Pomozite bolesnoj Aniti Herceg

90

POMOZITE BOLESNOJ ANITI HERCEG
anita-herceg

Svi Brođani su upoznati s pričom 27-godišnje Anite Herceg iz Slavonskog Broda koja je prije godinu dana u vrijeme božićnog ručka pala bratu Mirku (26) u krilo i prestala disati. Brat je prvo mislio da se šali, no uskoro je vidio da ne diše i da se tijelo grči. Starija sestra Melita (28) je odmah priskočila u pomoć i reanimirala ju i velikim naporima Hitne pomoći, spašena je. No, s obzirom kako je bila 20 minuta bez pulsa, posljedice su vidljive. O Aniti danas skbri njena majka Verica (53) u gradskom stanu u Sl. Brodu.
“Moja je Anita pala s nekadašnjih 65 na samo tridesetak kilograma. Njeno mlado tijelo je jako propalo. Dok je ležala dva mjeseca na Odjelu intenzivnog liječenja Opće bolnici ‘Dr. Josip Benčević’ u Slavonskom Brodu, dobila je dekubituse, kojih se ne možemo riješiti. Ima otvorene rane, pa je primorana ležati uvijek u istom položaju. Čula sam da se to može riješiti u jednoj bolnici u Austriji, ali cijena liječenja je 50.000 eura, kojih ja nemam”, kaže majka koja moli obitelji koje su imale iskustava s ovakvim situacijama da joj pomognu savjetima.
“U posljednje vrijeme se povukla, pada u emocionalne krize i često joj s lica brišem suze. Znam da sve čuje i razumije. Ja sam joj majka, njegovateljica, prijateljica. Hranim ju na sondu. Svi smo na izmaku snaga, mirovina od pokojnog supruga i moja invalidnina jedva su dovoljni za režije. Lijekove dobrim dijelom moram kupovati. Najteže je roditelju kad gleda svoje bespomoćno dijete u bolesničkoj postelji. Prije nego što se to dogodilo, veselili smo se, razgovarale, kovale planove, radovali smo se susretu s prijateljima i poznanicima. A onda vam se u svega nekoliko sekundi cijeli svijet sruši”, kaže Verica.
Iako je Anita bila na rehabilitaciji u Krapinskim Toplicama 66 dana, zaradila je tamo bolničku bakteriju i nekoliko infekcija, pa je vraćena na infektivni odjel brodske bolnice u rujnu.
“Pustili su je kući, pa je opet nakon nekog vremena završila na kirurgiji ponovo zbog dekubitusa, pa su je opet vratili kući, nakon toga završila je na internom odjelu zbog vode u trbušnoj šupljini. Ljudi su nam pomagali, ali sada je to sve manje, uglavnom moja obitelj pomaže, ali i oni su na izmaku snaga. Sve što činimo je s ciljem da Aniti ojačamo imunitet i njeno opće stanje. Morala bi dobiti nešto kilograma da bi se riješio problem sa dekubitusima”, ističe majka Verica koja prima braniteljsku mirovinu od 1750 kuna na mjesec. Jedno vrijeme je bila i bez toga jer su joj blokirali račun zbog duga za grijanje. U početku kaže da nisu ni znali zbog čega joj se to dogodilo. Kasnije su pretrage pokazale da je u pitanju štitnjača koja je podivljala i zbog čega je srce stalo.
“Prije toga ona mi se znala požaliti da je preumorna, ali sam mislila da je sve od posla koji je radila”, dodaje majka.
Aniti i njezinoj obitelji i dalje možete pomoći.
Račun za uplatu je u PBZ-u na ime Mirko Herceg, Naselje Andrije Hebranga 7/18, 35000 Slavonski Brod, IBAN HR3323400093219686685, SWIFT PBZGHR2X s naznakom Pomoć za Anitu.
Izvor: Franjo Lepan (24 sata)

 

Anita je doživjela srčani zastoj 26.12.2014. i od tada je na odjelu intenzivne njege. Tijekom srčanog zastoja Anitin mozak je ostao bez kisika i ima ozljedu mozga zbog hipoksije. Anita je u minimalnom stanju svijesti sto znači da trenutačno ne može govoriti niti se pomicati.
Mi kao obitelj vidimo male pomake, ali za sada ništa drastično. Aniti je potrebna fizikalna terapija nekoliko puta dnevno dok čeka na mjesto u Krapinskim toplicama. Još uvijek istražujemo druge mogućnosti poput operacije koju dr. Chudy obavlja na KBC Dubrava u Zagrebu. Nadamo se da ćemo uspjeti kontaktirati ga. Anita je napunila 27 godina prošli tjedan na odjelu intenzivne njege.
Mi se nadamo i vjerujemo da će se naša Anita opet nasmijati i prošetati kao do prije dva mjeseca. Anita Herceg je divna prijateljica, kćer i sestra. Hvala Vam svima na odazivu i velikim srcima. Predivno je znati da nismo sami u ovakvoj teškoj situaciji. Znajući da moja majka ima potporu u svemu ovome je nešto najljepše što se dogodilo u posljednjih par tjedana. Hvala Vam svima.

OTVOREN JE RAČUN ZA POMOĆ!!!
Molim Vas da pri uplati u opis plaćanja OBAVEZNO upišete : POMOĆ ZA ANITU HERCEG
HR3323400093219686685

U poziv na broj upisati datum uplate

Facebook stranica: https://www.facebook.com/Pomoc-Aniti-Herceg-857932257597879/info/?tab=page_info

PODIJELI