Papin pozdrav putem radija malim bolesnicima u Genovi

102

U subotu, 27. svibnja, papa Franjo će poći u pastoralni pohod Genovi. Među događajima koji se očekuju s najviše nestrpljenja je susret s malim bolesnicima i njihovim obiteljima u dječjoj bolnici „Giannina Gaslini“. Već je jučer Sveti Otac pripremio lijepo iznenađenje za bolesne mališane.

Jučer je poslijepodne, naime, bolesnu djecu u toj bolnici Papa pozdravio putem izravne telefonske veze. Stupio je s mališanima u vezu preko župnoga radija nazvanoga ‘Radio između notâ’, koji je utemeljio svećenik iz Genove don Roberto Fiscer, i koji svake srijede svoju emisiju koja se emitira u živo, posvećuje spomenutoj dječjoj bolnici.

Draga djeco, štićenici bolnice Gaslini u Genovi, sve vas s ljubavlju pozdravljam u iščekivanju našega susreta u subotu – tim se riječima Papa obratio malim bolesnicima. Želim vam reći da radosno očekujem trenutak kada ću se susresti s vama i vašim obiteljima; dolazim kako bih bio malo blizu vas, kako bih vas poslušao i prenio vam Isusovu nježnost. On je uvijek kraj nas, posebice kada smo u teškoći i potrebi. On nam uvijek daje pouzdanja i nade. Već se sada molim za vas, a i vi, molim vas, molite za mene. Hvala vam, vidimo se u subotu – rekao je papa Franjo. Nakon pozdrava Papa je, zajedno s mališanima, izmolio Zdravo Marijo, te udijelio blagoslov malim bolesnicima i njihovim obiteljima.

Izvor: Radio Vatikan

PODIJELI