ostavku slobodno, po svojoj volji i želji, što je i naveo u pisanom obliku:

„Sa sigurnošću konstatiram da moje snage, zbog poodmakle dobi, više nisu dostatne za odgovarajuće ispunjavanje svih zadaća Petrove službe. Iz tog razloga i svjestan ozbiljnosti ovog čina, s punom slobodom izjavljujem da se odričem službe Rimskog biskupa, nasljednika Svetog Petra“. – Papa Benedikt, 11. veljače 2013.

Osim toga, ne čini se to posve neobičnim i čak razumno nezamislivim za „…zavjeru da ga se ubije, jer je kriv za kazneno djelo“.
Zar doista? Sve to je tako smiješno da jedva spada u područje koje bi se čak i izdaleka činilo uvjerljivim, čak i najekstremnijim teoretičarima zavjere.

Poruka od 6. lipnja 2011.: „Molite za Mog voljenog Papu Benedikta. Molitva može odgoditi njegov skori odlazak, kada će biti prisiljen napustiti Vatikan kao što je prorokovano.“

Ovdje imamo još jednu navodnu poruku vezanu uz svrgnuće Pape Benedikta, iako i sam Papa Emeritus kaže posve drugačije.

Ostala neuspjela proročanstva Marije od Božjeg Milosrđa

„Svijet će sada snaći kazna“ (poruka od 4. travnja 2011.)

„Garabandalova proročanstva sada će postati stvarnost. Pripremite se za taj događaj, jer vam je preostalo samo nekoliko mjeseci da pripravite svoje duše.“ (poruka od 31. lipnja 2011.)

„Nekoliko mjeseci“? Pa prošle su i tri godine od tog navodnog predviđanja.

Zatim, budući da su sljedbenici Marije od Božjeg Milosrđa počeli propitivati o značenju „nekoliko mjeseci“, Marija od Božjeg Milosrđa otkriva sljedeće proročanstvo: „Ako kažem mjeseci, to bi moglo značiti bilo kada u roku od godinu dana.“ (poruka od 1. srpnja 2011.)

Ipak, ovdje smo neke tri godine kasnije… i onda nakon 3 tjedna dobili smo ovu navodnu poruku: „Vi ste sada, Moja djeco, u sredini nečega što se zove nevolja…. Drugi dio velike nevolje će započeti, kao što sam rekao, prije kraja 2012.“ (poruka od 20. srpnja 2011.)

Dakle, imamo „velike nevolje prije kraja 2012.“????
Očito ovdje imamo set posve propalih proročanstava.

„Ubrzo će tu biti ubijena tri svjetska lidera, jedan po jedan… Dvojica od njih iz arapskog svijeta, jedan iz kontinentalne Europe.“ (poruka od 17. veljače 2011.)

Zasigurno, „kratko“ ne mora stvarno biti sve što je kratko, jer sigurno tri „svjetska lidera“ dosad nisu ubijena, tri pune godine kasnije. Ipak, Marija od Božjeg Milosrđa tvrdi da je ubojstvo pukovnika Muammara al-Gaddafija ispunilo ovo „proročanstvo“. U najboljem slučaju, pukovnik al-Gaddafi koji je ubijen 20. listopada 2011 mogao je ispuniti JEDNU TREĆINU proročanstva.

U zaključku, što može biti rečeno o svim ovim propalim predviđanjima? Pustit ćemo da Sveto Pismo sve to osudi:

„Ako se ono, što prorok govori u ime GOSPODNJE, ne dogodi i ne ispuni, to je riječ, koje nije izrekao GOSPODIN. Drsko ju je, bez Moje ovlasti, izgovorio prorok. Ništa ga se ne boj!“ (PZ 18, 22)

L.R.
Kakve su reakcije u Hrvatskoj?

Slijede linkovi:

 

Proročica iz Dublina po Splitu širi strah o smaku svijeta

OPREZNO OVIH DANA: Hrvatska na udaru ‘misionara’ Knjige istine!

Teolog o ‘Knjizi istine’: ‘Zavodljiv tekst kojim se stvara umjetni raskol između dvojice papa!’

‘Knjiga istine’ i lažna proročanstva Marije od Milosrđa sotonski odvajaju vjernike od Crkve

Papa ima pravo odreći se službe Petrovog nasljednika!

 

 

Vezani članci:

 

Tko je irska “mističarka”, autorica knjige istine???

PODIJELI