U pismu dosadašnjem glavnom uredniku L’Osservatore Romana, Giovanniju Mariji Vianu, Papa je istaknuo njegovu profesionalnost i raspoloživost tijekom više od deset godina službe u vodstvu toga dnevnika Svete Stlolice

Alessandro Gisotti; Ariana Anić – Vatikan

Izražavam živu zahvalnost za ljubav i brigu uloženu u vodstvo dnevnika L’Osservatore Romano – napisao je papa Franjo u pismu profesoru Giovanniju Mariji Vianu, u trenutku kada, nakon više godina velikodušnoga posvećivanja radu i velike odgovornosti, prestaje biti na dužnosti odgovornoga urednika dnevnika Svete Stolice. Papa Franjo je spomenuo da je Benedikt XVI. pozvao prof. Viana da obavlja dužnost na, za Svetu Stolicu, tako osjetljivom i važnom mjestu, koju je obavljao stručno i uživajući ugled zbog svoje profesionalnosti, poduprte primjernim pristajanjem uz crkveno Učiteljstvo i dosljednim kršćanskim zauzimanjem.

Bolja kvaliteta vatikanskih informacija

Papa je zahvalio prof. Vianu za dragocjenu suradnju i stalnu raspoloživost, očitovanu zauzimanjem u ostvarivanju reforme koja se posebice odnosi na komunikacije. Uistinu sam Vam zahvalan za vjernost u prenošenju Papine riječi – napisao je papa Franjo. Kao stručnjak za crkvenu povijest, a i kroz svoje iskustvo profesora patrističke filologije, dali ste valjani prinos u poboljšanju kvalitete informacija, te mnogo prostora posvetili glasovima koji zaslužuju pozorno slušanje u crkvenoj zajednici – napisao je Papa.

Upravljao dnevnikom ne štedeći energiju

Svijest da ste, ne štedeći se, svu energiju ulagali u službu koja Vam je bila povjerena, ulijevajući u Vašu dušu radost i mir, kao što moju ispunjaju zadovoljstvom, siguran sam da se još mogu nadati Vašoj potpori u molitvi i savjetu – istaknuo je papa Franjo.

Izvor: https://www.vaticannews.va/

PODIJELI